logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Azi se intrerupe apa pe strada Muzeului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 05 Martie 2014 08:31

SC VITAL SA Agenția Sighetu Marmației va întrerupe furnizarea apei potabile pentru efectuarea unor verificări în rețea în vederea depistării și eliminării eventualelor pierderi pe strada  Muzeului . 
Lucrările se vor efectua în intervalul orar 09.00 - 16.00
 
Pe perioada executării lucrărilor pot apărea disfuncționalități în furnizarea apei: lipsă presiune, apă cu turbiditate ridicată. Societatea noastra solicită înțelegere din partea consumatorilor pentru disconfortul creat atât pe străzile mai sus menționate cât și pe cele învecinate cu acestea. Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la Dispeceratul SC VITAL SA tel: 0262 212550; 0262 215150, *1,*2. 
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: O fabrica de cherestea din Sighetu Marmatiei a fost cuprinsa de flacari PDF Imprimare Email
Scris de Vasile Dale   
Miercuri, 26 Februarie 2014 08:08

Clipe tensionate în Sighetu Marmaţiei, după ce un incendiu violent a izbucnit la o fabrică de cherestea în care se aflau peste o sută de angajaţi. Flăcările s-au extins pe o suprafaţă de 2000 de metri pătraţi, până când toate echipajele unei subunităţi de pompieri au fost trimise la faţa locului.
 În timp încercau să ţină piept flăcărilor puternice, câţiva dintre pompieri s-au apucat să-i caute pe muncitori prin interiorul clădirii. Lupta s-a întins pe ore bune şi nimeni, din fericire, nu a fost rănit.
 
Şubrezit de flăcări, acoperişul fabricii stă să cadă când primele echipaje de pompieri ajung la faţa locului. Furtunuri din şase autospeciale sunt trase cât mai aproape de clădire, încât apa să ajungă în interior.
Cantităţi mari de cherestea încă întreţin focul, iar pompierii se văd nevoiţi să caute cel mai apropiat hidrant ca să alimenteze cu apă.
În orice moment, flăcările riscă să topească firele de înaltă tensiune din imediata apropiere. Între timp, pompierii se asigură că niciun muncitor nu a fost prins în infern şi refuză ajutorul localnicilor din zonă ca să-i ferească de pericol.
Ultima actualizare Miercuri, 26 Februarie 2014 19:41
Citeşte mai mult...
 
O femeie din Calinesti a ramas fara banii agonisiti dupa ce a fost furata tocmai de cei pe care i-a angajat PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 21 Februarie 2014 13:14

O femeie din comuna Calinesti a sesizat politia ieri, 20 februarie, ca in data de 18 februarie, din locuinta i-a fost sustrasa suma de 1.600 de lei. Ea a declarat ca a angajat patru persoane sa-i repare jgheaburile de la casa si o dependinta. La terminarea lucrarii a intrat in locuinta cu una dintre persoane, iar aceasta a profitat de neatentia proprietarei, a sustras banii de pe masa, dupa care a plecat. 
 
Reclamanta a precizat ca nu a anuntat furtul decat in data de 20 februarie, deoarece numai atunci a constatat ca-i lipsesc banii. Politistii continua cercetarile pentru clarificarea imprejurarilor in care s-a comis fapta, identificarea autorului si recuperarea prejudiciului.
Citeşte mai mult...
 
Un pompier din Vişeu s-a împuşcat în inimă cu arma de vânătoare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 15 Februarie 2014 10:57
Tragedie la Vişeu de Sus. Un pompier s-a împuşcat mortal cu o armă de vânătoare. Trist este faptul că azinoapte, fiul angajatului ISU Maramureş îşi serbase majoratul.
 
ACTUALIZARE - Sinuciderea în localitatea maramureşeană Vişeu de Sus i-a surprins pe toţi cunoscuţii bărbatului. Din primele informaţii angajatul Detaşamentului de Pompieri Vişeu de Sus a luat arma de vânătoare în mână după care a pus degetul pe trăgaci, împuşcându-se direct în inimă. Pompierul avea în jur de 43 de ani şi până în acest moment nimeni nu ştie ce motive l-au determinat pe bărbat să recurgă la un asemenea gest extrem. Cazul este cu atât mai şocant cu cât în cursul nopţii trecute, fiul pompierului şi-a serbat majoratul. Oficialii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş au menţionat că a fost constituită o echipă complexă de criminalişti, procurori şi reprezentanţi AEST care sunt în drum spre Vişeu . Şeful IPJ Maramureş, Viorica Marincaş a declarat că angajatul ISU deţinea legal arma de vânătoare.
 
 sursa:www.infomm.ro
 
TEST - Cum ar reacţiona autorităţile din Maramureş dacă s-ar produce o tragedie aviatică în judeţ PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014 08:47
Lipsă de interes şi de reacţie, incompetenţă crasă, colaborare deficitară sau inexistentă între autorităţi. Acestea au fost coordonatele eşecului unei acţiuni care trebuia să fie una de salvare a unor… salvatori de vieţi. Din nefericire, coordonatele epavei transmise prin telefon de medicul Radu Zamfir nu au fost desluşite la timp de autorităţi, umilite prin viteză de reacţie şi interes de către vitejii moţi din Apuseni care au arătat unei ţări întregi puterea Omului simplu. Desigur, se caută peste tot vinovaţii, până acum căzând mai multe capete. Dar nu cele care, probabil, ar trebui şi care îngână acum la marginea psihoterapiei că “le pare rău (doar) că s-a întâmplat totul în mandatul lor”. Şi nimic mai mult. Dar guvernanţii, inspectoratele şi agenţiile care s-au dovedit a fi un zero barat în faţa morţii prin o ineficacitate înfiorătoare, caută acum soluţii încât să sufle şi în iaurt. E prea târziu, însă, pentru viaţa pilotului Adrian Iovan şi a rezidentei Aura Ion. Dar nu e tardiv dacă ne gândim la vieţile care ar putea fi salvate în cazul în care o astfel de tragedie s-ar produce în Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
Ministerul Apararii a determinat distanta dintre ultima pozitie cunoscuta a avionului si locul prabusirii - 2 km, dar datele nu au fost folosite PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014 08:25

Din raportul facut public de Guvern in legatura cu accidentul aviatic din Apuseni lipseste o informatie extrem de importanta, informatie care a aparut intr-o prima versiune a documentului: Ministerul Apararii a determinat distanta dintre ultima pozitie cunoscuta a avionului si locul prabusirii, si anume 2.089 metri (2,09 km). In raportul initial facut de vicepremierul Gabriel Oprea se arata ca daca Romatsa ar fi consultat datele de la MApN, s-ar fi redus aria de cautare a avionului prabusit, ceea ce implica faptul ca aceste informatii erau disponibile in timpul cautarii supravietuitorilor. "In conditiile in care Romatsa ar fi consultat Centrul de Operatii Aeriene (din cadrul Ministerului Apararii - n. red.) cu privire la ultima pozitie cunoscuta a aeronavei, ar fi redus aria de cautare a acesteia", se arata in paragraful - cheie al documentului, paragraf care nu a mai aparut in documentul facut public de Guvern, dupa cum a aflat HotNews.ro. Reamintim ca determinarea locatiei epavei a fost principala problema a echipelor de salvare, care au ajuns la supravietuitori dupa aproape 6 ore de cautari intr-un perimetru mult mai larg.

intreaga informatie o gasiti pe www.hotnews.ro

 
PERCHEZIŢII - Mascaţii au descins în Maramureş. Află motivul PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Ianuarie 2014 11:28

Mascaţii au descins luni, 20 ianuarie, în Maramureş şi mai multe judeţe din proximitate şi nu numai pentru a efectua percheziţii domiciliare la aproximativ 20 adrese. Se vorbeşte despre un prejudiciu de circa 600.000 euro.
 
Conform informaţiilor existente, descinderile au avut loc sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Sălaj, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj. Cele 20 de percheziţii au fost efectuate la mai multe persoane din judeţele Sălaj, Covasna, Maramureş şi Satu Mare, acestea fiind suspectate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat, cu un prejudiciu estimat la aproximativ 600.000 euro. Conform anchetatorilor, în dosar există aproximativ 50 părţi vătămate. Mai trebuie spus faptul că aproximativ 30 persoane au fost conduse la audieri la sediul DIICOT Sălaj în urma descinderilor. Oamenii legii vor lua măsurile legale ce se impun.
Citeşte mai mult...
 
Medicii de familie din Maramureş trebuie să consulte în 10 minute pacientul, în cazuri minore, conform noii legi a sănătăţii PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014 15:42
Ministerul Sănătăţii doreşte să introducă trei noi tipuri de consultaţii. Astfel, în viitor, pacienţii vor beneficia de consultaţii de nivel A (scurte), care vor dura maximum zece minute, de consultaţii de nivel B (standard), de 20 de minute, şi de consultaţii de nivel C (complexe), cu o durată maximă de 40 de minute.
 
Proiectul legislativ care reglementează pachetul minimal şi pachetul de bază de servicii medicale prevede că medicii de familie şi de specialitate vor putea acorda consultaţii la domiciliu, de zece minute. Cadrele medicale susţin că, în astfel de cazuri, zece minute sunt mai mult decât insuficiente. "Zece minute, după părerea noastră, este un timp mult prea scurt. În general, când eşti solicitat pentru o consultaţie la domiciliul pacientului, clar că e vorba de o problemă de sănătate deosebită, că pacientul nu se poate mobiliza şi atunci a încadra această consultaţie la una de tip A, de zece minute, este o aberaţie. Când au conceput această idee, pur şi simplu nu s-au gândit la acest aspect", consideră Gheorghe Lascu, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
Actorul Nae Lazarescu a murit PDF Imprimare Email
Joi, 19 Decembrie 2013 09:53

Actorul Nae Lazarescu a murit, joi dimineata. Actorul avea 72 de ani.

Nae Lazarescu suferea de cativa ani de o boala la ficat.

"E groaznic. Era un baiat deosebit de inteligent. Avea o memorie exceptionala si aducea in lumea noastra clipe multe de bucurie", a declarat Stela Popescu pentru Realitatea Tv.

"Nici nu am stiut ca in ultima vreme nu ne-am, vazut dar... legatura frumoasa pe care am avut-o cu doi actori a fost cu Nae si Vasile. Daca vorbiti cu Vasile o sa spuna ca nimeni nu i-a iubit asa de tare ca Florin Piersic. Am o tristete nemaipomenita pentru ca ne intalneam cu placere, cu bucurie. Ne luam tot timpul in balon.

Citeşte mai mult...
 
Casă în flăcări în Bârsana PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Miercuri, 18 Decembrie 2013 07:49

Un incendiu a fost semnalat în urmă cu puţin timp (N.R. aseara), 17.12.2013) prin 112 în localitatea maramureşeană Bârsana. Din primele informaţii, cuprins de flăcări a fost un imobil de locuit situat la nr. 273. Echipaje ale ISU Maramureş se îndreaptă în acest moment spre locul indicat.
Citeşte mai mult...
 
ULTIMA ORA – Restrictii de trafic instituite in Pasul Gutai din cauza ninsorii PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Decembrie 2013 12:07

Circulatia in Pasul Gutai a fost restrictionata astazi, 6 decembrie, ca urmare a ninsorii din ultimele ore. Autoturismele cu o greutate mai mare de 7,5 tone, precum si cele care nu sunt echipate corespunzator pentru circulatia in conditie de iarna sunt oprite la iesirea din Baia Sprie. Masura a fost luata pentru ca drumarii sa poata curata portiunea de drum care face legatura cu Maramuresul Istoric. 
 
Restrictia de circulatie a fost instituita in jurul orei 11:00, iar politistii vor opri din drum toate vehiculele de mare tonaj, precum si cele neechipate de iarna. „Restrictia va dura aproximativ o ora, timp in care se va actiona pentru indepartarea zapezii de pe carosabil”, a declarat Oana Alexa Gonczi, purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean de Iarna. 
 
Soferii sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum daca nu si-au echipaj masina cu cauciucuri de iarna. De asemenea, se recomanda circulatia cu viteza redusa, adaptata la conditiile de drum. 
Citeşte mai mult...
 
A murit Nelson Mandela, "parintele natiunii" sud-africane PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Decembrie 2013 07:59
Nelson Mandela, eroul luptei anti-apartheid, a incetat din viata joi, la domiciliul sau din Johannesburg, a anuntat joi seara presedintele sud-african Jacob Zuma, in direct la televiziunea publica. Mandela, laureat al Premiului Nobel pentru Pace si primul presedinte de culoare al Africii de Sud, avea 95 de ani.
 
Nelson Mandela "s-a stins", a declarat Zuma, inainte de a aduce un lung omagiu fostului presedinte sud-african, relateaza AFP. "Scumpul nostru Madiba va avea funeralii de stat", a adaugat el, anuntand ca drapelele vor fi coborate in berna incepand de vineri si pana la inmormantare.
 
Anterior, televiziunea publica informase ca presedintele sud-african Jacob Zuma se va adresa in scurt timp natiunii cu privire la "o problema de importanta nationala". 
 
Nelson Mandela era ingrijit la domiciliu din 1 septembrie, de o echipa de 22 de medici, dupa ce a fost internat timp de aproape 3 luni pentru o infectie pulmonara.
Citeşte mai mult...
 
ACTIUNE COMBATERE - Prima campanie din Transilvania impotriva contrabandei cu tigari PDF Imprimare Email
Miercuri, 27 Noiembrie 2013 09:28
Prima campanie impotriva contrabandei cu tigarete, organizata in Transilvania, „faracontrabanda.ro, in sprijinul autoritatilor“, a fost lansata astazi, 26 noiembrie, la Oradea. Campania de informare si constientizare a populatiei din regiunea Transilvania este justificata de o constatare ingrijoratoare: comertul ilicit cu tigarete a inregistrat, in septembrie, o crestere de 8,6 p.p. in zona Nord–Vest, cea mai importanta majorare comparativ cu restul regiunilor tarii, potrivit datelor companiei de cercetare Novel Research. 
 
Citeşte mai mult...
 
Un maramuresean si-a pierdut viata in Italia, dupa ce s-a impuscat accidental cu o pusca de vanatoare PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Noiembrie 2013 10:26
Tragedie in Italia. Un maramuresean si-a pierdut viata intr-un mod de-a dreptul stupid. A luat o pusca de pe bancheta din spate a masinii, care s-a descarcat accidental, iar glontul l-a lovit in gat. Scena de groaza s-a petrecut sub privirile unui prieten de-al maramureseanului, roman si el. Acesta a si alertat autoritatile. Din pacate, pentru borsean medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata. 
 
Dinu Balazs Timis, in varsta de 34 ani din Borsa, era rezident in Italia in regiunea Menconico (Pavia). A vrut sa participe la o partida de vanatoare de mistret, alaturi de un amic. Ajuns in zona unde urma sa se desfasoare vanatoarea a oprit masina pe marginea drumului. S-a intins sa ia de pe bancheta din spate pusca de vanatoare. Numai ca in acel moment, arma s-a descarcat accidental. Glontul l-a lovit in zona gatului. In acel moment, borseanul a luat involuntar piciorul de pe frana si autoturismul Ford Galaxy s-a pus in miscare. Vehiculul a iesit de pe drum si s-a rasturnat intr-o padure. 
Citeşte mai mult...
 
TENTATIVA SUICID – Un tanar din Calinesti a fost salvat in ultima clipa de la moarte dupa ce a incercat sa se sinucida PDF Imprimare Email
Luni, 18 Noiembrie 2013 19:22

Actualizare:Tanarul nu a lasat niciun bilet in care sa isi justifice gestul. El se intorsese de la munca din Italia cu cateva zile inainte de a incerca sa isi ia viata. Din pacate, odata ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare tanarul a pierdut lupta si  a decedat.  
Un tanar in varsta de 23 ani din Calinesti a fost salvat de la moarte, dupa ce astazi, 18 noiembrie, a incercat sa isi puna capat zilelor. El a incercat sa se spanzure, insa a fost gasit de apartinatorii sai care au cerut ajutor prin 112. Echipajele de prim ajutor sosite la fata locului au reusit sa il resusciteze pe tanar, insa starea lui ramane in continuare critica. 
 
La fata locului a ajuns un echipaj SMURD care au inceput manevrele de resuscitare. In sprijin a venit si un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta si impreuna au continuat resuscitarea. Se pare ca tanarul ar fi stat aproximativ 10-15 minute fara oxigen. Cu eforturi disperate s-a reusit reanimarea tanarului, care a fost transportat spre Spitalul Municipal din Sighetu Marmatiei. Dupa investigatii, acesta a fost preluat de echipajul TIM SMURD si este in drum spre Spitalul de Urgenta Baia Mare in stare critica.
Ultima actualizare Marţi, 19 Noiembrie 2013 11:16
Citeşte mai mult...
 
Un maramuresean a murit pe autostrada A7 in Germania. Alti trei grav raniti PDF Imprimare Email
Vineri, 01 Noiembrie 2013 12:45

Un vehicul inmatriculat in judetul Maramures, care tracta si o remorca, a ignorat se pare faptul ca in fata sa era un blocaj si a intrat in plin intr-un autocamion. In urma impactului extrem de violent patru tineri din Maramures au suferit leziuni corporale grave. Unul dintre ei, pasagerul de pe scaunul din dreapta fata, a murit.

Maramureseanul vinovat de producerea accidentului a fost transportat in coma la un spital cu un elicopter. Ceilalti doi au fost dusi la spital cu ambulantele. Autovehiculul marca VW a fost distrus. In urma accidentului pe autostrada A7 s-a format un blocaj pe 15 km. Potrivit politistilor nemti prejudiciul estimat in urma accidentului este de aproximativ 50.000 de euro.

Sursele noastre sustin ca cei patru tineri sunt din localitatile maramuresene Sighetu Marmatiei si Berbesti. Soferul autovehicului VW inmatriculat in Maramures se numeste Calin V., starea lui de sanatate fiind grava. Este in coma si medicii suspecteaza ca ar avea si fractura la coloana. Deocamdata autoritatile nu au facut public numele pasagerului care a decedat. Ce se stie cert este faptul ca toti cei patru din vehicul sunt maramureseni.

Citeşte mai mult...
 
Un echipaj SMURD implicat într-un accident rutier la Sighet după ce un şofer a evitat un microbuz PDF Imprimare Email
Luni, 07 Octombrie 2013 12:19

O ambulanta SMURD care se deplasa la accidentul din Ocna Sugatag a fost implicata intr-un accident rutier pe strada Bogdan Voda din Sighetu Marmatiei. Un autoturism a intentionat sa intre in parcarea unui supermarket fara sa se asigure sufient. Impactul nu a mai putut fi evitat. Trei persoane din autoturism au fost ranite, ele fiind preluate de echipajele Ambulantei si transportate la spital.
ACTUALIZARE
Conform anchetatorilor echipajul SMURD si o ambulanta se deplasau spre Ocna Sugatag. Soferul unui autoturism Peugeot venea dinspre localitatea Vadul Izei spre Sighetu Marmatiei. A efectuat virajul la stanga pe strada Tractorului fara sa acorde prioritate de trecere echipajelor de interventie care aveau in functiune semnalele acustice si luminoase. Echipajul SMURD nu a mai putut evita impactul si a intrat in coliziune cu Peugeot-ul. In urma impactului doua persoane au fost ranite, din fericire starea lor de sanatate nefiind grava. Ambii soferi au fost testati de politisti, rezultatul inregistrat fiind negativ.
Ultima actualizare Luni, 07 Octombrie 2013 20:01
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 26 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact