logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
CONTRABANDA - Tigari in valoare de peste 209.000 lei depistate de politistii de frontiera PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 19 Iulie 2014 10:25
Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au depistat trei cetateni romani care intentionau sa introduca pe piata neagra de desfacere din Romania 23.400 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 209.000 de lei. 
 
In aceasta dimineata, 19 iulie, la nivelul Sectorului PF Sarasau, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate. Astfel, in jurul orei 4.20, un echipaj al politiei de frontiera a observat mai multe persoane care treceau apa raului Tisa din Ucraina in Romania, transportand colete voluminoase. 
Citeşte mai mult...
 
AFACERI LA POMPELE FUNEBRE - Lumânări false într-un magazin din Sighet PDF Imprimare Email
Miercuri, 16 Iulie 2014 07:14
Se pare că unii comercianţi maramureşeni au dus la extrem înţelesul expresiei „a face bani din orice”. Şi dacă acest slogan se aplică pe domeniul afacerilor care vizează pompele funebre, atunci profitul este garantat. În acest context, un magazin din Sighetu Marmaţiei vinde credincioşilor lumânări confecţionate din lemn, care în mod normal ar trebui să fie fabricate exclusiv din ceară sau parafină.
Citeşte mai mult...
 
INEDIT - Buncăre şi tranşee din primul război mondial, descoperite în Munţii Maramureşului PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Iulie 2014 09:05
Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, împreună cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române, a demarat, în anul 2012, un proiect inedit. Este vorba de analiza rolurilor pe care munţii din regiunea Maramureşului istoric le-au avut în vieţile oamenilor de-a lungul timpului.
 
Anul acesta, cercetările din proiectul amintit s-au desfăşurat pe parcursul a două săptămâni, în perioada 23 iunie-5 iulie. În acest interval, echipa de specialişti în domeniul arheologiei a ales ca studiu de caz zona munţilor înalţi din Maramureşul istoric, cum ar fi: Pasul Prislop, Vf. Geamănul şi Vf. Pietrosul Rodnei. Dan Pop, şeful Secţiei de Arheologie din cadrul Muzeului Judeţean de Istorie Maramureş, a spus că demersul privind studierea munţilor din judeţul nostru a fost demarat din dorinţa de a se găsi mai multe situri arheologice în zona montană înaltă, din Maramureşul istoric.
Citeşte mai mult...
 
CONTRABANDA - Focuri de arma trase inspre o autoutilitara dupa ce soferul a acrosat masina politiei de frontiera, in Sarasau PDF Imprimare Email
Joi, 10 Iulie 2014 11:03
Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat in decurs de 24 de ore peste 19.000 pachete cu tigari de contrabanda, in valoare de 166.900 lei, pe care mai multe persoane au incercat sa le introduca ilegal in tara. Pentru retinerea unor persoane implicate, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de arma in plan vertical si spre pneurile unui microbuz implicat in activitatea infractionala. 
 
Citeşte mai mult...
 
ESCROCI DEGHIZAŢI ÎN PROCURORI - Firme din Maramureş escrocate de falşi procurori PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Iulie 2014 14:07
Maramureşeni, daţi dovadă de precauţie şi nu cădeţi în plasa escrocilor! Acesta este mesajul transmis de oficialii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş după ce escrocii s-au dat drept procurori şi au înşelat administratorii unor firme din judeţ.
 
„Sunt procuror Radu Andrei din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş” sau „Sunt Radu Andrei, procuror DIICOT, iar societatea dumneavoastră este anchetată într-un caz de evaziune fiscală” este formula prin care escrocii au iniţiat conversaţii cu angajaţii sau administratorii unor societăţi comerciale din judeţ şi i-au înşelat cu diferite sume de bani. Miza o constituie codurile de reîncărcare a cartelelor de telefonie mobilă preplătite. Chiar dacă doar două astfel de cazuri au fost sesizate până în prezent la poliţie, numărul acestora ar putea creşte întrucât escrocii îşi declină calităţi oficiale pentru a părea credibili.
Citeşte mai mult...
 
CONTRABANDA – Tigari in valoare de 130.000 de lei confiscate de politistii de frontiera in Valea Viseului PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Iulie 2014 13:52
Politistii de frontiera din Valea Viseului au confiscat tigari in valoare de circa 130.000 de lei de la doi maramureseni care transportau tutun de contrabanda cu masinile. Ambele capturi au fost facute astazi, 9 iulie. 
 
Un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului PF Valea Viseului a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism condus de un cetatean roman, in varsta de 37 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures. Cu ocazia controlului efectuat asupra masinii, au fost descoperite, in interiorul acesteia, 10 colete voluminoase care contineau tigari. 
Citeşte mai mult...
 
DNA a pus sechestru pe averea lui Mircea Basescu PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Iulie 2014 11:41
Mircea Basescu a fost dus marti din arest la DNA, pentru ca procurorii sa ii prezinte rezultatul expertizei tehnico-criminalistice in cazul inregistrarilor video din dosarul sau si sa il informeze ca a fost pus sechestru pe averea sa, pana la suma de 600.000 de euro, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.
 
 Sursele citate au declarat ca procurorii anticoruptie fac noi acte de procedura in dosarul in care fratele presedintelui Traian Basescu este cercetat pentru trafic de influenta.
Citeşte mai mult...
 
METEO - Vremea in perioada 9-11 iulie, in Maramures PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Iulie 2014 11:19
Vreme calda dar schimbatoare va fi maine in Maramures. Peste tot cerul va fi partial insorit mai cu seama in prima partea zilei, insa dupa amiaza creste instabilitatea atmosferica si sunt asteptate averse de ploaie sau chiar furtuni. Vantul va prezenta unele intensificari, iar temperaturile aerului vor fi usor mai scazute decat cele din intervalul precedent. Maine la orele prazului sunt asteptate 29 de grade in Baia Mare, 28 de grade vor fi Sighetu Marmatiei si Targu Lapus, sunt asteptate 27 de grade la Seini, in timp ce la Cavnic si Borsa nu vor fi mai mult de 23, 24 de grade Celsius.
Citeşte mai mult...
 
Elevii maramureşeni ar putea primi o masă caldă în loc de corn şi lapte PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Iunie 2014 07:25
Potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat, “Cornul şi laptele” ar putea fi înlocuit cu o masă caldă, asta dacă hotărârea va fi aprobată şi de deputaţi. Propunerea legislativă are ca obiectiv înlocuirea produselor de panificaţie şi lactate cu o masă caldă acordată zilnic, pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore, potrivit Mediafax. De asemenea, iniţiatorii proiectului doresc ca prin acesta să prevină obezitatea în rândul copiilor.
Citeşte mai mult...
 
SPECIAL InfoMM.ro - INCREDIBIL - 61 maramureşeni au ajuns la UPU Baia Mare din cauza drogurilor în ultimele luni PDF Imprimare Email
Joi, 26 Iunie 2014 14:10
Zeci de maramureşeni au ajuns în ultimul an şi jumătate la Unitatea de Primire în Regim de Urgenţă (UPU) a Spitalului Judeţean Baia Mare după ce au consumat substanţe halucinogene. În realitate, numărul consumatorilor este mult mai mare, însă mulţi din aceştia nu ajung pe mâna halatelor albe. În mod incredibil, la nivelul judeţului, un singur consumator de substanţe cu efect psihotrop a beneficiat de consiliere, fiind direcţionat spre centrul regional de profil din cauza deficitului de personal.
Citeşte mai mult...
 
O batrana din Sighet a ajuns la spital dupa ce a fost lovita de o masina in timp ce traversa prin loc nepermis PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Iunie 2014 16:07
O femeie de 77 de ani, din Sighetu Marmatiei, s-a angajat in traversarea strazii Bogdan Voda din municipiu prin loc nepermis si fara sa se asigure. Din pacate, a fost surprinsa si accidentata de un autoturism condus regulamentar de un tanar sighetean de 27 de ani. 
 
In urma impactului, victima a suferit leziuni si a fost transportata la Spitalul Sighetu Marmatiei pentru acordarea de ingrijiri medicale, unde a ramas internata. 
 
Ultima actualizare Miercuri, 25 Iunie 2014 16:17
Citeşte mai mult...
 
Prognoza meteo până pe 6 iulie PDF Imprimare Email
Luni, 23 Iunie 2014 17:41
Transilvania: Primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, în special în sud-vestul regiunii, cu o medie a valorilor maxime de 25-26 de grade. La mijlocul săptămânii, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 20 de grade, cu valori chiar mai modeste în nordul şi în estul zonei. Apoi, din 28 iunie până spre sfârşitul intervalului de prognoză vor fi variaţii termice destul de mici, maximele oscilând în general în jurul valorilor climatologic specifice, respectiv 24-26 de grade, în medie. Mediile termice nocturne vor fi destul de modeste, cu precădere în partea de nord şi de est a regiunii, valorile fiind în general de 11-12 grade, dar cu nopţi chiar mai răcoroase la sfârşitul primei săptămâni de prognoză.
Citeşte mai mult...
 
Centrul de Orientare si Formare Profesionala din Sighetu Marmatiei organizeaza cursuri de initiere si de calificare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 20 Iunie 2014 14:02

Centrul de Orientare si Formare Profesionala din Sighetu Marmatiei organizeaza cursuri de initiere si de calificare, dupa cum urmeaza:

- Curs de Ospatar- durata 2 luni, cost 400 ron;

- Curs Bucatar- durata 2 luni, cost 400 de ron;

- Curs Inspector resurse umane- durata 2 luni, cost 800 ron;

Aceste cursuri se doresc a se incepe in luna septembrie, iar inscrierile deja se fac. Mai avem si:

- Curs de Lucrator finisor constructii- durata 3 luni, cost 400 ron;

- Curs de Lucrator in comert- durata 3 luni, cost 400 ron;

- Curs de Ingrijitoare varstnici la domiciliu- durata 3 luni, cost 400 ron;

 

Ultima actualizare Miercuri, 06 August 2014 10:16
Citeşte mai mult...
 
Sculptorul Stefan Alexandru Balazs a murit in aceasta noapte. Inmormantarea va avea loc luni, 16 iunie 2014 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 14 Iunie 2014 09:42
Sculptorul Ştefan Alexandru Balazs a murit în această noapte la secţia Oncologie a Spitalului din Sighetu Marmaţiei. 
 
Transmitem condoleanţe familiei.
 
ACTUALIZARE:  Trupul neinsufletit al prietenului multora dintre noi va fi condus pe ultimul drum luni, 16 iunie 2014, de la ora 16, slujba de inmormantare avand loc la Capela Bisericii Catolice din Sighet. 
 
Ultima actualizare Duminică, 15 Iunie 2014 18:38
 
Mesajul Regelui Mihai după decizia Regelui Juan Carlos I al spaniolilor de a renunța la tron PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Iunie 2014 08:41
Prin aceste rânduri, doresc să împărtăşesc societăţii româneşti emoţia şi admiraţia pe care le simt în ceasul de faţă pentru Regele Juan Carlos I al spaniolilor. 
 
Am fost martorul unei bune părţi din istoria contemporană a Spaniei, un timp al sacrificiului, al schimbării, al încercărilor şi al împlinirilor. Pot spune, deci, cu toată chibzuirea, că Regele Juan Carlos este unul dintre cei mai însemnaţi oameni de Stat ai Europei ultimei jumătăţi de secol. 
 
Prin darul de cârmuitor, prin devotametul său şi prin forţa de a întruchipa democraţia, Majestatea Sa este astăzi o valoare nepereche a familiei demne a naţiunilor unite.
Citeşte mai mult...
 
PERICOL - Primele victime ale căpuşelor. Maramureşenii înţepaţi, sfătuiţi să se prezinte la medic PDF Imprimare Email
Vineri, 30 Mai 2014 11:06
În Maramureş au apărut primele cazuri de înţepături de căpuşe. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş au precizat că persoanele înţepate trebuie să se prezinte la un serviciu medical, pentru înlăturarea căpuşei şi să nu încerce să o scoată singure.
 
„Înţepăturile de căpuşe sunt frecvente odată cu încălzirea vremii. Lumea iese foarte mult în aer liber. Încă nu s-au înregistrat cazuri de boală Lyme, însă nu orice înţepătură aduce după sine şi o infecţie. Pentru profilaxie însă, este important ca orice căpuşă să fie scoasă cât mai urgent. Este important ca persoanele înţepate să se prezinte într-un serviciu medical, fie că este un cabinet de medicină de familie, cameră de gardă sau structură de primire urgenţe, pentru că poate să rămână un fragment de căpuşă sub piele. Atunci nu este completă îndepărtarea căpuşei, iar acest lucru produce reacţii locale. Nu este recomandat ca cineva să-şi scoată căpuşa singur. Sunt, într-adevăr, persoane care fac acest lucru, mai ales bărbaţii tineri, care au dexteritate, au pensete, dar oricum este nevoie de o toaletă atentă şi de aceea recomandarea noastră este ca scoaterea căpuşei să se facă sub supraveghere medicală”, a declarat Carmen Sima, director coordonator adjunct în cadrul DSP Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
AMPLASARE RADARE - Locurile in care vor actiona aparatele radar din Maramures in 30 mai PDF Imprimare Email
Vineri, 30 Mai 2014 06:56
Aparatele radar vor actiona vineri, 30 mai, atat in Baia Mare, cat si in restul judetului. eMaramures va prezinta locul in care vor fi puse in functiune radarele pentru a veni in sprijinul soferilor care obisnuiesc sa depaseasca viteza legala. 
 
Orele 6:00-14:00 
 
Baia Mare 
Str. Electrolizei – Str. 8 Martie 
Str. Victoriei – Str. V. Lucaciu 
DN 1C Baia Mare - Valea Chioarului 
DN 1C Baia Mare – Seini 
 
Sighet 
Str. Doboies – Str. Muzeului 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 24 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact