logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Împuşcături în trafic, în Borşa. Doi poliţişti au ajuns la spital, după ce au fost bătuţi cu bâtele PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Februarie 2012 19:10
Împuşcături şi bătăi ca-n vestul sălbatic în oraşul Borşa din judeţul Maramureş. Doi agenţi de la Poliţia oraşului Borşa care au oprit un autoturism pentru control au fost loviţi cu sălbăticie cu o bâtă de cei şase ocupanţi ai autoturismului. 

Agenţii poliţiei locale au cerut actele şoferului, dar acesta nu a putut prezenta permisul de conducere. Nici nu avea cum pentru că bărbatul de la volan nu poseda permis de conducere. Enervat, omul s-a năpustit cu furie asupra oamenilor legii, ajutat fiind de ceilalţi pasageri.

Oamenii legii au tras mai multe focuri de armă pentru a imobiliza persoanele violente şi, în urma scandalului, au ajuns la urgenţa Spitalului Orăşenesc, însă sunt în afara oricărui pericol.  
Ultima actualizare Marţi, 28 Februarie 2012 19:17
Citeşte mai mult...
 
Starea directorului societatii Berg Sistem Gaz din Sighetu Marmatiei, care a suferit arsuri pe 90% din corp in urma exploziei de acum o saptamana, s-a agravat PDF Imprimare Email
Luni, 27 Februarie 2012 16:22
Starea directorului societatii Berg Sistem Gaz din Sighetu Marmatiei, care a suferit arsuri pe 90% din corp in urma exploziei de acum o saptamana, s-a agravat. Ceilalti zece raniti de la Sighetu Marmatiei internati in unitatea medicala au o evolutie favorabila, iar doua dintre tinerele ranite vor fi externate la sfarsitul acestei saptamani sau la inceputul celei viitoare.
 
"Starea pacientului in varsta de 41 de ani s-a agravat", a declarat medicul Calin Ciontu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala. Acesta a mai spus ca barbatul este in sectia de Terapie Intensiva, fiind monitorizat de aparate. si starea celor patru raniti in explozia de la Sighetu Marmatiei internati la Spitalul de Urgenta Floreasca este buna, evolutia fiind favorabila. De asemenea, una dintre tinerele ranite in prima explozie, cea din clubul Euphobia, ar putea fi externata in urmatoarele zile. Politistul Darius Perhaita, care are arsuri pe 75 la suta din suprafata corpului, este in continuare in stare grava, au mai aratat specialistii unitatii medicale.
Citeşte mai mult...
 
S-a reluat furnizarea energiei electrice pe strada Gh. Sincai PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 26 Februarie 2012 20:39

Incepand de azi, 26 februarie, ora 15 a fost rebransat curentul electric pe strada Gheorghe Sincai din Sighetu Marmatiei si se spera ca pana dimineata sa se dea drumul si pe strada Corneliu Coposu (mai putin la Memorial unde se mai fac unele verificari). De asemenea, se incearca si rebransarea gazului pe aceste strazi in cel mai scurt timp posibil.

Comitetul pentru Situatii de Urgenta, prin vocea primarului Eugenia Godja, doreste sa multumeasca tuturor celor afectati de lipsa curentului si a gazului, pentru intelegerea de care au dat dovada in aceasta perioada. 

 

Ultima actualizare Luni, 27 Februarie 2012 07:29
 
Alte 10 defectiuni in reteaua de gaz s-au gasit azi la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Joi, 23 Februarie 2012 16:31
Echipele care verifica reteaua de gaz din municipiul Sighetu Marmatiei a gasit in cursul dupa-amiezii de azi, 23 februarie, o noua avarie pe un bransament aflat chiar vizavi de sediul primariei, accesul in perimetru fiind restrictionat. Unul din muncitori a precizat ca s-a depistat o avarie, care ar fi putut sa permita scurgeri de gaz din conducta. 

Si alte asemenea probleme au mai fost descoperite in ultimele 24 de ore de catre echipele de control, dupa cum au aratat autoritatile judetene. Prefectul Sandu Pocol a declarat ca scurgeri de gaz s-au depistat aseara, 22 februarie, la Sighet dar in alte zone decat locul in care s-au produs deflagratiile de pe strada Corneliu Coposu. 

Ultima actualizare Joi, 23 Februarie 2012 16:59
Citeşte mai mult...
 
Silviu Comanici este operat la Spitalul de Arsi din Bucuresti. I se face transplant de piele PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 23 Februarie 2012 14:12
La aceasta ora, directorul filialei Sighet la Berg Gaz Sistem, Silviu Comanici este operat de catre medicii de la Spitalul de Arsi din Bucuresti. Purtatorul de cuvant al unitatii spitalicesti a declarat ca barbatului i se va face transplant de piele.
“In acest moment exista patru donatori pentru transplant de tegument” a spus acesta.
Silviu Comanici are arsuri pe circa 80-85% din surpafata corpului, dar are si arsuri ale cailor respiratorii. Prognosticul medicilor privind supravietuirea este extrem de rezervat.
Pe de alta parte, Darius Perhaita, politist la Serviciul Investigatii Criminale din cadrul IPJ Maramures este in stare stabilita. Acesta a suferit arsuri pe circa 75% din suprafata corpului. Medicii sustin totusi ca in acest moment este stabil.
Ultima actualizare Joi, 23 Februarie 2012 18:07
 
VIDEO – EXPLOZIE – Primaria va cere despagubiri firmei de gaz pentru distrugerile create PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Februarie 2012 18:50
Ultima actualizare Miercuri, 22 Februarie 2012 18:53
 
Operaţii plastice pentru victimele exploziei de la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Februarie 2012 16:32
Două dintre victimele exploziei internate la Spitalul de Arşi din Capitală au fost operate în cursul zilei de ieri, iar în prezent se află la terapie intensivă După explozia de la Sighetu Marmaţiei, doi bărbaţi se zbat între viaţă şi moarte, cu şanse minime de supravieţuire Cristian Ciontu, purtătorul de cuvânt al unităţii, a spus că starea celor 11 victime ale exploziei de la Sighetu Marmaţiei internate la Spitalul de Arşi din Capitală este stabilă şi a menţionat că pentru pacienţii cu răni mai uşoare se va lua decizia dacă vor fi operaţi sau în continuare se aşteaptă evoluţia naturală a plăgilor.
 
Pacienţii de la Floreasca sunt şi ei în recuperare
În ceea ce priveşte starea celor patru pacienţi internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, dr. Ioan Lascăr, şeful departamentului de chirurgie plastică şi reparatorie, a declarat că două dintre victimele cu gravitate medie se simt bine, una dintre acestea fiind chiar detubată. Dr Lascăr a menţionat că pacientul detubat urmează să fie operat pentru arsuri profunde la mâini şi probabil şi la faţă. De asemenea, pacienta internată şi care are cele mai puţine arsuri este într-o stare mai bună, dar a rămas în continuare internată la terapie intensivă pentru o monitorizare mai bună, a spus dr. Lascăr.
Citeşte mai mult...
 
Verificari in tot Sighetul, pentru depistarea unor eventuale scurgeri de gaz PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Februarie 2012 14:28
Mai multe echipe ale E.On Gaz, dar si specialisti in protectie antiexploziva au primit dispozitia de a verifica intreaga retea de distributie din municipiul Sighetu Marmatiei pentru a depista eventuale defectiuni sau scurgeri de gaze. Cu aparate de masurare specializate, acestia au inceput sa ia la pas orasul, in aceasta dimineata, dupa ce au fost incheiate ultimele controale in zona in care au avut loc exploziile de duminica. Autoritatile din Sighetu Marmatiei au primit asigurarea, in cursul zilei de astazi, 22 februarie, ca zona in care au avut loc exploziile nu mai prezinta un risc. A fost emisa inclusiv o hartie in acest sens, care a ajuns si la compania Electrica, pentru reconectarea la retea.
 
Viceprimarul sighetean Ovidiu Nemes a precizat pentru eMaramures ca verificarea retelei si bransamentelor din oras ar trebui sa fie incheiata in decurs de doar cateva zile. "Se va lucra in patru echipe coordonate si m-au asigurat ca in maximum doua-trei zile vor putea sa dea o concluzie. /.../ Masura cea mai corecta pe care am putut sa o luam e sa verificam intreaga distributie din Sighetu Marmatiei - in primul rand pentru a fi noi siguri ca lucrurile s-au desfasurat bine si ca nu suntem supusi unui nou risc si in al doilea rand, pentru a asigura linistea populatiei", a punctat el.
Citeşte mai mult...
 
SC VITAL SA Sighetu Marmatiei va intrerupe furnizarea apei potabile PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 22 Februarie 2012 09:24
SC VITAL SA Sighetu Marmatiei va intrerupe furnizarea apei potabile din cauza unei avarii la reteaua de distributie pe strazile:
- Piata 1 Decembrie, bl. L1
- Gheorghe Sincai
- Ion Creanga
 
Lucrarile se vor efectua in intervalul orar 9.00 – 17.00
Pe perioada executarii lucrarilor pot aparea disfunctionalitati in furnizarea apei: lipsa presiune, apa cu turbiditate ridicata. Societatea noastra solicita intelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat atat pe strazile mai sus mentionate cat si pe cele invecinate cu acestea.
Citeşte mai mult...
 
A inceput demolarea cladirii avariate de explozie - foto 2 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Februarie 2012 16:51
 
A inceput demolarea cladirii avariate de explozie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Februarie 2012 16:45
 
Panica in Sighet! Localnicii suna disperati la 112 ca sa semnaleze prezenta gazului in locuintele lor! PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Februarie 2012 15:39

Panica in Sighetu Marmatiei dupa ce mai multi localnici au sunat pe numarul unic de urgenta  112 pentru a semnala prezenta gazului in locuintele lor. Prima sesizare a fost spre surprinderea celor veniti in ajutor, intemeiata.Intr-adevar aparatele au detectat o concentratie mare de gaz in locuinta respectiva.In cel de-al doilea caz, pompierii dar si specialistii de la gaz nu au putut confirma prezenta gazului. In acest moment echipele de interventie se afla la cea de-a treia locatie!  Din primele informatii de la fata locului se pare ca sesizarile sunt facute de locuitorii cartierului Independentei din Sighetu Marmatiei!

Citeşte mai mult...
 
Unul dintre maramuresenii raniti la Sighetu Marmatiei se zbate intre viata si moarte PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Februarie 2012 15:26

Viata uneia dintre victimele exploziilor de la Sighetu Marmatiei atarna de un fir de ata. Directorul Berg Sistem Gaz, Silviu Comanici, a suferit cele mai grave arsuri si rani in timpul celei de-a doua deflagratii din 19 februarie, iar medicii bucuresteni fac eforturi foarte mari pentru a-l tine in viata. Purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi din capitala, Calin Ciontu, medic specialist ATI, a mentionat ca pacientul este in acest moment venilat mecanic si ca starea sa de sanatate e una foarte grava. Pe sectia de Terapie Intensiva a aceleiasi unitati medicale mai sunt internati in acest moment inca doi dintre ranitii de la Sighet.

Silviu Comanici este originar din judetul Botosani, fiind detasat la Sighetu Marmatiei, pe postul de director in urma cu un an. El a fost initial angajat in cadrul companiei E.On Gaz, pe zona de nord a tarii, dupa care s-a mutat impreuna cu familia in Maramures pentru a gestiona activitatea Berg Sistem Gaz.

Medicul ATI Calin Ciontu, a declarat pentru eMaramures ca starea de sanatate a celor 11 raniti – cinci barbati si sase femei - internati in unitate este monitorizata permanent.

Ultima actualizare Marţi, 21 Februarie 2012 15:33
Lista victimelor
 
Compromis in cazul demolarii cladirii care a explodat in Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Februarie 2012 15:12

Autoritatile vor face un compromis, in aceasta dupa-amiaza, pentru a scapa de riscul unei prabusiri pe strada Corneliu Coposu, unde au avut loc teribilele explozii de duminica, 17 februarie, soldate cu 21 de persoane ranite, din care 17 in stare grava. Imobilul in care a functionat clubul Euphobia e vizat pentru demolare, existand in acest sens inclusiv aprobari din partea primariei. Pentru ca familia proprietarului s-a scandalizat, astazi, 21 februarie, s-a luat insa decizia ca doar un colt al imobilului sa fie daramat. Lucrarile vor fi demarate in scurt timp, dupa cum au precizat oficialitatile, si vor viza o suprafata de aproximativ un doi metri cubi din zidul care sta sa cada ca urmare a celor doua deflagratii.

Coltul cladirii prezinta crapaturi adanci, iar autoritatile din Sighet au aratat ca e posibil ca intreaga cladire sa prezinte pericol de prabusire. S-a mentionat de asemenea ca, avand in vedere reclamatiile facute de catre familia Sas, s-a cerut sprijinul unui expert in domeniul sigurantei constructiilor, care deruleaza verificari in zona pentru a vedea daca se impune demolarea intregului imobil si pentru a stabili riscurile.

Citeşte mai mult...
 
AVALANSA LA BISTRA - Tren blocat de avalansa in Maramuresul istoric PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Februarie 2012 13:48
 Actualizare 15:30 -O noua  avalansa s-a produs de aceasta data in zona Valea Viseului, blocand acelasi tren personal care se intorcea de la Sighetu Marmatiei spre Viseu de Jos.
Actualizare:Trenul de persoane Reggio, care circula pe ruta Vişeu de Jos - Sighetu Marmaţiei a plecat din staţia Petrova, la ora 13:36. Garnitura are o întârziere de 53 de minute.
Un tren a ramas blocat pe raza localitatii Petrova, din Maramuresul istoric, dupa o avalansa care a acoperit cu zapada calea ferata in zona comunei Bistra. Autoritatile au mentionat pentru eMaramures ca este vorba de personalul cu numarul 4653, care ar fi trebuit sa ajunga in Sighetu Marmatiei la ora 14.16. El a pornit din Viseu de Sus si, ca urmare a blocajului, are deja o intarziere de aproximativ 30 de minute fata de orarul prevazut. Deocamdata nu s-a comunicat numarul calatorilor aflati in garnitura. Stire in curs de actualizare
Ultima actualizare Marţi, 21 Februarie 2012 17:46
Citeşte mai mult...
 
Un bărbat rănit în explozia de la Sighet este OPERAT ACUM. Doi pacienți, în stare foarte gravă PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Februarie 2012 11:08
Un bărbat rănit în explozie este operat chiar în aest moment de medicii Spitalului de Arși. Doi pacienți sunt însă în stare foarte gravă: un angajat de la firma de gaze, cu arsuri pe 80% din suprafața corpului, și un polițist cu arsuri pe 75% din suprafață și o viroză. Unul din cei 11 răniți aduși la Spitalul de Arși din Capitală este operat astăzi. Medicii îi vor face transplant de grefe, ceea ce înseamnă că vor lua piele de pe coapse și o vor pune pe brațe și pe față, zonele cu cele mai severe arsuri.
 
 
„Și cel șase fete aduse în prima tură la spital vor avea nevoie de grefe. În cazul lor s-a intervenit deja, li s-au făcut incizii. Vor rămâne cicatrici, sperăm că se vor vindeca bine”, a declarat Călin Ciontu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși. Angajatul de la gaze este însă în stare foarte gravă și nu va putea fi operat.
Ultima actualizare Marţi, 21 Februarie 2012 11:12
Citeşte mai mult...
 
Firma de gaz din Sighet se disculpa: "In 2010, s-a realizat o expertiza tehnica asupra sistemului de distributie, neidentificandu-se probleme deosebite" PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Februarie 2012 10:55
Responsabilii firmei Berg Sistem Gaz, acuzata ca a executat lucrari de proasta calitate la retea, favorizand producerea exploziei din clubul Eufobia de la Sighetu Marmatiei, au aratat ca au pus la dispozitia anchetatorilor toate documentele si informatiile solicitate pentru stabilirea cauzelor nefericitului incident din noaptea de 18 spre 19 februarie. Intr-un comunicat emis redactiei eMaramures, oficialii societatii s-au disculpat subliniind ca, in anul 2010, atunci cand s-a preluat sistemul de distributie a gazelor naturale in Sighetu Marmatiei, s-a efectuat o expertiza tehnica a retelei si nu s-a identificat nicio problema la aceasta.
 
Reprezentantii firmei SC Berg Sistem Gaz SA au mai precizat ca, pe langa colaborarea cu institutiile care efectuiaza ancheta in cazul celor doua deflagratii produse la Sighet, au demarat si "o serie de actiuni tehnice proprii de clarificare". "Dorim sa informam ca noul actionariat al SC BERG SISTEM GAZ SA, a preluat managementul sistemului de distributie gaze naturale din Municipiul Sighetu Marmatiei, incepand cu luna iunie 2010, ocazie cu care s-a realizat o expertiza tehnica asupra sistemului de distributie gaze naturale, neidentificandu-se probleme deosebite", se arata in comunicatul emis de operatorul de gaz din Sighet.
Ultima actualizare Marţi, 21 Februarie 2012 11:00
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 41 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact