logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
ATENTIONARE HIDROLOGICA - Raul Iza este sub avertizare cod galben PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 27 Mai 2014 15:09

Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor a emis o atentionare hidrologica care vizeaza patru rauri din judetul Maramures. Avertizarea se refera la raurile Viseu, Iza, Tur si Lapus, in intervalul 27 mai, ora 15:00 – 27 mai, ora 24:00. 
 
Potrivit comunicatului emis de institutie, in intervalul mentionat vor avea loc precipitatii abundente care vor duce la sccurgeri importnate pe versanti, torenti, paraie si cresteri rapide de debite si niveluri, cu depasirea cotelor de atentie.
Citeşte mai mult...
 
ULTIMA ORA: Covor de grindină pe carosabil în Pasul Gutâi PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Joi, 15 Mai 2014 20:06

Vremea grea a adus o situaţie neobişnuită în Maramureş. Furtuna care s-a abătut la orele după amiezii de joi, 15 mai, a lăsat în Pasul Gutâi un adevărat covor de gheaţă pe carosabil. Potrivit celor care s-au aflat în zonă la acel moment, grindina căzută pe şosea avea mărimea unui bob de mazăre.
 
Peisajul similar celor din sezonul rece i-a pus în încurcătură pe şoferi, care au trebuit să încetinească pentru a nu părăsi partea carosabilă din cauza fragmentelor de gheaţă. Conform şoferilor, situaţia a revenit repede la normal, imediat ce a trecut furtuna.
Ultima actualizare Vineri, 16 Mai 2014 10:28
Citeşte mai mult...
 
Accident produs pe DN 19 la iesirea din localitatea Sarasau - masina ajunsa in sant datorita vitezei excesive PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 12 Mai 2014 20:12

In jurul orelor 21:00, la iesirea din localitatea Sarasau spre Sighetu Marmatiei, intr-o curba la stanga(in zona fostei benzinarii ''Ion-Diana'' s-a produs un accident de circulatie in care a fost implicat un autoturism cu doua persoane inauntru. Accidentul s-a produs din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum si a carosabilului umed.

La fata locului au ajuns echipaje ale Politiei Rutiere si ale Serviciului de Ambulanta, cei de la ambulanta preluand cele doua victime, dintre care una a necesitat ingrijiri mai atente, datorita ranilor suferite la nivelul toracelui si al bratelor.

Conform declaratiilor agentului de la Politia Rutiera, accidentul s-a produs datorita faptului ca soferul a intrat in curba cu viteza prea mare, neadaptata la carosabilul umed si la conditiile de ploaie de afara, a derapat in zona cu pietris si a cazut in sant. Autoturismul a suferit avarii destul de serioase, la aproximativ 10 metri de masina fiind imprastiate teava de esapament si bucati din caroserie.

Ultima actualizare Luni, 12 Mai 2014 20:39
Vezi foto
 
AVERTIZARE - Cod galben de ploi si vijelii in Maramures si mai multe judete din tara PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 03 Mai 2014 11:26
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de ploi si vijelii, valabila de din aceasta seara, 3 mai, de la ora 22.00 pana luni, 5 mai, la ora 09.00 in mai multe judete din tara. 
 
In intervalul mentionat, vor fi averse ce vor avea caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat caderi de grindina, indeosebi in sud-vestul tarii si in zonele de deal si de munte. 
Citeşte mai mult...
 
Zeci de angajati ai Postei Romane din Maramures si-au intrerupt activitatea si au declansat un protest spontan PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Aprilie 2014 10:57
Zeci de factori postali din Maramures au declansat in aceasta dimineata, 25 aprilie, un protest spontan, nemultumiti fiind de nivelul de salarizare, dar si de conditiile in care ei sunt nevoiti sa isi desfasoara activitatea. Angajati din mai multe localitati din judet au venit la sediul central al institutiei din Maramures pentru a-si spune nemultumirile. 
 
Angajatii care au protestat astazi sunt nemultumiti de salariile mici pe care le au, dar si de faptul ca sunt nevoiti sa foloseasca genti uzate la transportul corespondentei, iar situatia Companiei Nationale Posta Romana este atat de proasta incat nici macar consumabile pentru imprimante nu mai exista. 
Citeşte mai mult...
 
Comisarii de la Oficiul pentru Protectia Consumatorului vor munci si de sarbatori PDF Imprimare Email
Vineri, 18 Aprilie 2014 10:35
Comisarii de la Oficiul pentru Protectia Consumatorului (OPC) vor munci si de sarbatori. Patru echipe ale OPC Maramures vor face de garda in perioada 18-22 aprilie pentru a fi in slujba cetatenilor si a verifica orice sesizare primita din partea acestora. 
 
Maramuresenii trebuie sa stie ca aceste echipe de garda vor actiona doar in domeniul alimentatiei publice, iar cei care vor sa depuna reclamatii pot suna, 24 de ore din 24, la numarul de telefon 0262.218.887. Pentru orice alte tipuri de reclamatii, maramuresenii trebuie sa se adreseze direct operatorilor, fie ca e vorba de magazine sau de furnizorii de servicii. 
Citeşte mai mult...
 
A murit poeta Nina Cassian PDF Imprimare Email
Miercuri, 16 Aprilie 2014 11:26
Poeta Nina Cassian a decedat, marti, la varsta de 89 de ani, la New York, au declarat surse apropiate familiei acesteia, citate de Mediafax. Este cunoscuta pentru traducerile sale, dar si pentru ca a creat o forma speciala de expresie numita "limba sparga". Din 1985 a trait in exil, la New York.
 
Nina Cassian a decedat in urma unui stop cardiac. Ea a murit "linistita", in resedinta ei, potrivit surselor citate.
 
Serviciul memorial va avea loc luni, 21 aprilie, la ora 15.00 (ora locala, n.r.), la Riverside Memorial Chapel din New York.
 
Renee Annie Cassian s-a nascut pe 27 noiembrie 1924 la Galati intr-o familie de origine evreiasca. A facut studii la Brasov si Bucuresti si la 16 ani a intrat in organizatia Tineretului Comunist. Primele ei incercari literare sunt incurajate de Tudor Arghezi si Ion Barbu, ultimul fiind chiar indragostit de ea.
Citeşte mai mult...
 
DOSAR PENAL - Ovidiu Nemes, primarul din Sighetu Marmatiei, trimis in judecata pentru abuz in serviciu, in dosarul parcometrelor PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Aprilie 2014 12:19

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciului Teritorial Cluj - Biroul teritorial Baia Mare au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Gheorghe Ovidiu Nemes, la data faptelor viceprimar municipiului Sighetu Marmatiei, in prezent primar, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Potrivit procurorilor, Nemes, impreuna cu alti doi functionari din Primaria Sighetu Marmatiei au incheiat un contract, care viza amplasarea de parcometre in municipiu, cu incalcarea atributiile stabilite prin fisa postului, dar si cu nerespectarea dispozitiile legale privind achizitiile publice. 
 
Pe langa Ovidiu Nemes, procurorii au dispus trimiterea in judecata a lui Ioan Barbus, director economic in cadrul primariei municipiului Sighetu Marmatiei, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de abuz in serviciu si Diana Mihaela Dunca, consilier juridic in cadrul Primariei municipiului Sighetu Marmatiei, in sarcina careia s-a retinut savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.
 
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: 
Ultima actualizare Vineri, 11 Aprilie 2014 13:19
Citeşte mai mult...
 
Sighet Online a fost vândut unui om de afaceri din Polonia PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 01 Aprilie 2014 06:57

ACTUALIZARE 2 aprilie 2014: Acest articol este o pacaleala de 1 aprilie.

Portalul de stiri si informatii Sighet Online, primul site de stiri din Sighetu-Marmatiei, a fost vândut unui om de afaceri din Polonia. Dupa 6 ani de activitate pro bono, echipa Sighet Online a decis să aibă și beneficii financiare in urma muncii depuse. De-a lungul timpului, mai multe persoane și-au manifestat interesul de a avea controlul asupra acestui site, astfel că a venit momentul ca cei care au muncit la realizarea acestui portal să aibă și un câștig material. Din ofertele primite, echipa Sighet Online a decis să vândă acest site unui om de afaceri din Polonia. Suma pentru care se vinde acest portal este confidențială. Vă spunem doar că omul de afaceri polonez (al cărui nume nu va fi dezvăluit până pe 5 mai 2014, ziua când se semnează contractul de vânzare, în această zi aniversându-se și cei 6 ani de Sighet Online) dorește să păstreze direcția actuala a site-ului, cultura având mai departe o pondere importantă, subiectele de can-can nu vor apărea nici de acum pe site, iar față de scena politică va arăta aceeași imparțialitate, distanțare și neimplicare ca până acum.

Ultima actualizare Miercuri, 02 Aprilie 2014 05:04
Citeşte mai mult...
 
Incendiu la Sarasău. Posibil o persoană captivă în flăcări PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Duminică, 23 Martie 2014 10:13

Un incendiu a fost semnalat în urmă cu puţin timp în localitatea Sarasău. Din primele informaţii, ar fi vorba despre un imobil cuprins de flăcări în imediata apropiere a căminului cultural. Deocamdată, echipajul de intervenţie nu a stabilit dacă există sau nu victime, însă există informaţia că o persoană ar putea fi captivă în flăcări. Echipaje ale ISU Maramureş, Detaşamentul Sighetu Marmaţiei, luptă acum cu focul.
Citeşte mai mult...
 
Primarii cer salarii mai mari si pentru angajatii din administratia publica locala, dupa ce lefurile edililor au fost marite PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 Martie 2014 19:55
Salariile primarilor vor fi mai mari de la 1 iulie. Alesii locali considera binevenita aceasta crestere, mai ales ca drepturile banesti au ramas la aceeasi valoare inca de acum circa 7 ani. Pe de alta parte, edilii sunt de parere ca o masura similara s-ar impune si in cazul functionarilor publici, avand in vedere ca lefurile acestora sunt extrem de mici. 
 
Din luna iulie, peste 6.300 de alesi locali vor primi mai multi bani. Legea prin care sunt majorate lefurile primarilor a fost adoptata la sfarsitul lunii trecute de Camera Deputatilor si a fost promulgata ieri, 18 martie, de presedintele Traian Basescu. Majorarea e considerata de sindicalisti ca fiind una binevenita, tinand cont de responsabilitatile pe care le implica o astfel de functie. Totusi, liderii de sindicat sunt de parere ca n-ar trebui neglijati nici angajatii din primarii care sunt platiti prost la ora actuala. 
Citeşte mai mult...
 
Romania a obtinut cele mai reduse fonduri europene pe cap de locuitor pentru perioada 2014-2020 PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 Martie 2014 10:10
Romania a obtinut cele mai reduse fonduri europene pe cap de locuitor in cadrul politicii de coeziune UE pentru perioada 2014-2020, de 164 euro pe locuitor pe an, la jumatate fata de Slovacia si Ungaria, iar sumele destinate educatiei sunt prea mici, potrivit unui raport al Erste Bank. 
 
Analiza se refera la sase state din Europa Centrala si de Est, respectiv Romania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia si Croatia. Fondurile europene totale alocate pentru cele sase tari in programul de finantare europeana pentru perioada 2014-2020 se ridica la 167,1 miliarde euro. 
 
Citeşte mai mult...
 
Azi se intrerupe apa pe strada Titu Maiorescu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 12 Martie 2014 08:21

Azi, 12.03.2014 SC VITAL SA Agenția Sighetu Marmației va întrerupe furnizarea apei potabile pentru efectuarea unor verificări în rețea în vederea depistării și eliminării eventualelor pierderi pe strada:
 - Titu Maiorescu
Lucrările se vor efectua în intervalul orar 09.00 - 15.00
Citeşte mai mult...
 
Azi se intrerupe apa pe strazile Muzeului, Mocanitei, Valea Mare si Faget PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 10 Martie 2014 08:28

Azi, 10.03.2014 SC VITAL SA Agenția Sighetu Marmației va întrerupe furnizarea apei potabile pentru efectuarea unor verificări în rețea în vederea depistării și eliminării eventualelor pierderi pe străzile:
 
 - Muzeului
 
 - Mocăniței
 
 - Făget
 
 - Valea Mare
Citeşte mai mult...
 
Tanar din Ucraina prins in Maramures cu tigari netimbrate PDF Imprimare Email
Vineri, 07 Martie 2014 15:15
Un ucrainean care facea contrabanda cu tigari a fost retinut de politistii de frontiera din Maramures. Tanarul a fost prins in cursul zilei de ieri, 6 martie, in timp ce incerca sa introduca in Romania, impreuna cu alte persoane, tigari de contrabanda. 
 
Ieri, 6 martie, in jurul orei 19.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau, a observat pe directia localitatii Sarasau, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat catre interior. La fata locului s-a deplasat echipa de interventie care a retinut un cetatean ucrainean, Ivan R., in varsta de 23 ani. 
Citeşte mai mult...
 
Azi se intrerupa apa pe strada Bogdan Voda PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 06 Martie 2014 12:58

SC VITAL SA Agenția Sighetu Marmației va întrerupe furnizarea apei potabile pentru efectuarea unor verificări în rețea în vederea depistării și eliminării eventualelor pierderi pe strada:

 - Bogdan Vodă

Lucrările se vor efectua în intervalul orar 09.00 - 16.00

Citeşte mai mult...
 
Sighetean găsit spânzurat de gardul casei PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Miercuri, 05 Martie 2014 17:07

Seria neagră a sinuciderilor continuă la Sighetu Marmaţiei. Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost găsit spânzurat în faţa casei.
 
Nenorocirea s-a produs în cursul serii de marţi, 4 martie, in cartierul sighetean Iapa, când bărbatul a fost găsit fără suflare spânzurând de gardul din faţa casei în care locuia. Poliţia a fost alertată imediat după descoperirea macabră, astfel că cei de la investigaţii criminale au demarat o anchetă. Poliţiştii nu au găsit niciun bilet de adio prin care sigheteanul să îşi fi explicat gestul extrem la care a recurs. Cadavrul a fost transportat de către cei de la medicina legală la morga spitalului din Sighetu Marmaţiei urmând ca necropsia să stabilească cu exactitate cauzele decesului. Nimeni nu ştie ce l-a determinat pe bărbat să îşi ia zilele.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 25 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact