logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Se suspendă examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere la proba practică în judeţul MARAMURES! PDF Imprimare Email
Luni, 09 Ianuarie 2017 11:15

Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile, temperaturile foarte scăzute şi precipitaţiile care au căzut sub formă de ninsoare în ultima perioadă de timp iar ulterior s-au transformat în gheaţă, zăpada care nu a fost curăţată de pe partea carosabilă şi parcări, datorita riscului major de producere a unor evenimente rutiere, începând cu data de 09.01.2017, se suspendă examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere la proba practică pentru toate categoriile.

Examinările pentru proba practică vor fi reluate începând cu data de 16.01.2017 în cazul în care condiţiile meteo vor fi adecvate acestei activităţi.

Citeşte mai mult...
 
Corul Cristos Rege și cvartetul Voces – concert de colinde la Biserica Greco-Catolică din Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 15 Decembrie 2016 10:03
Duminică, 18 decembrie, de la ora 19.00, Corul „Cristos Rege” (dirijat de doamna profesor Rodica Gheorghiu) și cvartetul Voces (format din Rodica Gheorghiu soprană, Monica Chifor-alt, Ştefan Loga-tenor şi Teodor Popovici-bas) susțin tradiționalul concert de colinde la Biserica Greco-Catolică din Sighet.
 
Sunteți așteptați cu drag să pătrundeți în lumea atât de dătătoare de bine a colindului!
Ultima actualizare Joi, 15 Decembrie 2016 10:10
Citeşte mai mult...
 
ANUNȚ - Primăria Sighetu Marmației nu va avea luni, 12 decembrie, program cu publicul PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 11 Decembrie 2016 18:47

Comunicat Primaria Sighetu Marmației:

Având în vedere faptul că angajații instituției noastre sunt angrenați în organizarea scrutinului electoral din data de 11 decembrie, vă anunțăm că luni, 12 decembrie 2016, instituția noastră nu va avea program cu publicul.

 
Sfaturi de protejare a instalațiilor interioare împotriva înghețului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 07 Decembrie 2016 08:54

S.C. VITAL S.A. recomandă utilizatorilor să ia măsurile necesare pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de îngheț al instalațiilor și amenajărilor aferente alimentării cu apă. Pentru a diminua la minimum neplăcerile cauzate de aceste probleme, venim în întâmpinarea clienților noștri cu câteva recomandări tehnice.

Utilizatorii se pot proteja împotriva pagubelor pe care înghețul le poate provoca, evitând astfel cheltuielile cu reparațiile sau înlocuirea apometrelor, țevilor sau a branșamentelor de alimentare cu apă. Pe perioada de timp cu temperaturi scăzute, proprietarii de locuințe ar trebui să acorde importanță protejării apometrelor și țevilor de îngheț.

Protejaţi căminul de apometru!

Citeşte mai mult...
 
Pe 31 octombrie, circulația va fi închisă între sensul giratoriu de la Pompieri și până la intersecția cu strada Ivasiuc PDF Imprimare Email
Scris de Primaria Sighet   
Duminică, 30 Octombrie 2016 22:45

Primăria Sighet aduce la cunoștința publicului faptul că în data 31.10.2016 (luni) se va proceda la asfaltarea sectorului de drum cuprins între sensul giratoriu pompieri (intersecție dintre străzile Dragoș Vodă, Bogdan Vodă, Traian, Piața 1 Decembrie), și până la intersecția dintre strada Dragoș Vodă cu
strada Alexandru Ivasiuc.
 
Lucrările vor începe aproximativ la ora 08:30, pentru a nu perturba traficul în prima parte a dimineții și se vor desfășura probabil pe toată durata zilei.
 
Pentru a nu întâmpina dificultăți în desfășurarea activităților dumneavoastră vă rugăm să aveți în vedere alte rute ocolitoare pentru deplasarea autospecialelor.
Ultima actualizare Duminică, 30 Octombrie 2016 22:55
Citeşte mai mult...
 
Aproximativ 37.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 30 Octombrie 2016 19:40

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma misiunilor specifice desfăşurate în ultimele 48 de ore, aproximativ 37.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 338.000 lei.

* Ieri, 29 octombrie a.c., în jurul orei 08.00, un echipaj al poliţiei de  frontieră de la Sectorul P.F. Sarasău, judeţul Maramureş, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat patru persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat, s-a trecut la urmărirea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite.

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Accident la Petrova - Patru tineri au ajuns în stare gravă la spital PDF Imprimare Email
Scris de ActualMM.ro   
Luni, 03 Octombrie 2016 16:52

Un grav accident de circulație s-a petrecut duminică dimineață pe drumul național 18 la intrarea în localitatea Petrova dinspre Leordina. Patru tineri au ajuns în stare gravă la spital. Se pare că șoferul ar fi circulat cu viteză excesivă și ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Evenimentul rutier a fost anunțat la 112 în jurul orei 7.00. Patru tineri din Vișeu de Sus circulau cu viteză excesivă pe DN18 la bordul unui autoturism Peugeot. La intrarea în Petrova, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, ceață densă și curbă, șoferul a pătruns pe contrasens, a lovit un gard, apoi a fost aruncat pur și simplu pe câmp.
Citeşte mai mult...
 
Incendiu izbucnit la sectia Plimob de la Camara PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 02 Octombrie 2016 08:59

..Pompierii Detașamentului Sighetu Marmației au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei hale de producție din cadrul unei societăți comerciale din municipiul Sighet. Pentru lichidarea incendiului, pompierii sigheteni au acționat cu 4 autospeciale și un echipaj de prim ajutor al S.M.U.R.D. Sighet. În sprijinul pompierilor au acționat și pompierii din cadrul serviciului privat pentru situații de urgență al societății comerciale. De asemenea, la locul intervenției s-a deplasat și grupa operativă a inspectoratului. Flăcările au distrus circa 600 de metri pătrați din acoperișul de lemn al halei. În urma incendiului nu au rezultat victime, iar focul a pornit cel mai probabil din cauza unui coș de fum defect.. - comunicat ISU Maramures.

Actualizare ora 10.34 - Incendiul este sub control, nu exista victime, doar pagube materiale.

Actualizare 2: Flăcările au distrus circa 600 de metri pătrați din acoperișul de lemn al halei.

În urma incendiului nu au rezultat victime, iar focul a pornit cel mai probabil din cauza unui coș de fum defect.
Ultima actualizare Luni, 03 Octombrie 2016 13:47
 
15.000 de lei de la stat primă de căsătorie şi pentru naşterea celui de-al treilea copil PDF Imprimare Email
Joi, 22 Septembrie 2016 10:28

La Senat a fost depusă o propunere legislativă care prevede ca tinerii care se căsătoresc până în 35 de ani să beneficieze de o primă de 15.000 de lei. De aceeași sumă ar urma să beneficieze și familiile, la nașterea celui de-al treilea copil, pentru „recunoașterea contribuției aduse națiunii”.

Propunerea legislativă denumită „Lege privind consolidarea statului prin susţinerea creşterii demografice” a fost înregistrată marți, 20 septembrie, la Senat.

Potrivit inițiatorului, deputatul UNPR Iacob Pușcaș, România va rămâne până în anul 2050 cu o populație rezidentă de aproximativ 16 milioane de persoane, fără a fi luată în calcul migrația. Acesta susține că familia este celula de bază în toate societățile, de aceea familia trebuie privită cu responsabilitate și statul trebuie să se implice în a avea familii solide.

„Se consideră familie numeroasă familia care cuprinde pe lângă soți și cel puțin trei copii. Pentru aceste familii statul propune facilități fiscale și ajutoare bănești având ca scop consolidarea familiei”, se precizează în expunerea de motive. Sunt consideraţi ca făcând parte din familie şi copiii adoptaţi, indiferent de modurile de stabilire a legăturii de filiaţie.

Citeşte mai mult...
 
A murit Regina Ana a Romaniei PDF Imprimare Email
Luni, 01 August 2016 18:41

Majestatea Sa Regina Ana a incetat din viata luni intr-un spital din Elvetia, anunta Casa Regala. Regina Ana avea 92 de ani.
 
Inmormantarea va avea loc probabil de sambata intr-o saptamana, pe 13 august, a spus la Digi 24, Adrian Vasiliu, avocatul Casei Regale si membru al Consiliului Regal.
 
Comunicatul Casei Regale:
 
"Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei a incetat din viata astazi, luni, 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, in Elvetia.  
 
La capataiul Reginei au stat, pana in ultima clipa, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia si Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alaturi de Regina, in fiecare zi din ultima saptamana. 
 
Cu o zi inainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la parintele titular al Parohiei Catolice din orasul Morges.
Ultima actualizare Luni, 01 August 2016 18:51
Citeşte mai mult...
 
Parcarea pe trotuar, interzisă de Ministerul de Interne PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Iunie 2016 08:22

Conform proiectului de lege de modificare a Ordonanței 195/2000, Ministerul Afacerilor Interne intenționează să instituie o regulă care va fi cu siguranță pe placul pietonilor: parcarea pe trotuar va fi interzisă.

“Singura excepție va fi aceea în care administratorul drumului public poate permite, cu avizul poliției rutiere, oprirea sau staționarea, parțial sau total, a vehiculelor pe anumite zone ale trotuarelor, marcate și semnalizate în mod corespunzător”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Excepția la care MAI face referire are în vedere situațiile în care dimensiunile trotuarului pot permite inclusiv parcarea de vehicule, administratorul drumului urmând a semnaliza posibilitatea de oprire sau staționare pe trotuar și marca zona destinată parcării sau staționării, după caz. Numai în aceste situații este posibilă parcarea pe trotuar a vehiculelor.

Citeşte mai mult...
 
TREN DERAIAT – Circulaţia a fost reluată pe ruta feroviară Sighetu Marmaţiei – Cluj Napoca PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Vineri, 24 Iunie 2016 09:32

Traficul feroviar a fost bulversat în nordul ţării peste 20 de ore, după ce două vagoane încărcate cu buşteni ale unui tren marfar au deraiat de pe şine. Situaţia i-a afectat pe maramureşenii care aleg să folosească acest mijloc de transport dinspre şi către Sighetu Marmaţiei.
 
Întâmplarea s-a produs miercuri, 22 iunie, în jurul orei 17.50, în staţia Bichigiu, din judeţul Bistriţa Năsăud. Trenul de marfă a deraiat pe secţia de cale ferată 409, între staţiile Telciu şi Coşbuc, secţia Beclean pe Someş – Sighetu Marmaţiei, la kilometrul feroviar 12+200. Întreruperea circulaţiei a blocat şase trenuri Regio.
Citeşte mai mult...
 
Rezultatele partiale ale Biroului Electoral Judetean il dau castigator la Sighetu Marmatiei pe Horia Scubli PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 06 Iunie 2016 08:16

Dupa alegerile de ieri, se pare ca marele castigator in Maramures este Partidul Social Democrat, relateaza voceatransilvaniei.ro. La Sighetu Marmatiei noul primar ales va fi Horia Scubli, la Barsana a castigat detasat Teodor Stefanca, Petru Vlasin a fost reales la Vadu Izei,  in alte localitati primari PSD in functie au castigat din nou. Se pare ca trendul actual este Partidul Social Democrat, cel putin in Maramures.

Pana la orele 24:00 aseara acestia erau primarii alesi in Maramures:

Sighetu Marmației primar PSD Horia Scubli

Coltău – primar independent Csendes Lajos

Coaș primar PNL Raț Sabin
Desești primar PNL Bohotici Gheorghe
Borșa primar PSD Timis Ion Sorin
Viseu de Jos primar PNL Șimon Gavrilă.
Săliștea de Sus primar PSD Iuga Ștefan
Leordina primar PNL Șefan Gavriluți
Budești primar PSD Liviu Tămaș
Ocna Șugatag primar PNL Ivaszuk Mihai

Citeşte mai mult...
 
Cod Galben de inundații în Maramureș, Bistrița Năsăud, Satu Mare PDF Imprimare Email
Joi, 02 Iunie 2016 10:42

În urmă cu puțin timp a fost emisă o atenționare hidrologică, Cod Galben, în care se atrage atenția că vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție în bazinele Someșul Mare, Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș.

Atenționarea este valabilă în intervalul 2 iunie 2016, ora 11:00 – 2 iunie, ora 18:00.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE în bazinele hidrografice: Someșul Mare, Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, județele Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare.

Ultima actualizare Joi, 02 Iunie 2016 10:55
Citeşte mai mult...
 
SCANDALUL DEZINFECTANŢILOR DIN SPITALE - Spitalul Borşa renunţă la produsele Hexi Pharma PDF Imprimare Email
Luni, 16 Mai 2016 19:41
După scandalul dezinfectanţilor din spitale, Ministerul Sănătăţii va adopta de urgenţă un nou cadru legislativ, pentru un control mai eficient al biocidelor, dar şi sancţiuni mai dure în cazul depistării unor nereguli. De asemenea, toate contractele încheiate între spitalele aflate în subordinea ministerului şi firma Hexi Pharma vor fi supuse unui nou control.
 
„Din punct de vedere al măsurilor administrative, vor fi verificate, prin intermediul compartimentelor de audit, contractele încheiate de către unităţile sanitare publice din subordinea Ministerului Sănătăţii, cu firma Hexi Pharma.
Citeşte mai mult...
 
Peste 30.000 pachete de ţigări de contrabandă descoperite la frontiera de nord PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Mai 2016 19:26
În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, peste 30.000 pachete țigări de contrabandă, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 304.000 lei.
 
* Azi dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 4.30, lucrătorii noștri au identificat în trafic pe raza localității Sighetu Marmației, jud. Maramureș, un autoturism marca Ford, condus de Daniel R., în vârstă de 39 ani și în care se mai afla Cornelia P., de 31 ani, ambii domiciliați pe raza județului Maramureș.
Citeşte mai mult...
 
Dinamovistul Patrick Ekeng a murit la Spitalul Floreasca din capitala PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Mai 2016 04:11
Jucatorul camerunez al echipei FC Dinamo, Patrick Ekeng (26 de ani) a murit vineri seara la Spitalul Floreasca din Bucuresti, dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul meciului dintre Dinamo si Viitorul Constanta. Fotbalistul a ajuns la camera de garda in stop cardio-respirator iar medicii l-au resuscitat aproximativ o ora si jumatate fara rezultat, a anuntat medicul Cristian Pandrea de la Spitalul de Urgenta Floreasca, potrivit Agerpres. Cauzele decesului pot fi multiple, a precizat medicul. Suporterii echipei Dinamo impreuna cu fotbalistii, antrenorii si oficialii gruparii alb-rosii au aprins lumanari pe gazonul stadionului din Soseaua Stefan cel Mare in locul in care cu cateva ore inainte s-a prabusit Patrick Ekeng.
 
La 7 minute dupa ce antrenorul Mircea Rednic l-a trimis in teren, mijlocasul din Camerun s-a prabusit pe teren si a ramas inert. Jucatorii Viitorului Constanta au trimis imediat mingea in aut, realizand ca este vorba despre o problema grava, scrie Digi Sport. Ambulanta a patrans pe teren in 2 minute si 47 de secunde, potrivit prosport.ro. Medicii i-au acordat primul ajutor pe teren, pentru ca apoi sa il transporte la Spitalul de Urgenta.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact