logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Scurgeri de gaze semnalate intr-un bar din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Miercuri, 21 Martie 2012 19:24

Actualizare 19:39 - Au existat intradevar scurgeri de gaze, administratorul declarand ca atunci cand a intrat in incinta barului a simtit usturime la ochi si la gura. Un reprezentat al Berg Sistem a declarat ca nivelul de scurgeri nu a fost atat de mare incat sa declanseze senzorul alarmei si gazul era puternic odorizat. Firma va efectua verificari ulterioare la instalatia de gaz a imobilului.

In urma unei sesizari facute la 112 de catre administratorul unui bar situat la intersectia dintre strazile Stefan cel Mare si Mihai Eminescu, cum ca ar exista scurgeri de gaze, la fata locului a sosit acum circa 5 minute un echipaj de interventie de la Detasamentul de pompieri Sighetu Marmatiei insotit de o echipa a SC Berg Sistem. Un echipaj al politiei si jandarmeriei asigura fluenta circulatiei in zona. Se procedeaza la inchiderea gazului la cladirea unde se afla barul si investigarea sesizarii.

Vom reveni cu amanunte.

Ultima actualizare Miercuri, 21 Martie 2012 19:46
 
Vremea continuă să se încălzească în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 21 Martie 2012 10:43
Vremea a fost predominant frumoasă, dar s-a răcit faţă de intervalul precedent. Cerul a fost senin. Vântul a suflat slab, la moderat, însă a prezentat intensificări temporare de până la 43 km/h, în zona montană înaltă. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 12 grade Celsius şi 14 grade Celsius. Stratul de zăpadă măsura, aseară, până la 38 cm, la Cavnic. Izolat a fost semnalată bruma. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe toate sectoarele de drumuri publice în condiţii normale de trafic. Vizibilitatea este bună în trafic. Majoritatea carosabilului de drumuri publice din judeţ (naţionale, judeţene şi comunale) au carosabilul curat şi uscat. Sunt sectoare de drumuri, în zona de munte, unde carosabilul este parţial umed, datorită topirii existente pe acostament.
 
METEO
Meteorologii anunţă că vremea rămâne în continuare frumoasă şi în zilele următoare, în Maramureş. Cerul variabil, mai mult senin pe parcursul zilei. Vântul va sufla în general slab, la moderat. Izolat se va produce brumă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 grade Celsius şi 19 grade Celsius, iar cele minime între -2 grade Celsius şi 4 grade Celsius. Cel mai rece a fost, noaptea trecută la Târgu Lăpuş, unde termometrele au înregistrat valoarea de -5 grade Celsius.
Citeşte mai mult...
 
Astazi se intrerupe apa in Independentei si Cuza Voda PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 21 Martie 2012 09:39
În scopul remedierii unor defecțiuni constatate la rețeaua de apă potabilă în municipiul Sighetu Marmației, azi 21 martie 2012, se întrerupe furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă pe străzile:
 
- Independenței – bl. 1, 3, 5, 7, 9, 11A, 11B, 11C, 13, 15
- Cuza Vodă – bl. 9
Lucrările se vor efectua în intervalul orar 10.00 – 15.00.
Pe perioada executării lucrărilor pot apărea disfuncționalități în furnizarea apei: lipsă presiune, apă cu turbiditate ridicată. Societatea VITAL SA solicită înțelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat atât pe străzile mai sus menționate cât și pe cele invecinate cu acestea.
Citeşte mai mult...
 
Azi se intrerupe apa in cartierul Unirii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 20 Martie 2012 08:37
SC VITAL SA Agenția Sighetu Marmației va întrerupe furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă pentru remedierea unor defecțiuni în:

- cartierul Unirii, bl. – 2, 30, A1, 1A, 1, 3, 7, 5A, 7A, 5B, 5C, 9, 11, 13, 15, 17, 19, Școala nr. 10 și Grădinița din cartier

Lucrările se vor efectua în intervalul orar 09.00 – 16.00

Pe perioada executării lucrărilor pot apărea disfuncționalități în furnizarea apei: lipsă presiune, apă cu turbiditate ridicată. Societatea VITAL SA solicită înțelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat atât pe străzile mai sus menționate cât și pe cele invecinate cu acestea.
Ultima actualizare Marţi, 20 Martie 2012 08:42
Citeşte mai mult...
 
Firma Berg Sistem este urmarita penal. Acuzele sunt grave. PDF Imprimare Email
Vineri, 16 Martie 2012 17:24
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În continuarea cercetărilor în cauza privind „explozia de la Sighetu Marmaţiei”, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata S.C. BERG SISTEM GAZ S.A. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:
 
* proiectare, verificare, realizarea unor construcţii (constând în instalarea reţelei de distribuţie a gazului natural în oraşul Sighetu-Marmaţiei, în perioada 2005-2011), pe mai multe tronsoane, precum şi a unor branşamente, fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea şi rezistenţa, acestea putând să producă mai multe dintre următoarele consecinţe: pierderi de vieţi omeneşti, vătămarea gravă a integrităţii corporale ori sănătăţii uneia sau mai multor persoane, distrugerea totală sau parţială a unor construcţii, distrugerea ori degradarea unor instalaţii importante.
Citeşte mai mult...
 
Noi arestari in dosarul exploziilor de la Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 14 Martie 2012 15:22

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

          În continuarea cercetărilor efectuate în dosarul privind accidentul prin explozie care a avut loc la data de 19 februarie 2012, în localitatea Sighetu Marmaţiei, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 13.03.2012, reţinerea pentru 24 ore a numitului ENACHE GHEORGHE RĂSVAN.

          Acesta va fi prezentat în cursul zilei de astăzi, 14.03.2012 cu propunere de arestare preventivă pentru o durată de 29 zile Judecătoriei Sector 5,  până la data de 11 aprilie 2012.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data de 13.03.2012 s-a început urmărirea penală faţă de ENACHE GHEORGHE-RĂSVAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă (o persoană) şi vătămare corporală din culpă (14 persoane), distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

        În sarcina inculpatului ENAGHE GHEORGHE RĂSVAN s-au reţinut infracţiunile anterior menţionate pentru perioada în care a îndeplinit funcţii de conducere în această firmă (2003 –februarie 2008).

Ultima actualizare Miercuri, 14 Martie 2012 15:42
Citeşte mai mult...
 
Reabilitarea termică a blocurilor ar putea da jos termopanele puse individual PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Martie 2012 13:35
Arhitectul-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu, va propune ca în Legea Construcțiilor să se stipuleze ca atunci când se face reabilitarea termică a blocurilor termopanele puse la întâmplare de fiecare proprietar să fie schimbate. Motivul: ferestrele trebuie să fie de aceeași culoare sau material, pentru a nu crea un haos urbanistic. Mai mult, atunci când un proprietar decide să își închidă balconul va trebui să ia aviz pentru montarea unui anume tip de ferestre.
 
„S-a creat un haos urbanistic. Fiecare și-a montat ce ferestre au vrut și blocurile arată urât. Dacă tot există legea fațadelor și legea reabilitării termice este bine să armonizăm cele două legi între ele”, a explicat Pătrașcu. În prezent, atunci când este reabilitat termic un bloc, cei care și-au închis balconul sau și-au montat ferestre de tip termopan pot opta pentru schimbarea lor. Dacă decid că vor să și le păstreze pe cele vechi ele rămân, chiar dacă sunt de altă culoare.
Citeşte mai mult...
 
Incendiu pe strada Ştefan cel Mare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 07 Martie 2012 21:39
Pompierii sigheteni au fost nevoiti sa intervina din nou in aceasta seara, in jurul orei 20.30, pentru stingerea unui incendiu la o casa situata pe strada Stefan cel Mare.  Incendiul a fost localizat la cosul de fum al imobilului, cauza fiind necuratarea acestuia la timp. Din fericire nu s-au inregistrat victime si nici pagube materiale, focul fiind lichidat in scurt timp. 
 
La Caminul de Batrani din Sighet a avut loc un incendiu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 07 Martie 2012 19:28
In aceasta seara, in jurul orei 18, Serviciul de Urgenta 112 a fost apelat pentru a interveni la Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap (NR. cunoscut sighetenilor cu numele vechi - Caminul de Batrani) din Sighetu Marmatiei unde a avut loc un incendiu. Se pare ca flacarile au izbucnit la o anexa a cladirii in care sunt depozitate lemnele ce asigura incalzirea institutiei pe timp de iarna. Acoperisul cladirii a fost distrus in totalitate, dar flacarile au fost oprite la timp. Au existat doar pagube materiale, fara ca cineva sa fi fost ranit. O ipoteza neoficiala sustine ca incendiul a izbucnit din cauza unui foc lasat nesupravegheat. La fata locului au intervenit 3 autospeciale ale Detasamentului de Pompieri, un echipaj SMURD si cateva echipaje ale politiei.
Ultima actualizare Miercuri, 07 Martie 2012 20:59
Citeşte mai mult...
 
Alertă în Giuleşti din cauza gheţurilor PDF Imprimare Email
Marţi, 06 Martie 2012 11:20
Autorităţile din Giuleşti s-au pregătit pentru intervenţii în caz că vor avea probleme cu gheaţa. În acest moment, atât Mara cât şi Iza şi Cosăul au debit redus, dar au gheaţă mare şi pericolul ar fi doar dacă vin din munţi ape mari, după ploaie.
„Cu un buldoexcavator s-au desfundat şanţuri iar oamenii care au magazii pe lângă râu au fost anunţaţi să se pregătească. Totul e să nu plouă şi să vină ape multe, adunate de pe versanţi. Am pregătit motorină pentru utilaje şi saci de rafie, am negociat să ni se aducă de urgenţă maşini de nisip, dacă va fi nevoie”, spune Petru Codrea, primarul comunei Giuleşti.
Comuna are mai multe locuri în care aproape anual gheţurile deturnează firul apei spre câmp sau zone locuite, în satul Fereşti mai cu seamă. Lucrări de regularizare a văilor s-au făcut parţial şi pe alocuri, deşi aici e unul din punctele în care apele pun în pericol gospodării.
Citeşte mai mult...
 
Doua persoane au fost puse sub acuzare pentru exploziile de la Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 05 Martie 2012 19:56
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

În continuarea cercetărilor efectuate în dosarul penal cu numărul de sus privind accidentul prin explozie care a avut loc la data de 19 februarie 2012, în localitatea Sighetu Marmaţiei, 
Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale faţă de două persoane fizice. 
În sarcina fiecăreia dintre cele două persoane fizice s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă (victimă C. A. S.), vătămare corporală din culpă (faţă de 14 persoane vătămate), distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În fapt, în raport cu probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale s-a reţinut faptul că, una dintre persoanele fizice puse sub învinuire, în calitate de diriginte de şantier în perioada 2005-2010, având atribuţii de verificare a calităţii execuţiei construcţiilor, privind edificarea reţelei de distribuţie a gazului metan în oraşul Sighetu Marmaţiei, a vizat documentele tehnice (procese-verbale de recepţie a lucrărilor efectuate pe mai multe străzi din unicipiul Sighetu Marmaţiei şi diagramele de presiune).
Ultima actualizare Luni, 05 Martie 2012 21:06
Citeşte mai mult...
 
Vreme frumoasă, dar rece în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 05 Martie 2012 09:30
Vremea a fost frumoasă, dar rece pentru aceast perioadă în judeţul nostru. Cerul a fost variabil, mai mult senin noaptea şi dimneaţa. Vântul a suflat slab la moderat, cu unele intensificări trecătoare, pe parcursul zilei, de până la 43 km/h în zona montană, unde a viscolit ninsoarea şi a viscolit zăpada. Stratul de zăpadă măsura, aseară, până la 36 cm la Firiza. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 2 grade Celsius şi 5 grade Celsius.
 
Circulaţia rutieră este asigurată şi se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri publice din judeţ. Conducătorii care se deplasează pe sectoarele de drumuri naţionale întâlnesc zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm pe carosabilul DN18, în Pasul Prislop, (între km 160 şi km 180). Majoritatea sectoarelor de drumuri naţionale au partea carosabilă uscată, cu excepţia DN19 la Sighetu Marmaţiei şi DN18, la Petrova, unde carosabilul este parţial uscat. Cerul este senin pe toate sectoarele de drumuri naţionale. Vizibilitatea este bună în trafic. Vântul suflă slab.
Citeşte mai mult...
 
Incendiu pe strada Teplitei din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 03 Martie 2012 19:56

 POZA primita de la domnul  P.V.Gicu. Asteptam informatii sau imaginii de la locul faptei si de la alti cititori.

Ultima actualizare Duminică, 04 Martie 2012 10:50
 
Firma Berg Sistem pune la dispoziţia sighetenilor un număr deTel Verde pentru a putea sesiza orice probleme apărute la conductele de gaz PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 02 Martie 2012 13:52

In prezenţa unor experţi de la ANRE, care trebuie să sosească la Sighetu Marmaţiei vineri dimineaţă, iar dacă nu mai sunt descoperite alte probleme, se va relua alimentarea celor două conducte cu gaz metan, segmentele conductelor ce leagă strada Corneliu Coposu de strada Gheorghe Şincai.

Costin Berevoianu, administratorul firmei Berg Sistem, a anunţat că sighetenii au la dispoziţie un număr de Tel Verde 0800 800 581  unde pot să sesizeze orice problemă apărută la conductele de gaz. 

Ultima actualizare Sâmbătă, 03 Martie 2012 10:11
 
Silviu Comănici, şeful de la Berg Sistem Gaz, a decedat PDF Imprimare Email
Vineri, 02 Martie 2012 09:55
Un om extraordinar, cu mult bun simţ, mereu săritor. Aşa îl descriu sighetenii pe Silviu Comănici, şeful de la Berg Sistem Gaz, care şi-a pierdut viaţa, vineri, în urma rănilor provocate de explozia de la Sighetu Marmaţiei.

Bărbatul de doar 41 de ani, rănit în urma exploziei de acum două săptămâni de la Sighetu Marmaţiei, a decedat vineri la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde se afla internat.
 
Şeful firmei de gaze a fost cel mai grav rănit în urma celei de-a doua explozii, cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului. De asemenea, el avea şi arsuri ale căilor respiratorii.
 
Potrivit primarului municipiului Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja, bărbatul era foarte apreciat de comunitate şi reuşise să se adapteze rapid. „A venit la Sighet acum vreun an. De loc, era de prin judeţul Botoşani. S-a adaptat repede, nu a avut probleme de integrare. A fost singurul şef de la Berg Sistem Gaz care a reuşit să stabilească o relaţie temeinică între firma de gaz şi Primărie. Am colaborat extrem de bine. Ei montau în pământ ţevile, noi veneam din urmă, cu asfaltarea. Toată lumea l-a apreciat. Până şi protopopul Vasile Pop m-a sunat azi să întrebe dacă e adevărat ce s-a întâmplat. E o tragedie!", a declarat primarul Sighetului.
Ultima actualizare Sâmbătă, 03 Martie 2012 09:52
Citeşte mai mult...
 
Astazi se intrerupe apa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 01 Martie 2012 08:38

SC VITAL SA Agentia Sighetu Marmatiei, va intrerupe furnizarea apeipotabile din cauza unei avarii la reteaua de distributie pe strada Dobrogeanu Gherea. Lucrarile se vor efectua in intervalul orar 9.00 – 14.00

Pe perioada executarii lucrarilor pot aparea disfunctionalitati in furnizareaapei: lipsa presiune, apa cu turbiditate ridicata. Societatea noastra solicita intelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat atat pe strazile mai sus mentionate cat si pe cele invecinate cu acestea. Pentru informatii suplimentare sau alte sesizari, utilizatorii pot suna la Dispeceratul SC VITAL SA Baia Mare tel:0262212550; 0262 215150, 215151, 215152.

Citeşte mai mult...
 
Una dintre victimele exploziei de la clubul ''Euphobia'' va fi externata maine PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Februarie 2012 19:11

Una din cele patru victime ale exploziei de la Sighetu Marmaţiei, care a fost cel mai puţin afectată de arsuri, va fi externată joi, 1 martie 2012, a declarat presei central prof dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului Floreasca. Medicul a declarat că pacienta se simte bine şi va fi monitorizată în continuare. ”Cei doi pacienţi cu arsuri medii au fost operaţi, unul joia trecută şi altul luni. Au fost transferaţi pe secţie. Ei sunt bine. Arsurile de pe faţă sunt în curs de vindecare. Pacientul cel mai grav este în continuare la terapie intensivă şi este stabil”, a mai spus prof. dr. Ioan Lascăr.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 40 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact