logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
ACTUALIZARE - URMĂRI FURTUNĂ - Aluviuni aduse de pe versanţi în centrul localităţii Ocna Şugatag. Trăznet care a băgat în sperieţi localnicii din Dragomireşti PDF Imprimare Email
Luni, 15 Iulie 2013 14:02
O furtună puternică a lovit localitatea Ocna Şugatag în cursul zilei de luni, 15 iulie, la orele amiezii. Ruperea de nori a dat naştere la adevărate şuvoaie pe străzile staţiunii din Maramureşul istoric. Cu toate acestea, pagubele au fost minime. Doar o reţea veche de canalizare s-a înfundat, iar dejecţiile au refulat în gospodăria unui cetăţean.
 
Acesta s-a dus de urgenţă la primărie, pentru a cere ajutor. „Canalizarea nu e făcută cum trebuie. Cedează foarte uşor. Cum vine o ploaie, cum totul se inundă. E concepută extrem de prost”, s-a plâns omul. Pe de altă parte, conducerea administraţiei locale spune că reţeaua care a refulat nu face parte din vreun tronson nou realizat. „I-am explicat cetăţeanului că nu sunt specialist, nu pot să rezolv eu însumi problema. Am trimis specialistul în apă şi canal de la noi de la primărie să desfunde canalizarea. Însă, este un cetăţean care reclamă permanent orice chestiune. A fost o ploaie torenţială cum nu am văzut. E plin de pietriş în centrul localităţii. În zece minute o măturat totul. Mi-a plouat şi în birou”, a explicat Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Şugatag.
Ultima actualizare Luni, 15 Iulie 2013 14:12
Citeşte mai mult...
 
PLAN DE CRIZA - Spitalele din Sighet, Viseu si Targu Lapus, obligate sa isi restranga activitatea pana in toamna PDF Imprimare Email
Duminică, 14 Iulie 2013 12:50
Reorganizarea structurii de personal si restrangerea activitatii in corpuri de cladire mai mici sunt obiectivele prinse de autoritatile sanitare in planul de criza prevazut pentru spitalele din Maramures. Vizate de masurile de austeritate sunt doua unitati din Maramuresul istoric si una din zona Lapusului, unde datoriile cresc de la o luna la alta, din cauza costurilor foarte mari la utilitati.
 
Dupa cum sustin oficialii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), punctul nevralgic este, in acest moment, Spitalul Orasenesc Viseu de Sus, care se intinde pe o suprafata de aproximativ patru hectare si pentru intretinerea caruia e cheltuite foarte multi bani. Probleme majore sunt insa si la Sighetu Marmatiei si in Targu Lapus.
Citeşte mai mult...
 
Ultimă oră! Accident de circulaţie în localitatea Sarasău! PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 Iulie 2013 15:32

Un accident de circulaţie s-a produs în urmă cu puţin timp în localitatea Sarasău. Din primele informaţii evenimentul a avut loc chiar în centrul localităţii. În urma accidentului o persoană a fost rănită. 

Citeşte mai mult...
 
ABUZ NECONFIRMAT - Parchetul a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul senatorului maramuresean Liviu Marian Pop PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 Iulie 2013 12:40
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul lui Liviu Pop, fost ministru interimar al Educatiei si actual senator, in dosarul in care ANI l-a reclamat ca ar fi avantajat patrimoniul FSLI, au declarat surse judiciare. Procurorii au apreciat ca in aceasta cauza nu se poate retine savarsirea infractiunii de conflict de interese, intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii. Liviu Pop nu a dorit sa comenteze informatia, aratand ca va prezenta lamuriri la momentul oportun. Fostul ministru a fost reprezentat juridic de catre casa de avocatura "Bostina si Asociatii". 
 
Ovidiu Constantinescu, PR Manager la casa de avocatura, a refuzat sa comenteze, la acest moment, decizia Parchetului, precizand ca toate explicatiile vor fi prezentate de catre Liviu Pop. 
 
Ulterior, casa de avocatura a transmis un comunicat in care arata ca l-a asistat pe fostul ministru al Educatiei Liviu Marian Pop in ancheta ANI si confirma ca Parchetul de pe langa ICCJ a dispus neinceperea urmaririi penale. 
 
"In urma solicitarilor venite din partea presei, casa de avocatura Bostina si Asociatii confirma ca l-a asistat pe domnul Liviu Marian Pop, fost ministru interimar al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si actual senator in Parlamentul Romaniei, atat in derularea verificarilor efectuate de Agentia Nationala de Integritate, cat si ulterior in fata reprezentantilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Parchetul a fost sesizat prin adresa nr.51086/G/1I/9.11.2012 emisa de Agentia Nationala de Integritate (A.N.l.) care a sustinut faptul ca a identificat elemente de incalcare a legislatiei penale sub aspectul posibilei savarsiri a infractiunilor prevazute de art.2531 alin.1 Cod penal si art.248 Cod penal", se arata in comunicat. 
 
Citeşte mai mult...
 
INCOMPATIBILI DE MARAMURES - Un actual si un fost primar, pusi la colt de Agentia Nationala de Integritate PDF Imprimare Email
Marţi, 09 Iulie 2013 14:38
Favorizarea unor membri ai familiei sau a propriei persoane a fost reclamata de catre Agentia Nationala de Intergritate (ANI) in cazul a doi maramureseni, cu functii in administratie. Unul dintre ei este primar in functie la Giulesti iar celalalt a detinut pozitia de conducere din Primaria Ocna Sugatag, in mandatul 2008-2012. In cazul in care acuzatiile aduse vor fi probate, acestia risca sa fie decazuti din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani, dar si destituirea, respectiv incetarea mandatului daca acum se afla intr-o pozitie publica. 
 
Nepotism la Ocna Sugatag 
Potrivit inspectorilor care au derulat verificarile, Vasile Sas “a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa” pe vremea cand era primar al comunei Ocna Sugatag. El a semnat o dispozitie prin care si-a numit fiica in functia publica de referent in cadrul Compartimentului Evidenta Populatiei. 
 
“Potrivit fisei de post, functia de referent superior in cadrul Compartimentului Evidenta Populatiei se subordoneaza Primarului Comunei Ocna Sugatag, judetului Maramures. Astfel, Sas Vasile a incalcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora ‘Primarii [...] sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul 1’ ”, au aratat oficialii ANI. 
 
Citeşte mai mult...
 
PROGNOZA METEO - Cum va fi vremea la inceput de saptamana PDF Imprimare Email
Duminică, 07 Iulie 2013 19:11
Luni, 8 iulie, vremea va fi in general instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii cand pe arii relativ extinse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in special in zonele de deal si de munte. 
 
Vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 35 l/mp. Temperaturile maxime se vor incadra intre 24 de grade in nordul Moldovei si in depresiuni si 30 de grade in sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse intre 11 si 21 de grade, usor mai ridicate in delta. 
 
 
Citeşte mai mult...
 
BACALAUREAT 2013 – Rezultatele la bacalaureat vor fi afisate luni PDF Imprimare Email
Duminică, 07 Iulie 2013 10:25
Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat vor fi afisate luni, 8 iulie, pana la ora 12:00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale. Tot luni, pana la ora 16:00, se vor putea depune contestatiile, rezolvarea acestora urmand a se face intre 9 si 11 iulie, iar afisarea rezultatelor finale pe data de 12 iulie. 
 
Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2013 va incepe in perioada 15 - 19 iulie cu inscrierea candidatilor. 
 
Citeşte mai mult...
 
În nouă ani, populația Maramureşului a scăzut cu 31.500 de persoane PDF Imprimare Email
Duminică, 07 Iulie 2013 09:05
Rezultatele oficiale ale recensamantului indica faptul că și în Maramures, ca peste tot în România, numărul populației stabile a scăzut aproape dramatic. La 20 octombrie 2011, populatia stabila a judetului Maramures era de 478.659 persoane, din care 243.995 femei (51%). Fata de situatia existenta la recensamantul anterior, populatia stabila a scazut cu 31.500 persoane din care 15.400 femei.
 
Cea mai populată localitate a județului este Baia Mare care are 123.700 de locuitori, urmată de Sighetu Marmației, 37.600, Borșa, 27.600, Baia Sprie, 15.500 și Vișeu de Sus cu 15.000 de locuitori.
 
 
 
 
Citeşte mai mult...
 
CALL CENTER – Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca vor putea fi indrumate prin telefon PDF Imprimare Email
Duminică, 07 Iulie 2013 05:52
Primul Call Center al Serviciului Public de Ocupare (SPO) din Romania devine functional, incepand de luni, 8 iulie, iar specialistii Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) raspund la telefonul 021/4444-000 si ofera informatii si indrumare somerilor si persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul adjunct in ANOFM, Elena Baboi, manager al proiectului european prin care este cofinantat acest call center. 
 
„Proiectul Call Center SPO a fost scris in 2008, este implementat de ANOFM incepand din septembrie 2010 si va fi finalizat in luna august a acestui an. Obiectivul de crestere a calitatii si eficientei serviciilor furnizate de ANOFM va fi atins prin dezvoltarea unui call center care, telefonic, va furniza informatii si indrumare somerilor si persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, referitoare, printre altele, la posturi vacante in tara si strainatate, burse ale locurilor de munca, oferte de formare profesionala, legislatia in vigoare, indemnizatia de somaj. incepand de luni, Call Center SPO este apelabil la numarul de telefon 021/4444-000, cu tarif normal”, a declarat Elena Baboi. 
Citeşte mai mult...
 
ADMITERE LA FACULTATE la Centrul Universitar Nord din Baia Mare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 06 Iulie 2013 14:50
Au ramas mai putin de doua saptamani pana la inceperea inscrierilor la universitati, iar peste 1.000 de locuri bugetate la nivel de licenta si masterat sunt puse la dispozitia absolventilor in Baia Mare, la Centrul Universitar Nord. Institutia de invatamant superior a anuntat ca vor fi disponibile pentru cei care vor sa devina studenti sau masteranzi alte aproape 1.000 de locuri cu taxa. 
 
Inscrierile la facultati incep in 15 iulie. La Centrul Universitar Nord din Baia Mare sunt disponibile in total aproape 2.000 de locuri, cele mai multe urmand sa fie ocupate la Facultatea de Stiinte, respectiv la Facultatea de Litere. 
 
„Pentru Centrul Universitar Nord din Baia Mare exista 600 de locuri la licenta, din care 9 rezervate romilor, iar la masterat avem 446 de locuri. Ele au fost repartizate, asa cum am spus, pe facultati, si anume: 165 la Inginerie, 99 la FRMM, 174 la Litere si 162 la Stiinte, iar la masterat avem 82 de locuri la Inginerie, 36 la FRMM, 171 la Litere si 157 la Stiinte, la acestea se adauga si un numar substantial de locuri in regim cu taxa”, a precizat prorectorul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, Dan Calin Peter. 
 
Citeşte mai mult...
 
RECENSAMANT – Populatia Maramuresului a scazut cu peste 61.000 de persoane fata de 1992 PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iulie 2013 13:39
Populatia judetului Maramures e in scadere. De la an la an se constata o diminuare cu peste 3.000 de persoane la nivelul judetului, conform datelor care reies in urma efectuarii recensamantului populatiei si al locuintelor din octombrie 2011. Conform aceleiasi statistici, 51 % din populatia judetului e formata din femei. 
 
In Maramures, rezultatele definitive ale recensamantului populatiei si locuintelor din octombrie 2011 au fost facute publice astazi, 5 iulie. Tendinta clara care se configureaza la nivel national, dar si judetean, e de scadere a natalitatii, inclusiv in mediul rural, ceea ce a dus implicit la diminuarea populatiei. In schimb, a crescut numarul persoanelor in varsta, in mediul rural. 
 
 
 
Citeşte mai mult...
 
Azi, 5 iulie a.c., intreruperi in furnizarea apei potabile PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 05 Iulie 2013 07:38
În scopul efectuării unor verificări şi pregătiri pentru cuplarea la noua reţea de alimentare cu apă potabilă în Baia Mare, azi 05.07.2013 se va reduce presiunea apei potabile pe străzile:
 
 - Centrul Vechi
 - 22 Decembrie
 - Crişan
- Vasile Alecsandri
- Hortensiei
 - Serelor
Lucrările se vor efectua în intervalul orar 08.00-14.00 
 
De asemenea, pentru efectuarea unor lucrări de contorizare individuală în Sighetu Marmaţiei va fi întreruptă furnizarea apei potabile pe strada:
 - Piaţa 1 Decembrie 1918 - bl. L1, M21, M10
Lucrările se vor efectua în intervalul orar 09.00 - 15.00
 Pe perioada executării lucrărilor pot apărea disfuncţionalităţi în furnizarea apei: lipsă presiune, apă cu turbiditate ridicată. Societatea VITAL SA solicită înţelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat atât pe străzile mai sus menţionate cât si pe cele învecinate cu acestea. Rugăm clienţii societății să îşi asigure, prin stocare, necesarul de apă pentru perioada menţionată.
 
Pentru informaţii suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la Dispeceratul SC VITAL SA Baia Mare tel: 0262 212550; 0262 215150, *1,*2.
Vă mulţumim pentru înţelegere.
 
Comunicat primit de la S.C.VITAL S.A
 
Datorii de aproximativ 300.000 de lei clatina scaunul managerului de la Spitalul Viseu de Sus PDF Imprimare Email
Joi, 04 Iulie 2013 17:55
Criza la Spitalul Orasenesc Viseu de Sus. Managerului Cristian Vlad i s-a pus sabia deasupra capului din cauza datoriilor mari la furnizorii de servicii, acumulate de institutia pe care o conduce. Unitatea medicala nu a reusit sa acopere in termenul impus de guvernanti arieratele de peste 300.000 de lei, iar sefii de la Sanatate l-au anuntat pe director ca, pe langa restructurarea sectiei vechi si reorganizarile de personal, urmeaza masura destituirii sale in situatia in care nu va gasi o solutie punctuala problemelor financiare, in cursul urmatoarei saptamani. 
 
Spitalul din Viseu a ajuns in aceasta situatie critica dupa ce guvernantii au luat masuri coercitive impotriva institutiilor si unitatilor administrativ-teritoriale cu datorii. S-a dat un termen de 90 de zile pentru acoperirea restantelor, insa manageriatul institutiei spitalicesti a acumulat noi arierate, in loc sa isi achite contractele cu furnizorii. Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) au aratat ca, pentru a se gasi o solutie de iesire din impas, in cursul zilei de ieri, 3 iulie, au fost reluate discutiile impreuna cu autoritatile locale din Viseu si cu responsabilii sanitari. 
 
Citeşte mai mult...
 
Țigări de contrabandă în valoare de 100.000 de euro, descoperite la frontiera cu Ucraina PDF Imprimare Email
Miercuri, 03 Iulie 2013 20:13
Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit, în cadrul  unei acţiuni desfăşurate pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, un microbuz în care se aflau 53.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 100.000 de euro. În timpul acţiunii, fiind informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment, acestea au reţinut pe teritoriul lor un cetăţean ucrainean şi au descoperit încă 20 de baxuri cu ţigări, de aceeaşi marcă.
 
Ieri, 2 iulie a.c., lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, jud. Suceava au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 15.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat, în imediata apropiere a frontierei de stat, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, un microbuz şi patru persoane.
 
 
Citeşte mai mult...
 
JAF GUTAI- Italianul Massimo Loddo, condamnat la ani grei de inchisoare in dosarul jafului din Pasul Gutai PDF Imprimare Email
Miercuri, 03 Iulie 2013 11:23
La aproape patru ani de la jaful din Pasul Gutai, atunci cand mai multi indivizi mascati si inarmati au oprit in trafic o masina de transport valori si au sustras sacii cu bani, dosarul a ajuns la final. Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat o sentinta definitiva in acest caz, iar italianul Massimo Loddo, singurul inculpat din acest dosar, a primit o pedeapsa de 15 ani de inchisoare. 
 
Decizia definitiva a fost luata de judecatori ieri, 2 iulie, atunci cand recursurile tuturor partilor au fost respinse ca nefondate. “Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, inculpatul Loddo Massimo si de mostenitorii inculpatului decedat Ursut Gheorghe, respectiv numitii Pop Otilia, Ursut Veturia si Ursut Gheorghe impotriva deciziei penale nr.194/A din 12 noiembrie 2012 a Curtii de Apel Cluj – Sectia Penala si de Minori”, se arata in incheierea de sedinta. 
 
Magistratii instantei supreme au mentinut decizia luata de Curtea de Apel Cluj, unde Massimo Loddo a fost condamnat la 15 ani de inchisoare pentru talharie. Tot atunci, Massimo Loddo a fost obligat sa plateasca in solidar, impreuna cu mostenitorii lui Ioan Ursut, catre societatea G4S suma de 143.505 lei ca si despagubiri civile. In plus, mostenitorii lui Ursut sunt obligati sa plateasca suma de 33.850 lei catre stat, reprezentand cheltuieli judiciare. 
 
Procesul penal impotriva lui Ioan Ursut, celalalt inculpat din acest dosar, a incetat dupa ce in 20 ianuarie 2012 s-a sinucis. Baimareanul s-a spanzurat in celula sa din Penitenciarul Gherla tocmai in ziua in care, la Tribunalul Maramures, trebuia sa aiba loc o noua infatisare in dosarul in care era pus sub acuzare. 
 
 
Citeşte mai mult...
 
Trei zile de ploi torenţiale, grindină şi intensificări de vânt prognozate în Maramureş! PDF Imprimare Email
Duminică, 23 Iunie 2013 13:12
Instituţia Prefectului a primit  de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord o informare de producere a fenomenelor meteorologice nefavorabile valabilă în perioada 23 iunie ora 16.00-25 iunie, ora 23.00.  În adresă se precizează că începând din după amiaza acestei zile şi până marţi seara, în judeţul Maramureş, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua trecător aspect de vijelie, dar şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 20 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.
Subprefectul Pamfil Bercean, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat înştiinţarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi pregătirea echipelor de intervenţie. De asemenea, au fost înştiinţaţi şi membrii grupurilor de suport tehnic din cadrul CJSU Maramureş. Echipe de intervenţie ale societăţilor care asigură furnizarea utilităţilor pentru populaţie şi agenţii economici sunt pregătite să remedieze eventuale defecţiuni apărute datorită fenomenelor meteorologice periculoase. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor interveni operativ, dacă situaţia o va impune, în sprijinul populaţiei la producerea unor situaţii de urgenţă.
 
 
Citeşte mai mult...
 
ADMITERE - FACULTATE - Locuri mai multe fără plată la Medicină şi Farmacie, în Bucureşti PDF Imprimare Email
Duminică, 23 Iunie 2013 10:22
Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" organizeaza pe 24 iulie examenul de admitere in ciclul de studii universitare de licenta pentru 2013 - 2014, anul acesta fiind alocate de la buget mai multe locuri, si anume 900, fata de 800 de locuri anul trecut. 
 
Examenul se adreseaza tuturor candidatilor care vor sa devina studenti la una dintre cele patru facultati ale universitatii: Facultatea de Medicina, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Medicina Dentara si Facultatea de Moase si Asistenta Medicala, precizeaza un comunicat emis vineri de unitatea de invatamant superior. 
 
"In fiecare an, admiterea la UMF "Carol Davila" reprezinta un eveniment deosebit. O prioritate a conducerii universitatii o reprezinta selectarea celor mai valorosi candidati spre a deveni studenti. Este o responsabilitate institutionala sa selectam si sa pregatim medici valorosi pe care sa-i regasim pe piata muncii. Am constatat ca in ultimii ani tot mai multi tineri absolventi se orienteaza catre aceasta profesie. in acest context, ne asteptam si in acest an la un numar mare de candidati. Le urez tuturor candidatilor mult succes la acest concurs!", a declarat prof. dr. Doina Plesca, decanul Facultatii de Medicina din cadrul UMF "Carol Davila", potrivit comunicatului citat. 
 
Anul acesta sunt disponibile la cele patru facultati ale UMF "Carol Davila" 900 de locuri finantate de la buget si 520 de locuri la taxa. in ceea ce priveste numarul de locuri disponibile la buget, pentru Facultatea de Medicina candidatii vor concura pentru cele 450 de locuri, in timp ce la Facultatea de Medicina Dentara sunt scoase la concurs 140 de locuri la buget. 
Ultima actualizare Duminică, 23 Iunie 2013 10:30
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 29 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact