logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
ACCIDENT - Trei bărbaţi loviţi în plin de o maşină la ieşirea din Mara spre Gutâi PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Mai 2016 15:50
Un accident de circulaţie s-a produs în urmă cu puţin timp la ieşirea din Mara spre Pasul Gutâi. Din primele informaţii, ar fi rezultat trei victime. Forţe de intervenţie se îndreaptă spre locul indicat.
 
ACTUALIZARE - Un accident rutier s-a petrecut vineri în jurul orei 13.40, pe Drumul Național 18, la ieșirea din satul Mara, spre pasul Gutâi. Un autoturism a intrat într-un grup de persoane. În urma accidentului, au fost răniți trei bărbați, în vârstă de 34, 38 și 46 de ani.
 
La fața locului au intervenit două echipaje SMURD de la Sighetu Marmației și Baia Mare și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.
Citeşte mai mult...
 
Peste 200 litri alcool fără documente de proveniență PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 05 Mai 2016 10:56

În data de 04 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Poienile de Sub Munte au oprit pentru control, în localitatea Leordina, județul Maramureș, o autoutilitară marca Volkswagen, în care se afla Ioan L., în vârstă de 70 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului polițiștii de frontieră au descoperit 8 recipienţi care conțineau un lichid incolor cu miros de alcool pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta niciun document de provenienţă.

Bărbatul, precum şi autoturismul au fost conduse la sediul SPF Poienile de Sub Munte pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 213 de litri alcool pe care bărbatul urma să o transporte în localitatea Poienile de Sub Munte.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse

marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita de băuturi spirtoase peste 200 de litri.

Cei 213 litri de alcool, au fost ridicaţi în vederea confiscării.

Citeşte mai mult...
 
EBU: Nicio televiziune din România nu va transmite Eurovision 2016 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Aprilie 2016 08:08
Nicio televiziune din România nu va transmite Eurovision 2016 iar o ofertă în acest sens făcută de ProTV nu poate fi acceptată, deoarece postul respectiv nu face parte din European Broadcasting Union (EBU), se arată într-un mesaj postat vineri pe pagina oficială de Facebook a EBU.
"Deși ProTV ne-a abordat cu o ofertă pentru a transmite concursul Eurovision din acest an, din motiv că nu sunt membri ai European Broadcasting Union, iar Eurovision este o competiție între membri și asociați ai Uniunii nu le putem accepta oferta", a explicat EBU.
Citeşte mai mult...
 
Catalin Chereches, primarul din Baia Mare, a fost arestat pentru 30 de zile PDF Imprimare Email
Joi, 28 Aprilie 2016 05:36
Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o sentinta data miercuri seara de Tribunalul Cluj, potrivit Agerpres. El a fost prezentat Tribunalului Cluj in jurul orei 16 si audierile au durat peste sase ore.
 
Catalin Chereches a fost retinut marti seara sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in forma continuata. 
 
Potrivit unui comunicat al DNA, in 2014, Catalin Chereches, in calitate de primar, i-a propus unei persoane, denuntator in cauza, sa ocupe o functie de conducere in cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.
Citeşte mai mult...
 
Zgonea a fost exclus din partid, cu vot in unanimitate: "O decizie profund nedreapta, mi-am amintit de inchizitie. In loc sa plece Dragnea, plec eu" PDF Imprimare Email
Miercuri, 27 Aprilie 2016 19:59
Comitetul Executiv National al PSD a decis in unanimitate sa il excluda din partid pe Valeriu Zgonea, presedintelui executiv al PSD si presedintele Camerei Deputatilor, pentru ca a fost singurul care a sugerat, vineri, ca Liviu Dragnea trebuie sa se retraga dupa condamnarea definitiva de doi ani cu suspendare in dosarul Referendumul. Semnalul acestei sedinte a fost dat de declaratia facuta de Dragnea la intrarea in sala de sedinta: intrebat daca mai poate face echipa cu Zgonea in acest moment, Dragnea a raspuns: "Categoric nu". 
 
Ulterior insa, Dragnea a dorit sa atraga atentia asupra faptului ca nu a intervenit in aceasta decizie si ca la momentul votului a iesit din sala.
 
Zgonea a spus clar ca nu isi va da demisia din fruntea Camerei Deputatilor si isi va duce mandatul pana la capat, astfel ca deputatii PSD trebuie sa faca demersul de revocare: sa faca propunerea procedurala din partea grupului parlamentar, care merge la Biroul Permanent si apoi la vot in plen.
Citeşte mai mult...
 
Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, urmarit penal de DNA intr-un nou dosar PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Aprilie 2016 13:00
Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, este urmarit penal de DNA, pentru mai multe fapte, in dosarul in care au fost facute perchezitii la clubul sportiv HCM Baia Mare.
 
Potrivit unui comunicat transmis de DNA, Chereches este acuzat de abuz in serviciu, complicitate la abuz in serviciu, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la infractiunea de evaziune fiscala, toate in forma continuata.
Citeşte mai mult...
 
A murit Prince. Cântăreţul avea 57 de ani PDF Imprimare Email
Joi, 21 Aprilie 2016 19:52
Prince a murit. Potrivit Hollywood Reporter, trupul neînsufleţit al artistului a fost găsit, joi dimineaţă, la locuinţa sa din Minnesota. Cauza morţii artistului nu a fost deocamdată confirmată. Potrivit Huffington Post, Prince a fost tratat, în cursul acestei săptămâni, pentru gripă. Un purtător de cuvânt al lui Prince a declarat pentru TMZ că acesta nu s-a simţit prea bine în timpul concertelor din ultima săptămână,
Citeşte mai mult...
 
Țigări în valoare de peste 67.000 de lei confiscate la frontiera de nord PDF Imprimare Email
Scris de Radu Lungu   
Luni, 18 Aprilie 2016 10:15
Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în P.T.F. Siret și la frontiera verde, cantitatea de 9.700 pachete țigări, în valoare de peste 67.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.
 
* Ieri, 17 aprilie a.c., în jurul orei 18.30., în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat P. Larysa, în vârstă de 28 de ani, de cetățenie ucraineană, călătorind cu un microbuz marca Renault Master. 
Citeşte mai mult...
 
E BINE SĂ ȘTIȚI – Procedura de restituire a vechii taxe auto. Unde depui cererea şi ce acte îţi trebuie? PDF Imprimare Email
Vineri, 15 Aprilie 2016 04:36
Procedura care permite proprietarilor de maşini să ceară restituirea integrală (nu doar parţială) a vechii taxe auto, fără a deschide o acţiune în instanţă, a fost publicată recent în Monitorul Oficial. Asta înseamnă că cererile de restituire pot fi depuse deja la organele fiscale competente. Potrivit modificărilor operate de Guvern în 2015, restituirea se face doar pentru persoanele care au plătit taxa specială pentru autovehicule, taxa pe poluare sau taxa pentru emisiile poluante, timbrul de mediu aplicându-se în continuare.
Citeşte mai mult...
 
Medicii de familie vor să prescrie investigaţii pentru depistarea diabetului. Legislaţia obligă asiguraţii să-şi plătească unele analize simple PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Aprilie 2016 12:17
Medicii de familie susţin că de ani de zile solicită să li se ofere posibilitatea să prescrie o serie de analize medicale, pentru a depista mai uşor pacienţii suspecţi de afecţiuni des întâlnite. Un astfel de exemplu îl constituie persoanele suspecte de diabet, situaţie în care medicii trebuie să trimită pacienţii la medicul specialist. De cele mai multe ori, pacienţii ajung să-şi plătească investigaţia respectivă, dacă nu vor să renunţe la ea.
Citeşte mai mult...
 
Jandarmeria romȃnǎ: Admitere 2016 PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Aprilie 2016 12:02
Avem plăcerea de a vă informa că pentru admiterea 2016 în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeriei Române i-au fost alocate în vederea scoaterii la concurs, următoarele locuri:
Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti:
– 14 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, pentru învăţământul cu frecvenţă – domeniul de licenţă „Drept”, programul de studii universitare de licenţă „Drept”;
– 70 locuri alocate la Facultatea de Jandarmi pentru învăţământul cu frecvenţă – domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Ordine şi siguranţă publică” (din care 2 locuri pentru romi, 2 locuri pentru maghiari şi 2 locuri pentru alte minorităţi),
Citeşte mai mult...
 
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ: ADMITEREA 2016 PDF Imprimare Email
Joi, 07 Aprilie 2016 17:13
La concursul de admitere - sesiunea 2016, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi ale Ministerului Apărării Naţionale (MApN), pentru nevoile unităţilor subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă,  vor fi scoase la concurs 278 locuri, astfel:
 
Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” - Facultatea de Pompieri - bărbaţi -  
50 locuri  (35 IGSU, 5 RM, 10 palestinieni) din care 1 rom.
Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti - subofiţer de pompieri şi protecţie civilă bărbaţi - 225 locuri (224 IGSU, 1 IGPR) din care 2 romi)
Universitatea Națională de Apărare “Carol I” București – Logistică – 1 loc
Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – 4 locuri:
- Finanţe-contabilitate – 2 locuri.
- Intendență – 2 locuri
Academia Tehnică Militară – 7 locuri:
- Transmisiuni – 1 loc
Citeşte mai mult...
 
„Je suis Panamá” (Eu sunt Panamá), sloganul Charlie Hebdo pentru cei bogați PDF Imprimare Email
Scris de Petre Ivan   
Joi, 07 Aprilie 2016 07:21
Revista satirică Charlie Hebdo a dedicat prima pagină de săptămâna aceasta dezvăluirilor privind eludarea impozitelor la nivel internaţional considerate terorism fiscal. Publicaţia a titrat pe prima pagină o lozincă ironică la adresa celor bogaţi, „Je suis Panamá”, parafrazând sloganul care a stat la baza mobilizării generale după atentatul din 2015 împotriva acestei reviste pariziene. 
Citeşte mai mult...
 
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERǍ: COMUNICAT PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 Aprilie 2016 09:45
Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră informează următoarele:
Posturi vacante scoase la concurs pentru structurile operative ale Poliţiei de Frontieră
Poliţia de Frontieră Română demarează procedura de reîncadrare de personal,  începând cu data de 01.04.2016,  în vederea completării deficitului existent la nivelul instituţiei. Astfel, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea a 350 posturi vacante de agenţi de poliţie de frontieră, repartizate la nivelul tuturor structurilor teritoriale de la frontiera României (terestră, aeriană şi maritimă). Sursa de recrutare pentru concursuri este formata din persoanele care au avut calitatea de agent de politie si pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile art. 9, alin.2   din Legea 360/2002 din Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare, după încetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea într-o altă funcţie publică, pierderea capacităţii temporare de muncă sau în urma reorganizărilor instituţionale) şi care au studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv îndeplinesc condiţiile legale.
Citeşte mai mult...
 
OFICIAL - Prefectul Rohian, demis. Sebastian Lupuţ este noul reprezentant al Guvernului în Maramureş PDF Imprimare Email
Joi, 31 Martie 2016 04:53
Maramureşul a rămas fără prefectul Anton Rohian. Acesta a fost schimbat din funcţie astăzi, 30 martie, schimbarea unor prefecţi şi subprefecţi din funcţie fiind anunţată, la finalul şedinţei de Guvern, de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
 
„Guvernul i-a numit pe Florenţa Maria Albu prefect al judeţului Caraş-Severin, pe Sebastian Mihai Lupuţ, prefect de Maramureş, pe Cristinel Pavel, prefect de Mehedinţi, pe Cosmin Georgescu, prefect de Prahova, iar Terente Ciuci a fost numit subprefect al judeţului Bistriţa-Năsăud, a anunţat Dan Suciu”, notează mediafax.ro.
Citeşte mai mult...
 
ORA PĂMÂNTULUI – Stingeţi lumina în seara zilei de sâmbătă timp de o oră PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 19 Martie 2016 17:59
Pentru al optulea an consecutiv românii sunt invitaţi să participe la evenimentul global Ora Pământului (Earth Hour), prin stingerea simbolica a luminilor. Circa două miliarde de oameni din întreaga lume participă la eveniment.
WWF-România încurajează indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, pe 19 martie, la ora locală 20:30. 
Citeşte mai mult...
 
Vânătorii solicită amendarea motocicliștilor offroad. Sancțiunile pot fi date de paznicii de pădure, poliție și jandarmi PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 19 Martie 2016 17:45
În zilele ce urmează, vânătorii din Maramureș intenționează să ia poziție împotriva motocicliștilor offroad. Ioan Pop, șeful AJVPS Maramureș, explică situația creată, dar și legea ce le permite să intervină:
„Avem o problemă serioasă. Toate fondurile de vânătoare sunt deranjate de motocicliștii offroad.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 11 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact