logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Maramureşean prins cu ţigări ucrainene în podeaua maşinii PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Martie 2015 13:05
Lucrătorii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureş au observat în data de 28 martie pe DN 18, pe raza localităţii Crăciuneşti, un autoturism marca Mercedes suspect că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.
 
Potrivit informaţiilor furnizate de către ITPF Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea pentru control a maşinii. La volan se afla un bărbat în vârstă de 32 ani, domiciliat în Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
În această dimineață s-a produs un cutremur de 4,9 grade pe scara Richter cu epicentru în Vrancea PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Martie 2015 08:27
Cutremurul de 4,9 pe Richter s-a produs cu doar un sfert de oră înainte ca ceasurile să fie date înainte pentru ora de vară. Seismul a avut epicentrul în Vrancea, la o adâncime de 141 kilometri. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul s-a produs la ora 02.44 şi 58 secunde, având magnitudinea de 4,9 pe scara Richter.
Citeşte mai mult...
 
Material lemnos confiscat de poliţişti la Recea, Bogdan Vodă şi Remeţi PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Martie 2015 06:52
În timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, poliţiştii din Recea, Remeţi şi Bogdan Vodă, au confiscat peste 32 de metri steri de material lemnos şi au identificat 25 de cioate şi 32 de arbori ce au fost predaţi în custodie reprezentanţilor primăriei de pe raza de competenţă.
 
La Recea, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112, că un bărbat domiciliat în satul Săsar a cumpărat de la o persoană necunoscută 12 metri steri lemn de foc de esenţă fag. Cumpărătorul nu a primit niciun fel de documente legale de provenienţă şi de însoţire a materialului lemnos. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional iar lemnul, în valoare de 1300 de lei a fost confiscat.
Citeşte mai mult...
 
ORA DE VARA – In noaptea de sambata spre duminica se schimba ceasurile. Ora 3 va deveni ora 4 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Martie 2015 06:36
Duminica, 29 martie, Romania trece oficial la ora de vara. Ceasurile vor fi date cu o ora inainte, astfel ca ora 3 va deveni ora 4. Masura este aplicata in fiecare an, pentru ca in lunile de vara sa beneficiem cat mai mult de lumina naturala a soarelui si sa economisim astfel energia electrica.Ora de vara se aplica in fiecare an in ultima duminica a lunii martie. Este noaptea cea mai scurta din an, cand ceasurile vor fi date inainte, iar ora 3 va deveni ora 4. 
„Pamantul isi vede in continuare de rotatia lui uniforma in jurul axei proprii si miscarea de revolutie in jurul Soarelui. Din acest punct de vedere nu sunt modificari. Insa din anumite motive, este vorba despre inclinarea axei de rotatie a Pamantului fata de ecliptica, ziua nu este uniforma, in sensul ca zilele si noptile variaza ca intindere. De la echinoctiul de primavara spre solstitiul de vara ziua va fi tot mai lunga, noaptea tot mai scurta”, a explicat Lucian Stoian, profesor de astronomie si astrofizica la Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. 
Citeşte mai mult...
 
Tigari in valoare de circa 39.000 de lei si doua autoturisme confiscate de politistii de frontiera PDF Imprimare Email
Duminică, 15 Martie 2015 14:16
Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 48 de ore, ascunse in doua autoturisme, dar si de la frontiera verde, 4.366 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 39.000 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din zona. In urma actiunilor desfasurate, cinci cetateni romani sunt cercetati pentru contrabanda, iar doua autoturisme au fost indisponibilizate la sediul politiei de frontiera, pana la finalizarea cercetarilor. 
 
Citeşte mai mult...
 
AVERTIZARE METEO - Cod galben de precipitaţii abundente, inclusiv ninsori şi vânt în Maramureş PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Martie 2015 18:22
Vreme rea în Maramureş în zilele următoare. Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări meteorologice de cod galben pentru mai multe judeţe, inclusiv Maramureş, valabile în intervalul 5 martie, ora 13.00 – 07 martie , ora 16.00. Fenomene aşteptate sunt precipitaţii importante cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori. De joi, ora 13.00 până vineri, ora 16.00, vor cădea precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În zona montană şi în regiunile sud-vestice vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi, îndeosebi la altitudini mari, se va depune strat consistent de zăpadă. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15... 20 l/mp şi izolat 30...35 l/mp. În Dobrogea, sudul Munteniei şi al Moldovei vor predomina ploile, iar în restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte.Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va depăşi la rafală 60 km/h, viscolind ninsoarea.
Citeşte mai mult...
 
BEŢE ÎN ROATE - Podeţe distruse şi tuburi furate pe Baia Sprie - Bârsana PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Martie 2015 18:11
Probleme în cadrul proiectului de reabilitare a Drumului Baia Sprie-Bârsana. S-au furat tuburi şi s-au distrus podeţe construite, susţin oficialii Consiliului Judeţean. Constructorii care lucrează în cadrul proiectului „Reabilitare traseu de drum judeţean Baia Sprie (DN 18) – Cavnic (DJ 184) – Ocna Şugatag (DJ 109 F) – Călineşti (DJ 185) – Bârsana (DJ 185)” s-au confruntat în ultimele zile cu situaţii grave în zona Şişeşti-Şurdeşti, în care desfăşoară în special lucrările de amenajare a acceselor la proprietăţi. Potrivit acestora, sâmbătă 28 februarie 2015, s-a furat un tub de cinci metri de la un podeţ care face accesul la o proprietate în localitatea Şurdeşti, iar luni noaptea au fost furate alte două tuburi şi două cofraje pentru beton de la podeţe realizate în aceeaşi localitate. De asemenea, în localitatea Şişeşti, au fost demolate două podeţe din beton construite ca accese la proprietăţi.
Citeşte mai mult...
 
Politiștii de la Fraude au căutat țigări de contrabandă la Bistra si Crasna Vișeului PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2015 16:26
Politistii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul Sectiei 4 Petrova au efectuat perchezitii la unele domicilii de pe raza localitatilor Petrova-Bistra. Vizate erau mai multe persoane care erau suspectate de comiterea de infractiuni de contrabanda cu tigari de provenienta ucrainenea. Se pare ca s-au descoperit cantitati mari de tigari si s-au confiscat sume importante de bani.
 
 
Citeşte mai mult...
 
UN ZVON INFIRMAT – Nici vorbă de mobilizarea rezerviștilor sau recrutarea tinerilor PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Februarie 2015 08:20
Ministerul Apărării Naționale a infirmat vineri existența vreunui proces de mobilizare a rezerviștilor și de recrutare a tinerilor pe teritoriul României, după ce în presă au apărut mai multe informații pe marginea acestui subiect. ”Ministerul Apărării Naționale infirmă categoric existența vreunui proces de mobilizare a rezerviștilor și de recrutare a tinerilor pe teritoriul României. Mobilizarea rezerviștilor și încorporarea tinerilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu sunt posibile numai la declararea stării de război sau de mobilizare, conform Legii nr. 355/ 2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război”, se arată într-un comunicat al ministerului.
Citeşte mai mult...
 
AMPLASARE RADARE - Locurile in care vor actiona aparatele radar din Maramures in 14 februarie PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Februarie 2015 07:53
Aparatele radar vor actiona sambata, 14 februarie, atat in Baia Mare, cat si in restul judetului. Emaramures va prezinta locul in care vor fi puse in functiune radarele pentru a veni in sprijinul soferilor care obisnuiesc sa depaseasca viteza legala. 
 
Orele 14:00-22:00 
Baia Mare 
Bd. Unirii - Str. Alecsandri 
Str. V. Lucaciu – Str. Granicerilor 
DN 1C Baia Mare – Valea Chioarului 
DN 1C Baia Mare – Seini 
 
Sighetu Marmatiei 
Str. Teplitei, DN 18 Tisa si DN 19 Sarasau 
 
Citeşte mai mult...
 
MONARHIȘTII ALĂTURI DE ADEVĂRAȚII ȚĂRĂNIȘTI – Cele două părți au semnat Înțelegerea de la Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Joi, 12 Februarie 2015 08:24

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) împreună cu Fundația Corneliu Coposu și Clubul Național Țărănist PNȚCD au semnat în sala de consiliu a Primăriei din Sighetu Marmației, un protocol de colaborare denumit Înțelegerea de la Sighet. Protocolul prevede două direcții comune.

Prima direcție vizează promovarea conceptului de monarhie constituțională, susținerea acțiunilor destinate reintroducerii simbolurilor monarhice în însemnele reprezentative ale statului, cu scopul final de restaurare a monarhiei constituționale, potrivit unui comunicat remis redacției.

Citeşte mai mult...
 
Cutremur lângă judeţul Maramureş. Epicentrul, în apropiere de Halmeu PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Vineri, 06 Februarie 2015 11:27

Un cutremur s-a produs la graniţa Maramureşului, mai exact în judeţul Satu Mare, în dimineaţa zilei de 6 februarie. Acesta a avut magnitudinea 2 pe scara Richter şi s-a produs, potrivit datelor furnizate de către Institutul Naţional de Fizică a Pâmântului (INFP), la o adâncime de 7 km. Ţinând cont de magnitudine, el nu a fost resimţit de populaţie. Tot în noaptea de joi spre vineri în România au mai fost semnalate doua seisme, ambele în Vrancea, unul la o adâncime de 134 km, cu o magnitudine de 3,2, iar un al doilea la o adâncime de 7 km, de magnitudine 2 pe scara Richter.
Ultima actualizare Vineri, 06 Februarie 2015 16:00
Citeşte mai mult...
 
PERICOL IMINENT - Peste jumătate din maşinile maramureşenilor oprite în trafic de autorităţi au probleme tehnice. Aproape 200 puteau face oricând accident PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Februarie 2015 14:13
Maramureşenii s-au obişnuit să circule cu maşini defecte, având iluzia că problemele autoturismelor lor nu le pot pune viaţa în pericol. La această concluzie au ajuns specialiştii Registrului Auto Român (RAR) şi ai Poliţiei Rutiere, în urma controalelor de rutină efectuate în cursul anului trecut. Reprezentanţii RAR susţin faptul că atât integritatea fizică a şoferilor, cât şi a altor participanţi la trafic, este pusă în pericol de maşinile defecte care circulă nestingherite pe şosele în pofida defectelor tehnice.
Citeşte mai mult...
 
Cantaretul grec Demis Roussos a murit PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Ianuarie 2015 14:39

Cantaretul grec Demis Roussos a murit la varsta de 68 de ani, in noaptea de sambata spre duminica, a declarat fiica artistului, Emily, pentru publicatia Le Figaro.
       
Demis Roussos este cunoscut mai ales pentru cariera sa solo care a atins apogeul in anii '80.

Demis Roussos, pe numele sau adevarat Artemios Ventouris Roussos, s-a nascut in Alexandria, Egipt, pe data de 15 iunie 1946. La varsta de zece ani s-a aratat interesat de jazz, incepand sa studieze si tainele muzicii cantate de trompeta. Cativa ani mai tarziu, Demis Roussos a emigrat in Grecia impreuna cu familia iar in scurt timp s-a angajat ca muzician de cabaret in Atena, unde a invatat sa cante la chitara si la pian.

Citeşte mai mult...
 
TRAFIC – Blocaje pe drumurile din Maramures din cauza ninsorii PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015 10:21
Zapada care a cazut in seara zilei de vineri, 9 ianuarie, in intreg Maramuresul a dat traficul rutier peste cap. S-au creat blocaje in multe zone ale judetului si asta pentru ca drumarii in mare parte au lipsit cu desavarsire. Interventia lor tardiva a creat haos pe drumurile nationale si judetene. Au fost probleme pe drumul national 1 C Baia Mare – Dej, pe DN18B Baia Mare – Targu Lapus, pe drumul judetean Baia Sprie – Cavnic, pe DN18 Baia Mare – Sighetu Marmatiei, pe DN 18 Petrova – Borsa, precum si pe toate drumurile judetene. 
 
Citeşte mai mult...
 
VERDICT – Criminalul din Baia Sprie a avut discernamant cand a ucis-o pe tanara de 16 ani PDF Imprimare Email
Marţi, 06 Ianuarie 2015 11:54
In cursul zilei de astazi, 6 ianuarie, specialistii de la Spitalul de Psihiatrie Sighetu Marmatiei au dat verdictul in cazul adolescentului in varsta de 17 ani care in seara zilei de vineri, 26 decembrie 2014, a ucis-o cu sange rece pe Paula (16 ani), in spatele Policlinicii din Baia Sprie. 
 
Edy Vaida a avut discernamant in momentul comiterii faptei. A strans-o de gat cu mainile pana cand tanara a murit. 
 
Citeşte mai mult...
 
Gazprom a redus livrarile de gaze catre Romania cu 30%. PDF Imprimare Email
Luni, 29 Decembrie 2014 17:31
Grupul rus Gazprom a redus livrarile de gaze catre Romania cu 30% fata de cantitatea contractata, ministrul Energiei, Andrei Gerea, afirmand insa ca astfel de diminuari au fost inregistrate si in ultimele luni si ca, la acest moment, nu exista motive speciale de ingrijorare. 
 
"Astfel de reduceri se incadreaza in media ultimelor luni, cand au mai fost reduceri cu 20-27%, este chiar «un mod de viata». Nu exista motive de ingrijorare, deoarece sistemul face fata. Vom pregati o pozitie oficiala", a spus Gerea, precizand ca a iesit din sedinta de guvern pentru a se informa. El a aratat ca in relatia cu Gazprom exista o prevedere contractuala, in limitele careia furnizorul rus "se poate juca" cu cantitatile livrate, in marja a 30 de procente. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 22 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact