logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Cantaretul britanic Joe Cocker a murit la varsta de 70 de ani PDF Imprimare Email
Luni, 22 Decembrie 2014 21:00
Artistul britanic Joe Cocker a murit, luni, la varsta de 70 de ani, anunta surse citate de BBC News online. Decesul a fost confirmat de echipa de impresariat a artistului. 
 
Cantaretul britanic, al carui nume oficial este John Robert Cocker, a decedat la varsta de 70 de ani, din cauza complicatiilor generate de un cancer pulmonar. 
 
Joe Cocker s-a nascut in localitatea britanica Sheffield, dar inaintea varstei de 30 de ani s-a mutat in Statele Unite. A devenit celebru in anul 1964 si a produs 40 de albume. 
 
A fost distins cu Premiul Grammy in anul 1983, pentru melodia "Up Where We Belong", interpretata in duet cu Jennifer Warnes. 
Ultima actualizare Marţi, 23 Decembrie 2014 10:30
Citeşte mai mult...
 
Intensificari ale vantului, ninsori si polei in Maramures, Transilvania, Crisana si Banat pana luni dimineata PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Decembrie 2014 12:34
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteorologica in care anunta schimbari ale vremii in perioada urmatoare. In intervalul 21 decembrie, ora 02 – 22 decembrie, ora 06, in Maramures, Transilvania, Crisana si Banat vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, iar vantul va avea intensificari temporare cu viteze de pana la 50 - 60 km/h. Vor fi conditii de polei. 
Citeşte mai mult...
 
DARURI - Mos Craciun la pompieri PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Decembrie 2014 11:26
Pompierii maramureseni au fost colindati ieri de corul jandarmilor si de cel al politistilor din judet. Oaspetii au vrajit audienta cu vocile si colindele lor si au fost omeniti, dupa traditie, cu nuci si colaci. Tot ieri, Mos Craciun a sosit la resedinta I.S.U. Maramures. Mosul s-a grabit sa ajunga la intalnirea cu copiii pompierilor. El a descins la sediul I.S.U. cu desaga plina de daruri, dintr-o autospeciala. Cel mai indragit mosneag a fost primit cu emotie de cei mici, care s-au grabit sa-l incante cu colinde si poezii. Fermecat de primire, Mos Craciun a deschis sacul cu daruri si toti cei mici au primit cadouri. 
Citeşte mai mult...
 
Universitatea din Bucuresti anunta un nou plagiat, in teza de doctorat a Olgutei Vasilescu, si cere oficial o analiza de la Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Decembrie 2014 10:56

Universitatea din Bucuresti anunta un nou plagiat, in

teza de doctorat a Olgutei Vasilescu, si cere oficial o

analiza de la Consiliul National de Etica din

subordinea Ministerului Educatiei. Tudor Prisecaru,

secretar de stat pe Cercetare in Ministerul Educatiei, a

declarat referitor la acest caz: "Consiliul National de

Etica are un secretariat care nu e controlat de noi, ci

are activitate independenta. Nu vad de ce ar fi trebuit

sa ma informeze secretariatul cu ce urmeaza sa se

intample in analiza cazurilor". 

 

    sursa si actualizare pe:www.hotnews.ro

Ultima actualizare Vineri, 19 Decembrie 2014 11:21
 
Ţigări de contrabandă în valoare de peste 236.000 lei confiscate de poliţiştii de frontiera PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014 10:16
Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 26.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 236.000 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România. Doi cetăţeni, unul român şi altul ucrainean, sunt cercetaţi pentru contrabandă, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar două autoutilitare folosite la transportul ţigărilor au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor. În data de 11 decembrie a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei aflat în serviciul de supraveghere a frontierei de stat, a observat o autoutilitară care se deplasa de la frontiera de stat către interior.
Citeşte mai mult...
 
INFRACŢIUNI SILVICE - Pădurile din Onceşti, Săpânţa şi Strâmtura jefuite pentru „lemne de foc” PDF Imprimare Email
Marţi, 02 Decembrie 2014 18:15
Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că Maramureşul este „ţinutul” infracţiunilor silvice. Din pădurile judeţului se fură ca-n codru iar situaţia reală a defrişărilor depăşeşte cu mult statisticile întocmite de autorităţi. Doar în ultimele zile poliţiştii maramureşeni au descoperit mai multe persoane care furau arbori pentru a-i folosi ca lemne de foc. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori şi efectuează cercetări pentru stabilirea provenienţei materialului lemnos.
Citeşte mai mult...
 
Cutremur puternic, de magnitudine 5,7, resimtit si in Bucuresti. Cel mai mare seism din acest an. Cutremurul a avut mai multe replici PDF Imprimare Email
Duminică, 23 Noiembrie 2014 06:19

UPDATE Un cutremur de magnitudine 5,7 s-a produs sambata seara, la ora 21:14, in zona seismica Vrancea, anunta Institutul National pentru Fizica Pamantului, care a modificat parametri inregistrati, dupa ce initial anuntase ca miscarea telurica a avut 5,5 si apoi 5,6 magnitutdine si ca s-a produs la 40 de kilometri. Potrivit datelor revizuite publicate de Institut la o ora de la eveniment, cutremurul s-a produs la o adancime de 39 de km si a avut o intensitate epicentrala de VI pe scara Mercalli, ceea ce inseamna ca seismul a fost unul puternic.

Epicentrul a fost la 5 kilometri est de localitatea Panciu, in judetul Vrancea, si la 21 kilometri distanta de Focsani, conform EMSC.

Citeşte mai mult...
 
SIGHETU MARMATIEI – Lansare de ghiduri privind speciile si habitatele de interes comunitar si a ghidului privind zonele cu valoare ridicata de conservare din parcul national Muntii Rodnei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014 17:45
Consiliul Judetean Maramures anunta lansarea seriei de 12 ghiduri privind speciile si habitatele de interes comunitar si a ghidului privind zonele cu valoare ridicata de conservare din Parcul National Muntii Rodnei editate in cadrul proiectului „Masuri de management privind cresterea gradului de informare si constientizare din Parcul National Muntii Rodnei” finantat prin Programul Sectorial Mediu 2007-2013, proiect care are ca scop protejarea biodiversitatii prin implementarea sectiunilor cheie din Strategia de Management a Vizitatorilor Parcului National Muntii Rodnei. 
Citeşte mai mult...
 
DELICTE SILVICE - 45 mc material lemnos confiscati de politisti PDF Imprimare Email
Vineri, 21 Noiembrie 2014 20:53
In cadrul unor actiuni desfasurate de politistii Sectiei 2 Bogdan Voda si cei ai Postului de Politie Comunal Sacel pentru combaterea delictelor silvice si protejarea fondului forestier, au fost depistate in trafic pe DJ 171 A Sieu si pe DJ 186 Sacel doua persoane care transportau material lemnos, fara a detine aviz de insotire pentru lemnul transportat. Cei doi conducatori auto, un barbat in varsta de 41 de ani din Moisei si un altul in varsta de 39 de ani din Sacel, au fost sanctionati contraventional in conformitate cu prevederile Legii 171/2010 cu amenzi in valoare totala de 4000 de lei. 
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Zeci de mii de pachete cu tigari de contrabanda ascunse intr-un autocamion incarcat cu lemne prins intre Bistra si Petrova PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014 15:22

In data de 26 septembrie a.c., politistii de frontiera de la Sectorul PF Valea Viseului au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
 
Astfel, in jurul orei 9.30, lucratorii din cadrul sectorului au interceptat si oprit pentru control, pe raza localitatii Bistra, un autocamion, marca Roman, condus de un cetatean român, domiciliat pe raza judetului Maramures, care transporta material lemnos.
 
La controlul efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au descoperit, ascunse sub lemne, mai multe colete voluminoase, fapt pentru care autocamionul si conducatorul auto au fost conduse la sediul inspectoratului teritorial, in vederea efectuarii unui control amanunțit.
 
Cu aceasta ocazie, sub cantitatea de material lemnos transportata au fost descoperite 60 de colete care conțineau 29.960 de pachete cu țigari de proveniența ucraineana, pentru care soferul nu poseda documente de provenienta. 
 
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infracțiunii de colectare, detinere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vânzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savârsirii acesteia.
 
Autocamionul folosit la activitatea infracționala, a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor, iar tigarile, in valoare de peste 263.000 lei, au fost confiscate.
 
In continuare, se fac cercetari in vederea depistarii persoanelor implicate in aceasta activitate infractionala, la final urmând a fi luate masurile legale ce se impun.
 
SURSA: IJPFMM
 
ULTIMA ORA: Explozie la o casa de pe strada Gheorghe Sincai. O femeie a decedat si un barbat se afla in stare grava PDF Imprimare Email
Scris de Liviu Siman   
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014 14:08

Caz grav la Sighetu Marmaţiei. O explozie puternică s-a produs în urmă cu câteva minute într-o locuinţă de pe strada Gheorghe Şincai din Sighet. În urma deflagraţiei, un bărbat şi o femeie au fost grav răniţi. Bubuitura puternică s-a auzit în tot cartierul, astfel că oamenii au intrat în panică. Echipaje de prim ajutor, pompieri şi poliţişti se află în acest moment la faţa locului. De asemenea, la faţa locului urmează să ajungă un echipaj de criminalişti din Baia Mare.

 
 
ACTUALIZARE - Deflagraţia s-a produs în jurul orei 14.00, la o casă de pe strada Gheorghe Şincai din Sighet. În locuinţă se aflau un bărbat şi o femeie, ambii fiind găsiţi de echipajele de intervenţie în stare foarte gravă. Bărbatul a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi după ce cadrele medicale i-au acordat primul ajutor, acesta a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, cu arsuri grave la nivelul membrelor şi la cap. În schimb, femeia a fost pur şi simplu desfigurată. Aceasta a suferit leziuni extrem de grave, paramedicii încercând în acest moment să îi salveze viaţa. „S-a auzit o bubuitură foarte puternică. Am ieşit afară şi am fugit acolo lângă casa din faţă. S-au cutremurat pereţii din supermarket. Bărbatul a fost dus la spital dar femeia nu cred că mai scapă. Un urma exploziei, a fost mutilată. O mână îi este pe jos” a declarat un martor.
Ultima actualizare Duminică, 28 Septembrie 2014 11:11
Citeşte mai mult...
 
Expoziţie - Daniel Laszlo, Ungaria (Autor: Dorel Todea) PDF Imprimare Email
Scris de Dorel Todea   
Vineri, 05 Septembrie 2014 09:03

Expoziţia, intitulată „Calea Mariei”, este o redare în manieră suprarealistă a experienţei spirituale a artistului, acumulată în timpul unor pelerinaje în diferite centre ale spiritualităţii creştine: Mariazell (Austria), Şumuleu Ciuc (România) şi Santiago de Compostella (Spania). Daniel Laszlo a mai expus în România, la Timişoara (Galeria „Helios”), Carei, Arad, şi Lugoj. 
Născut la Budapesta, în 1976, Laszlo Daniel este absolvent  al Secţiei de pictură a Universităţii de Arte Plastice din Budapesta, clasa Zsigmond Károlyi. Începând din 1999 este membru al Studioului Artiştilor Tineri din Ungaria şi din 2001, al Asociaţiei Naţionale a Artiştilor Creatori din Ungaria. Din 2003 până în prezent este preşedintele Asociaţiei de Artă Plastică „SensAria”, care deţine şi un spaţiu de expoziţie propriu în Budapesta –„Galeria Art IX-XI”. 
A deschis 42 de expoziţii personale, marea majoritate în Ungaria: la Budapesta, Vác, Szeged, Makó, Szolnok, Esztergom, Székesfehérvár, Tolcsva, Eger, Kecskemét, Felsőzsolca, Miskolc, Pécs. 
Din 1999 şi până în prezent, Laszlo Daniel a fost recompensat cu mai multe burse de creaţie în Italia, la Roma, dar şi în Ungaria şi cu peste 15 premii importante în ţara natală şi în străinătate.
Citeşte mai mult...
 
ACTUALIZARE ACCIDENT AVIATIC: Anchetatorii cred ca motorul avionul s-a oprit in timpul zborului PDF Imprimare Email
Duminică, 24 August 2014 08:46
Principala ipoteza luata in calcul de anchetatori in cazul avionului ultrausor prabusit pe un camp din apropiere de localitatea Copalnic Manastur, judetul Maramures, este ca motorul aparatului s-ar fi oprit, a declarat prefectul Anton Rohian, care a precizat ca barbatul ranit este in stare stabila. 
 
Potrivit prefectului de Maramures, Anton Rohian, o echipa de procurori si politisti judiciaristi a inceput cercetarile la locul prabusirii avionului, iar duminica dimineata la Copalnic Manastur va ajunge o echipa de la Autoritatea Aeronautica Civila care va incepe, in paralel, o alta ancheta. 
Citeşte mai mult...
 
SENTINTA FINALA - Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare PDF Imprimare Email
Vineri, 08 August 2014 13:28
Omul de afaceri Dan Voiculescu (n.1946) a fost condamnat definitiv azi, 8 august,  de Curtea de Apel Bucuresti la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). 
 
Corneliu Popa, fost director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucuresti la 8 ani de inchisoare cu executare in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). 
Citeşte mai mult...
 
ACCIDENT MORTAL: Persoana spulberată de o mașină la Bârsana PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Joi, 07 August 2014 08:50

Un accident mortal s-a produs la Bârsana. Din primele informații o persoană a fost spulberată de o mașină pe șosea.
 
ACTUALIZARE - Potrivit ultimelor informaţii, accidentul rutier s-a produs azinoapte, pe raza comunei Bârsana. Un autoturism la volanul căreia se afla un tânăr a accidentat mortal un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani. Mai mult, unii martori susţin că şoferul a fi provocat evenimentul rutier după ce s-a urcat băut la volan. Un echipaj al poliţiei rutiere s-a deplasat de urgenţă la faţa locului unde a demarat o anchetă. În urma impactului, victima a suferit leziuni grave şi la scurt timp a decedat. Cadavrul a fost preluat de către specialiştii de la medicina legală şi transportat la morga spitalului din Sighetu Marmaţiei.
 
Ultima actualizare Joi, 07 August 2014 12:46
Citeşte mai mult...
 
Accident cu putin timp in urma in sensul giratoriu din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 23 Iulie 2014 08:11

In urma cu putin timp, doua masini s-au ciocnit in sensul giratoriu din Sighetu Marmatiei. Nu au existat victime, insa impactul a fost atat de puternic incat una dintre cele doua soferite a intrat cu masina in stalpul care indica strazile, dupa care a fost aruncata pe trotuar si a lovit un panou publicitar. Ca noroc, nicio persoana din cele aflate pe trotuar nu a fost lovita. Revenim cu detalii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima actualizare Miercuri, 23 Iulie 2014 08:24
Citeşte mai mult...
 
ULTIMA ORA: Un scuterist a fost lovit de o masina la intersectia din cartierul Iapa PDF Imprimare Email
Scris de Attila Csiszar   
Sâmbătă, 19 Iulie 2014 14:49

Un scuterist a fost lovit de o masina la intersectia din cartierul Iapa. In aceste momente au ajuns o ambulanta si un echipaj de politie la locul faptei. 

Vom reveni cu detalii

 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 23 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact