logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
TITLU - Maramureseanul Grigore Lese, desemnat ambasador al turismului romanesc alaturi de alte sapte personalitati din tara PDF Imprimare Email
Marţi, 20 August 2013 08:15
Primii opt ambasadori ai turismului romanesc au semnat, luni seara, contractul pentru Romania Turistica cu dorinta de a se implica in promovarea imaginii tarii pe plan intern si international. Grigore Lese, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase, Ivan Patzaichin, Stefan Popa Popas, Iolanda Balas Soter, Gabriela Szabo si Gheorghe Zamfir au primit pasapoartele de ambasadori dupa ce s-au angajat sa-si ,,transpuna capitalul de imagine,, pentru dezvoltarea turismului autohton in cadrul programului "Romania promovata prin valori". 
 
"Acestia sunt cei mai frumosi ambasadori ai Romaniei. Ei au spus "da" de la prima mea chemare si ma simt onorata. Acesti ambasadori nu au trebuit sa fie convinsi, au fost de acord imediat. Trebuie ca noi toti sa intelegem ca resursa umana de valori adevarate trebuie apreciata si onorata. E o prima etapa a programului: ‘Romania promovata prin valori’, unul nou, care va aduce un avantaj Romaniei. Le multumesc ca fac voluntar ceea ce fac", a declarat ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism, Maria Grapini. 
 
Cei opt ambasadori au cerut autoritatilor "adevar", "fonduri pentru promovare", "recunoasterea elitelor". Fiecare dintre cele opt personalitati va promova un anumit segment al turismului autohton. Grigore Lese a devenit ambasador pentru turismul rural, Elisabeta Lipa pentru cel balnear, Ivan Patzaichin pentru ecoturism, Gabriela Szabo pentru turismul activ si de aventura, Stefan Popa Popas pentru cel cultural, Ilie Nastase pentru city break-uri, Gheorghe Zamfir pentru circuite istorice, iar Iolanda Balas Soter va promova turismul montan. 
Citeşte mai mult...
 
INCENDIU – A reizbucnit focul in zona varfului Toroioaga din Muntii Maramuresului PDF Imprimare Email
Luni, 19 August 2013 13:35
Stins cu greutate dupa aproape o saptamana de lupta cu flacarile, incendiul care a afectat zona varfului Toroioaga din Borsa a reizbucnit. Prefectul judetului Maramures Anton Rohian, alaturi de col. Ion Pop, inspectorul-sef al ISU Maramures, s-au deplasat astazi, 19 august, la Borsa pentru a coordona la fata locului operatiunile de stingere a unui nou incendiu izbucnit in aceasta dimineata. Focul s-a aprins in aceeasi zona, respectiv in apropiere de varful Toroioaga, la circa 1.400 de metri altitudine. 
 
La fata locului se afla si lt.col. Ioan Muresan seful Centrului Operational ISU Maramures, alaturi de pompierii de la Garda de Interventie nr.2 Borsa, de la sectia Viseu de Sus, de la detasamentul Sighetu Marmatiei, precum si de la Garda de Interventie nr. 2 Bogdan Voda. 
 
Citeşte mai mult...
 
FOC – Incendiu puternic la groapa de gunoi din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Luni, 19 August 2013 06:15
Zi plina pentru pompierii maramureseni. Cu nu mai putin de cinci incendii s-au confruntat azi, 18 august, ultima, din Sighetu Marmatiei, fiind cea mai puternica, groapa de gunoi a orasului luand foc in aceasta dupa-amiaza. Ziua a inceput cu un incendiu in Baia Mare, pe strada Haiducilor, la ora 10, unde focul a mistuit o claie de fan. Detasamentul de pompieri baimarean a intervenit si a stins focul. 
 
La orele pranzului a fost semnalata un incendiu de vegetatie uscata, pe strada Colonia Topitorilor, din Baia Mare. La locatia indicata s-a deplasat un echipaj al Detasamentului de Pompieri Baia Mare, care a lichidat incendiul. A ars aproximativ o jumatate de hectar de vegetatie uscata. 
 
Citeşte mai mult...
 
Romania a importat cu 72% mai multa ceapa, usturoi si praz in primele patru luni fata de perioada similara din 2012 PDF Imprimare Email
Duminică, 18 August 2013 14:30
Romania a importat, in primele patru luni din acest an, o cantitate de 27.589 tone de ceapa, usturoi si praz, in crestere cu aproape 72 de procente fata de perioada similara din 2012, in timp ce exporturile au fost de peste 18 ori mai mici in aceeasi perioada, respectiv de numai 1.487,6 tone, potrivit datelor furnizate Agerpres de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) privind comertul cu produse agroalimentare in tarile intra si extra comunitare. 
 
Valoarea importurilor de ceapa, ceapa frantuzeasca, usturoi, praz, dar si alte legume aliacee din primele patru luni ale anului a depasit 7,64 milioane de euro, in timp ce, in perioada similara din 2012, a totalizat 3,42 milioane de euro pentru 16.060,69 tone de astfel de legume aduse de pe piata externa. Potrivit datelor MADR, incasarile din exporturile de ceapa, usturoi si praz au totalizat, in perioada mentionata, 588.099 euro, fata de suma de 370.286 euro in primele patru luni ale anului trecut, cand a fost exportata o cantitate de aproape doua ori mai mica, respectiv de 800,23 tone. Atat exporturile cat si importurile de ceapa, ceapa frantuzeasca, usturoi, praz, dar si alte legume aliacee au fost realizate in si din tarile Uniunii Europene si extracomunitare. 
Citeşte mai mult...
 
VIDEO INTEGRAL - GALA FOLK - ”Floare de Colț” Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 18 August 2013 14:20

VEDETI MAI JOS URMATOARELE 18 FILMARI DE LA GALA FOLK "Floare de Colt" Sighet (16-17 august 2013):

Ultima actualizare Luni, 19 August 2013 17:46
Citeşte mai mult...
 
Ţigări în valoare de 96.000 de lei confiscate de către poliţiştii de frontieră, după ce au fost trecute ilegal peste râul Tisa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 17 August 2013 12:37
Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei, în urma căreia au descoperit 10.800 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 96.000 lei.
 
Un cetăţean ucrainean este cercetat de poliţiştii de frontieră, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
 
Ieri, 16 august 2013, în jurul orei 12.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera, din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, transportând colete voluminoase.
Citeşte mai mult...
 
Ţigări netimbrate confiscate la frontieră PDF Imprimare Email
Joi, 15 August 2013 10:00
In cadrul unor acțiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară.
 
În data de 14 august a.c., la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană în zona de competenţă.
 
 
 
 
Citeşte mai mult...
 
EMISIUNE NUMISMATICA - Monede dedicate implinirii a 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase, emise de BNR PDF Imprimare Email
Miercuri, 14 August 2013 10:09
Banca Nationala a Romaniei (BNR) lanseaza in circuitul numismatic, astazi, 14 august, o moneda din argint, una din tombac cuprat si un set de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat) dedicate implinirii a 100 de ani de la nasterea cantaretei Mariei Tanase (25 septembrie 1913 - 22 iunie 1963). 
 
Potrivit anuntului publicat pe site-ul institutiei, moneda din argint are urmatoarele caracteristici tehnice: valoare nominala - 10 lei, titlu - 999‰, forma rotunda, diametru - 37 mm, greutate - 31,103 grame, calitate proof, cant zimtat. 
Citeşte mai mult...
 
Biletele de tren se vor scumpi cu până la 10%, de la 1 septembrie PDF Imprimare Email
Miercuri, 14 August 2013 08:54

Preţurile biletelor de tren vor creşte diferenţiat de la 1 septembrie, cu până la 10%, măsura ţinând cont de evoluţia inflaţiei şi majorarea din ultimii doi ani a unor costuri ale CFR Călători, cu combustibili, energie sau piese.Facilităţile de călătorie acordate în prezent se vor aplica şi după majorare, precizează compania. Datele furnizate de CFR au la bază un proiect de ordin al Ministrului Transporturilor pentru creşterea tarifelor pentru tranportul feroviar public de călători, publicat pe site-ul instituţiei.

Proiectul, aflat în dezbatere publică până luni, 19 august, ar urma să fie semnat de către premierul Victor Ponta, care ocupă şi funcţia de ministru interimar al Transporturilor. "La schimbarea mersului de tren 2011-2012, în decembrie 2011 la introducerea noilor ranguri de tren, tarifele la tren Regio (fostul tren personal) au fost menţinute, iar pentru trenurile IR a fost calculat un tarif mediu între tariful de tren accelerat şi cel de tren rapid, după o metodologie şi principii aprobate de CA. (...) 

Citeşte mai mult...
 
ROTARACT MUN – Tineri din intreaga lume vor dezbate teme de interes international, intr-o conferinta ce va avea loc in Baia Mare PDF Imprimare Email
Marţi, 13 August 2013 16:35
80 de tineri din tari precum Bahrein, Australia, Marea Britanie, Japonia sau Romania vor participa la o intalnire ce se va desfasura in Baia Mare, in perioada 20 – 27 august. Evenimentul Rotaract MUN va avea loc sub forma unei simulari ONU, in care participantii vor dezbate teme de actualitate la nivel international, precum conflictul din Siria sau modificarile survenite in urma schimbarilor climatice. 
 
In cadrul conferintei Rotaract MUN, vor fi simulate trei comitete, fiecare avand un alt subiect de discutie. Comitetul de securitate se va ocupa de conflictul din Siria si imputernicirea femeilor in procesul de construire a pacii, iar comitetul pentru pace va aduce in prim-plan situatia din Republica Centrafricana, cu accent pe rolul tinerilor in solutionarea problemelor cu care se confrunta aceasta tara. Pe de alta parte, comisia pentru drepturile omului va discuta despre impactul schimbarilor climatice asupra comunitatilor indigene. 
Citeşte mai mult...
 
JANDARMERIA MARAMUREŞ, GATA PENTRU MISIUNE PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 13 August 2013 10:24

Aproximativ 300 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Jandarmeriei Maramureş vor executa în perioada 14 – 18 august a.c., misiuni specifice de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică la manifest[rile religioase şi cultural - artistice organizate pe raza judeţului nostru.

 

      Cadrele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş vor fi prezente  în zona lăcaşurilor de cult din municipiile Baia Mare,  Sighetu Marmaţiei precum şi la Mânăstirea Moisei, Rohia, Bârsana, Făget şi Ruoaia Lăpuş, pentru desfăşurarea într-un climat sigur a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, jandarmii fiind prezenţi în zonele unde se preconizează o afluenţă mare de persoane precum şi pe căile de acces către lăcaşuri pe timpul oficierii slujbelor religioase.

Citeşte mai mult...
 
GAL Mara-Gutai deschide Apelul de selectie nr.3 din 2013 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 11 August 2013 11:14

 

Grupul de Acţiune Locală Mara-Gutâi lansează cel de-al treilea Apel de selecție proiecte pe anul 2013.

 

Beneficiari eligibili pentru Masurile lansate:

 

Măsura 41.111:Beneficiarii finali: persoane adulte care activează în domeniile agriculturii, silviculturii şi industriei agro-alimentare; Beneficiarii direcţi: furnizori ai acţiunilor de formare profesională, informare şi difuzare a cunostinţelor, entităţi publice sau private care activează în domeniul formării profesionale a adulţilor şi/sau informării şi difuzării de cunoştinţe.

Ultima actualizare Luni, 12 August 2013 14:47
Citeşte mai mult...
 
Veste bună pentru toţi românii. Mai multe zile libere în luna august PDF Imprimare Email
Miercuri, 07 August 2013 10:14

Românii au parte, anual, de douăsprezece zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, potrivit Codului Muncii. Una dintre acestea este Adormirea Maicii Domnului, sărbătorită de creştini joi, 15 august. Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariaţilor liber în această zi, altfel riscă amenzi. Codul muncii prevede 12 sarbatori legale, traduse in zile libere pentru salariati:

  • 1 si 2 ianuarie ;
  • prima si a doua zi de Pasti – in 2012, aceste zile au fost in 15 si 16 aprilie;
  • 1 mai – in 2012;
  • prima si a doua zi de Rusalii – in 2012, aceste zile au fost in 3 si 4 iunie;
  • Adormirea Maicii Domnului – 15 august;
  • Sfantul Andrei – 30 noiembrie;
  • 1 decembrie – Ziua Nationala a Romaniei;
  • prima si a doua zi de Craciun - 25 si 26 decembrie.
Ultima actualizare Miercuri, 07 August 2013 10:23
Citeşte mai mult...
 
Noi prevederi pentru şoferi, în vigoare de astăzi PDF Imprimare Email
Miercuri, 07 August 2013 10:11

Conform noului cod rutier, care intră astăzi în vigoare, dacă transportaţi persoane în stare de ebrietate, sunteţi pasibili de amenzi drastice. Nici bicicliştii nu au scăpat de schimbări. Conducătorii vehiculelor pe două roţi vor fi obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate.
Toţi şoferii nu interzis să circule pe acostamentul drumului, aşa numita bandă de urgenţă. Excepţie fac bicicliştii, care pot fo-losi acostamentul, dacă nu dispun de piste special amenajate şi nu pun în pericol circulaţia. Mopediştii au obligaţia să circule pe un singur rând pe bandă. De asemenea, pe trecerile de pietoni se vor da jos de pe vehicule şi le vor folosi ca pietoni. 

Ultima actualizare Miercuri, 07 August 2013 10:20
Citeşte mai mult...
 
Accident de circulatie datorita neacordarii de prioritate PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 28 Iulie 2013 15:36

Duminica, in jurul orelor 15:00, la intersectia strazilor Independentei cu Zimbrului din Sighetu Marmatiei a avut loc un accident de circulatie. Din primele informatii, reiese ca accidentul a avut loc pe fondul neacordarii de prioritate, in eveniment fiind implicate o masina si o bicicleta. Femeia care se afla pe bicicleta a suferit, din cate se pare, un traumatism, ea fiind transportata de urgenta la spital de  catre soferul unui autoturism care a oprit pentru a-i acorda primul ajutor.

Un echipaj al Politiei Rutiere s-a deplasat la fata locului, efectuand cercetarile ce se impun.

 
ACTUALIZARE - O femeie din Săcel, omorâtă în propria casă PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iulie 2013 15:12

Încă o crimă în Maramureşul istoric. O femeie din Săcel a fost omorâtă în bătaie în propria casă. În acest moment criminaliştii se deplasează la faţa locului pentru a afla despre ce este vorba. Din primele informatii, se pare că cel care a comis oribila fapta este chiar baiatul femeii.
 
ACTUALIZARE - Potrivit ultimelor informaţii, femeia în vârstă de 87 de ani, Şuşca Ileana, a devenit victimă în mâinile propriului fiu. În urma unor discuţii în contradictoriu, barbatul, cunoscut ca având un comportament violent s-a năpustit asupra mamei sale şi a bătut-o până la moarte. Cei doi locuiau împreună după ce femeia a devenit văduvă iar copilul ei a fost părăsit de soţie.
Citeşte mai mult...
 
Managerilor de spitale din Maramures li se cer planuri de supravietuire care pot implica reduceri de personal PDF Imprimare Email
Miercuri, 24 Iulie 2013 13:46

Vremuri grele ii asteapta pe managerii de spitale din Maramures. Acestia au fost anuntati, in cadrul unei videoconferinte desfasurate in prezenta prefectilor si a responsabililor sanitari din intreaga tara, ca trebuie sa gaseasca singuri solutii financiare pentru desfasurarea activitatii „fara sincope majore” pana la finalul anului. Indicatia ministrului Sanatatii a fost aceea de a nu taia salariile angajatilor din sistem, insa s-a dat de inteles ca pot fi luate in calcul reduceri de personal daca situatia o va impune. 
 
Presedintele Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Maramures, Viorel Deghid, care a luat parte la videoconferinta, a aratat ca, in contextul dat, la nivel de judet, vor exista redistribuiri de angajati si ca, in situatia in care bugetul va fi insuficient pentru plata salariilor, va fi de preferat masura disponibilizarilor si nu cea de scadere a salariilor. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 28 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact