logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
ALERTA – Capusele fac tot mai multe victime in randul prietenilor nostri necuvantatori PDF Imprimare Email
Luni, 27 Aprilie 2015 05:14
Medicii veterinari din Maramures trag un serios semnal de alarma cu privire la numeroasele cazuri de muscaturi de capuse, aparute in ultimele luni. Specialistii spun ca acest insecte sunt responsabile de transmiterea a numeroase boli, ce au manifestari clinice grave, care pot duce chiar si la moartea animalului. 
Medicii spun ca protejarea animalului trebuie facuta pe o perioada indelungata, respectandu-se cu strictete calendarul stabilit de veterinar. Produsele destinate protectiei impotriva capuselor au un efect de scurta durata, iar daca unele etape sunt omise, acestea devin complet ineficiente. 
 
„Exista mai multe moduri de a proteja animalele de actiunea capuselor, dar stapanii trebuie sa inteleaga ca aceste actiuni trebuie facute sistematic si dupa un anumit calendar. Niciun medicament nu are o actiune foarte indelungata, nu sunt produse cu efect de lunga durata, marea lor majoritate actionand pana in 2-3 saptamani. Exceptie fac unele produse care pot actiona pe o perioada de doua-trei luni. Daca nu exista consecventa in aplicarea acestor tratamente, daca se aplica cu pauze foarte mari, ele sunt complet ineficiente”, a declarat medicul veterinar Dinu Mahalean. 
Citeşte mai mult...
 
Cutremur in Nepal si nordul Indiei PDF Imprimare Email
Duminică, 26 Aprilie 2015 06:10
Zeci de cladiri prabusite, sute de victime si oameni prinsi sub daramaturi, iar bilantul mortilor si al pagubelor materiale creste de la o ora la alta. Seismul de 7,9 grade pe scara Richter care a lovit sambata dimineata Nepalul si nordul Indiei este cel mai puternic inregistrat in aceasta zona a lumii in ultimii 81 de ani. In 1934, un cutremur cu magnitudinea de 8,3 grade pe scara Richter a ucis peste 8.500 de oameni in Nepal. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 80 de kilometri nord-vest de Kathmandu, capitala Nepalului. Valea Kathmandu este cea mai populata regiune a Nepalului, cu o populatie de 2,5 milioane de locuitori. Cutremurul a fost resimtit puternic si in India si Pakistan.
 
   sursa si video:www.hotnews.ro
 
SANCŢIUNI - Primăria Poienile de sub Munte, amendată cu 15.000 lei de Garda de Mediu PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 25 Aprilie 2015 16:01
Garda de Mediu Maramureş a finalizat de curând controalele la primăriile din judeţ pe linie de salubrizare. Singura primărie din Maramureş care a fost amendată a fost Primăria Poienile de sub Munte, care a primit o amendă de 15.000 lei.
„S-au făcut 75 de controale la administraţiile locale pe salubrizare. Pentru nerealizarea acţiunilor de salubrizare avem date 7 avertismente şi o amendă de 15.000 lei la Poienile de sub Munte. Lumea trebuie să ştie că la noi amenzile sunt foarte mari. Se pot aplica amenzi pe trei acte normative, printre care pe OUG 195 din 2005, unde amenda minimă este de 250 de milioane de lei vechi sau Legea 211 unde minimum este 5000 lei”, a declarat Claudia Simion, reprezentant Garda de Mediu Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: „Cărţile copilăriei pe bicicletă” (prima parte) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Joi, 23 Aprilie 2015 09:33

 
VIDEO: „Cărţile copilăriei pe bicicletă” (partea a 2-a) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Joi, 23 Aprilie 2015 09:31

 
Principele Nicolae pornește în turul ciclist “Cărțile copilăriei pe bicicletă” PDF Imprimare Email
Joi, 23 Aprilie 2015 07:10

Luni, 20 aprilie 2015, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a luat parte, la sediul BDT Ford, la conferința de presă prilejuită de lansarea oficială a turului ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”. 
Alături de Alteța Sa Regală, au luat cuvântul domnul Alex Ciocan, campion național la ciclism și participant la turul ciclist, doamna Iren Arsene, preşedintele Asociaţiei Curtea Veche, precum și doamna Roxana Leach, PR Manager Eurosport DHS, principalul sponsor al turului ciclist “Cărțile copilăriei pe bicicletă”.

Ultima actualizare Joi, 23 Aprilie 2015 07:21
Citeşte mai mult...
 
FRONTIERĂ - Grupare infracţională organizată, axată pe contrabandă cu ţigări, destructurată în Maramureş PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Aprilie 2015 19:28
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea procurorului DIICOT - Biroul Teritorial Maramureş, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, în diferite localităţi de pe raza judeţului Maramureş, în cadrul unei acţiuni complexe, având ca obiectiv destructurarea unei grupări infracţionale organizate axată pe contrabandă cu produse accizabile din tutun de provenienţă ucraineană.
 
Citeşte mai mult...
 
PROIECT DE LEGE ADOPTAT - Camera Deputatilor a decis ca 10 Mai sa fie zi de sarbatoare nationala PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Aprilie 2015 19:17
Camera Deputatilor a decis, miercuri, ca 10 Mai sa fie zi de sarbatoare nationala, fiind ziua care marcheaza trei momente istorice - inceputul domniei lui Carol I, Independenta de stat si incoronarea primului rege al tarii. 
Deputatii au adoptat cu, 294 de voturi "pentru", unul "impotriva" si sase abtineri, un proiect de lege in acest sens, initiat de senatorul PNL Puiu Hasotti. Proiectul prevede ca Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul, celelalte autoritati centrale organizeaza manifestari cu prilejul sarbatoririi acestei zile in limita alocatiilor bugetare prevazute. 
 
Liderul deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a spus ca sunt momente in istoria unei tari care sunt dincolo de patimi politice, iar acesta este unul dintre ele. Deputatul PNL Gigel Stirbu a spus ca este poate un arc peste toate dezbaterile politice intre partidele parlamentare. "Romania este singurul stat din UE care si-a capatat statutul de stat independent si nu si-l serbeaza. Vot istoric al acestei institutii. Votul dumneavoastra arata ca sunteti adevarati romani, patrioti, fii ai acestei natii", a spus Stirbu. 
 
Proiectul a fost respins de Senat, insa a fost adoptat de Camera Deputatilor, care este for decizional.
 
 
POSTA – Postasii maramureseni reclama ca nu pot pleca in concediu din cauza Codului Muncii PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Aprilie 2015 19:41
Postasii maramureseni cer modificarea Codului Muncii pentru a putea pleca in concediu. La nivel national sunt in jur de 3.700 de salariati aflati in aceasta situatie. Problemele sunt similare si altor domenii de activitate, cum ar fi asistenta maternala. In acest context, sindicalistii au cerut autoritatilor judetene sa faca demersuri la nivel central pentru a putea fi operata o modificare legislativa in acest sens. Sindicalistii din Posta Romana au semnalat ca, de patru ani, agentii postali se afla in imposibilitatea de a-si efectua concediile de odihna. Pana in 2011, postasii erau inlocuiti de o persoana care era angajata pe perioada determinata. Aceasta prevedere nu mai e valabila, astfel incat e nevoie sa se recurga la diferite variante care nu sunt intotdeauna legale. 
Citeşte mai mult...
 
Contrabandişti opriţi cu focuri de armă la frontiera româno-ucraineană şi ţigări în valoare de 220.000 lei confiscate PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 18 Aprilie 2015 12:19
Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit in urma unor actiuni pe linia combaterii contrabandei, 22.457 pachete cu tigari, in valoare de aproximativ 220.000 lei. Pentru retinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras 11 focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale. 
 
In urma actiunilor, doi cetateni, unul roman si altul ucrainean, sunt cercetati pentru contrabanda, trei autoturisme au fost indisponibilizate la sediul politiei de frontiera, iar intreaga cantitate de tigari a fost confiscata de catre politistii de frontiera. 
Citeşte mai mult...
 
NOROCUL DE LA CASA DE MARCAT - 175 maramureşeni câştigători la Loteria Bonurilor Fiscale, conform ultimelor cifre PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2015 08:17
Pana la data de 17.04.2015, ora 12,00, cumulat pt. perioada 14-17.04.2015, Administratia Judeteana a Finantelor Publice Maramures a preluat un numar de 175 de cereri de la detinatorii de bonuri fiscale iesite castigatoare la Loteria bonurilor fiscale la nivelulul judetului Maramures , din care 125 la Baia Mare, au informat reprezentantii institutiei. Sumele castigate se vor cunoaste de abia dupa data de 13 mai 2015 - data ultimei depuneri, potrivit acestora. „Un lucru important este faptul ca inca nu se poate vorbi despre premii revendicate intrucat valoarea premiului se va stabili la nivel national prin raportarea valorii de 1 milion lei la nr. total de castigatori care la aceasta data nu este definitiv”, a precizat Georgeta Timiş, consilier superior Birou Comunicare si Servicii Interne in cadrul Administratiei Judeteana a Finantelor Publice Maramures
 
  sursa:www.infomm.ro
 
Tabara de fotografie pe Valea Vişeului. Maramuresul, sub obiectivul foto a cinci fotografi PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Aprilie 2015 17:48
Ediţia a XIV-a a taberei de fotografie “Fotoetnografica” s-a desfăşurat de această dată pe Valea Vişeului, respectiv: Vişeul de Sus, Vişeul de Jos, Leordina, Petrova şi Bocicoiel. Sub coordonarea consultantului artistic al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş, Felician Săteanu, au participat cinci fotografi din ţară.
 
Citeşte mai mult...
 
RECOMANDARI - Sfaturile pompierilor pentru evitarea incendiilor de vegetatie PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Aprilie 2015 11:24
Pompierii militari maramureseni au intervenit la 9 situatii de urgenta în ultimele 24 de ore. Cele mai multe solicitari au fost pentru a lichida incendii de vegetatie uscata. În total au ars circa 39 de hectare de vegetatie în localitatile Borsa, Curtuiusu Mare, Strâmtura, Baia Mare, Peteritea si Sighetu Marmatiei. De asemenea, militarii Detasamentului de Pompieri „ Capitan Marchis Adrian ” Baia Mare au lichidat doua incendii izbucnite în Copalnic si Coltau. La Copalnic au ars circa 25 de metri patrati dintr-o casa de locuit si mobilier divers, iar în Coltau au ars aproximativ 16 metri patrati dintr-un adapost de animale si o tona de fân. 
Citeşte mai mult...
 
Un şofer din Săcel a plonjat în râul Iza de la trei metri înălţime PDF Imprimare Email
Joi, 16 Aprilie 2015 13:17
Accident spectaculos în localitatea maramureşeană Săcel. Un şofer băut a ajuns în albia râului Iza după o scenă desprinsă din filmele de acţiune. Miercuri după amiază, la ora 17.50, un bărbat de 63 de ani din Săcel a condus un autovehicul pe un drum comunal din localitatea de domiciliu. Când a pătruns pe DJ 186 a pierdut controlul direcţiei şi a plonjat de la o înălţime de trei metri în albia râului Iza. Şoferul a suferit leziuni corporale uşoare care nu au necesitat internarea.
Citeşte mai mult...
 
Contrabandisti opriti cu focuri de arma si zeci de mii de pachete de tigari de contrabanda confiscate, la frontiera de nord PDF Imprimare Email
Joi, 16 Aprilie 2015 12:52
In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 20.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 184.500 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere. Pentru retinerea persoanelor implicate, politistii de frontiera au tras 8 focuri de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederilor legale, doua persoane fiind in prezent cercetate pentru contrabanda. 
Citeşte mai mult...
 
Maramureşean prins cu ţigări ucrainene în podeaua maşinii PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Martie 2015 13:05
Lucrătorii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureş au observat în data de 28 martie pe DN 18, pe raza localităţii Crăciuneşti, un autoturism marca Mercedes suspect că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.
 
Potrivit informaţiilor furnizate de către ITPF Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea pentru control a maşinii. La volan se afla un bărbat în vârstă de 32 ani, domiciliat în Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
În această dimineață s-a produs un cutremur de 4,9 grade pe scara Richter cu epicentru în Vrancea PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Martie 2015 08:27
Cutremurul de 4,9 pe Richter s-a produs cu doar un sfert de oră înainte ca ceasurile să fie date înainte pentru ora de vară. Seismul a avut epicentrul în Vrancea, la o adâncime de 141 kilometri. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul s-a produs la ora 02.44 şi 58 secunde, având magnitudinea de 4,9 pe scara Richter.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 21 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact