logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Maşinile aduse din străinătate se pot înmatricula doar de cel care le-a achiziţionat PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 10:58

Noutate de ultimă oră. Nu se mai pot înmatricula maşini decât pe numele persoanei care a procurat-o. “Azi (n.r. ieri) am primit prin poşta electronică o precizare de la ANAF, prin care ni se aduce la cunoştinţă o nouă procedură de lucru. Este vorba de faptul că maşinile aduse din străinătate nu mai pot fi înmatriculate decât de persoanele care le-au achiziţionat”, ne-a declarat Vasile Grădişteanu, director adjunct al Administraţiei Finanţelor Publice Baia Mare. El a adăugat că ordinul se aplică din 4 martie, după primirea ordinului.
Interlocutorul a menţionat că în Ordonanţa nr. 7/2009 privind noua taxă pe poluare nu exista o astfel de prevedere. Măsura a fost luată pentru a scoate din ring speculanţii care vând maşini second hand.

Citeşte mai mult...
 
EXCLUSIV: Cum se infiinteaza o asociatie de proprietari? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 05 Martie 2009 08:51

Un anunt postat in toate scarile blocurilor din orasul nostru, potrivit caruia am fost anuntati ca incepand de la 1 aprilie 2009, furnizarea apei in Sighet va fi preluata de catre SC Vital SA Baia Mare in locul firmei SC Acaterm SA Sighet a provocat multa neliniste in randul sigheteniilor.

Noua firma de gestionare a apei din Sighet impune incheierea unor contracte cu cetatenii bazate pe alte reguli decat cele de pana acum, si anuma creearea de asociatii de proprietari pentru toate blocurile de locuinte.

La sugestia si rugamintea unor cititori ai site-ului nostru, am solicitat autoritatilor locale ajutorul pentru a se crea un model simplificat pentru dosarul de infiintare a asociatiilor de proprietari.

Am primit in acest sens din partea Biroului de Presa al Primariei urmatorul comunicat impreuna cu promisiunea de a incerca sa se creeze un model simplificat pentru dosarul de infiintare a asociatiei, care sa nu coste nici timp si nici bani atat de multi.

Alaturat, cu titlu informativ, va punem la dispozitie cea mai relevanta sursa ce contine documentele necesare infiintarii unei asociatii de proprietari. Noi vom comanda materialul si speram sa aiba si un format electronic pe care sa-l punem la dispozitia dumneavoastra pe Sighet Online de unde sa poata fi descarcat.

Ultima actualizare Joi, 05 Martie 2009 10:22
Citeşte mai mult...
 
Joi, discuţii despre legea combaterii violenţei în sport PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Martie 2009 09:46

Mâine, de la ora 10, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, va avea loc o întâlnire între reprezentanţii cluburilor sportive, ai Direcţiei de Cultură şi Sport, ai Jandarmeriei, dar şi ai firmelor de pază. Cu toţii vor fi instruiţi cu privire la respectarea Legii nr. 4/2008. Actul normativ se referă la prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia organizării competiţiilor şi a jocurilor sportive. Cei prezenţi la această întâlnire vor afla informaţii referitoare la obligaţiile pe care le au organizatorii de competiţii sau de jocuri sportive, obligaţiile societăţilor specializate de protecţie şi pază şi ale personalului propriu al organizatorului care asigură măsuri de ordine şi siguranţă în incinta arenei sportive, obligaţiile pe care le au spectatorii, dar şi care sunt situaţiile în care se interzice accesul la competiţii sau la jocurile sportive.

Citeşte mai mult...
 
Numarul situatiilor de urgenta inregistrate in judet este in crestere PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 12:23

Numarul situatiilor de urgenta la care au fost alertate serviciile profesioniste si voluntare din Maramures a crescut anul trecut cu 31%. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Maramures au ajuns la aceasta concluzie in urma unei comparatii facuta cu activitatea desfasurata in anul 2007. Colonelul Petru Dican, seful ISU Maramures, a aratat ca interventiile cele mai multe au fost pentru stingerea incendiilor (389, in crestere cu 37%), pentru descarcerare si asistenta persoane (256, in crestere cu 25%), dar si actiuni pentru inlaturarea efectelor inundatiilor si alunecarilor de teren (149). Din evidentele ISU reiese ca, din totalul incendiilor, 75% s-au inregistrat la locuinte si anexele acestora, 8% la obiective industriale si 7% la institutii publice. Cele mai multe incendii au fost generate de instalatii de incalzire defecte sau neexploatate corespunzator.

Citeşte mai mult...
 
S-a triplat bugetul pentru tratamentele in strainatate PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Februarie 2009 11:48

Veste buna pentru cei care au nevoie de tratamente in strainatate. Alexandru Ilies, directorul DSP Maramures, a declarat ca s-a triplat bugetul pentru programul national pentru efectuarea tratamentelor in strainatate. El a spus ca un asigurat trebuie sa parcurga mai multi pasi pentru a putea beneficia de servicii medicale la clinici din strainatate. "Documentele se depun la DSP dupa care pacientul trebuie vazut de o comisie de specialitate din centrul universitar Cluj, comisie care stabileste clinica din strainatate care ar putea efectua tratamentul (transplantul, interventia chirurugicala etc). Urmatoarele etape vizeaza programarea pacinetului si stabilirea costurilor serviciilor medicale straine ce urmeaza sa fie decontate de Ministerul Sanatatii", a spus Ilies.

Citeşte mai mult...
 
Un Tir incarcat cu fier vechi s-a rasturnat la intrare in Sat Sugatag PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 23:31

Un accident de circulatie produs in seara zilei de azi, 19 februarie, a facut ca traficul rutier pe DN 18, la intrare in Sat Sugatag sa se desfasoare cu dificultate din cauza unui TIR care s-a rasturnat intr-o curba periculoasa si s-a oprit in peretele unei gospodarii. Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, insa a creat mari probleme pentru ca imediat dupa incident s-a circulat pe o singura banda, iar in momentul in care s-a incercat repunerea pe roti a TIR-ului traficul a trebuit oprit.

Autocamionul era incarcat cu fier vechi si venea de la Sighetu Marmatiei, in directia Baia Mare. Soferul a pierdut controlul volanului intr-o curba periculoasa la dreapta, chiar la intrare in Sat Sugatag. TIR-ul a derapat, a iesit de pe carosabil si a rupt gardul de la un imobil, oprindu-se in peretele unei case.

In mod surprinzator pentru lumea stransa imediat la locul accidentului, impactul nu s-a soldat nici cu victime si nici cu pagube materiale foarte mari, pentru ca soferul a scapat teafar, iar gospodaria in care a intrat TIR-ul a ramas intacta. Peretele de la casa nu s-a prabusit, in schimb gardul a fost distrus pe o lungime de aproximativ 15 metri.

Citeşte mai mult...
 
Persoanele care au platit taxa auto tripla, isi pot recupera din bani PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 18:39

Taxa auto de prima inmatriculare a fost redusa cu o treime, iar persoanele care au platit taxa tripla vor primi diferenta de taxa pe care au achitat-o, a declarat miercuri premierul Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.

"Am redus taxa de poluare pentru autovehicule cu o treime. Am reglementat si situatia masinilor care au fost cumparate inainte de 15 decembrie 2008, care nu au fost inmatriculate intre timp si care pot fi inmatriculate pe baza legii din iulie, la cuantumul de atunci al taxei. Daca si-au inmatriculat masina intre timp vor primi diferenta de taxa pe care au achitat-o", a mai spus Boc, potrivit NewsIn.

Noua reglementare va intra in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial. In urma cu o saptamana, ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, anunta renuntarea la valoarea tripla a taxei auto, precizand ca orice decizie va fi luata dupa consultarea cu Bruxelles-ul.

Citeşte mai mult...
 
Pretul alimentelor ar putea scadea cu 30% PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 16:54

In doua, trei luni preturile alimetelor ar trebui sa scada ca urmare a adoptarii unei Ordonante de Urgenta care transpune unele reglementari ale Codului de Bune Practici pentru comertul cu produse agroalimentare.

Codul a fost semnat anul trecut de producatori si comercianti, dar nerespectat in totalitate.

Este de asteptat ca actul normativ sa elimine toate taxele pe care hipermarketurile le impuneau producatorilor.

"Am solicitat ca in maximum trei zile sa fie finalizata OUG, astfel incat in maximum doua saptamani sa intre in circuitul de avizare. Cred ca, in trei saptamani, aceasta ordonanta ar putea intra in vigoare si toata lumea din domeniu va trebui sa se alinieze", a spus ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu. El s-a aratat convins ca peste o luna preturile alimentelor vor inregistra o scadere ca urmare a adoptarii OUG.

Citeşte mai mult...
 
ANUNT IMPORTANT: Electrica SA intrerupe energia electrica pentru mai multe strazi din Sighet PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 10:49

De astazi si pana in 20 februarie vor ramane fara curent electric sighetenii de pe strazile Solovan si Locul Targului, zilnic intre orele 8.00-16.00.

Maine, pe strada Bogdan Voda (de la manastirea greco-catolica pana la intersectia cu strada Solovan), se va intrerupe curentul electric intre orele 8.00 si 16.00.

Electrica SA a anuntat ca aceste lucrari sunt necesare pentru cresterea gradului de siguranta in alimentarea localitatilor cu energie electrica.

Ultima actualizare Miercuri, 18 Februarie 2009 11:18
Citeşte mai mult...
 
Agentii de circulatie din Maramures ameninta cu amenzi pe toti cei prinsi fara centura de siguranta PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 18:45

In perioada 16-22 februarie, politistii maramureseni vor desfasura o actiune de verificare a participantilor la trafic cu privire la portul regulamentar al centurii de siguranta. Controlul este unul la nivel european si face parte dintr-o ampla actiune privind verificarea utilizarii centurii de siguranta.

Politistii au anuntat ca vor aplica sanctiuni drastice persoanelor care nu utilizeaza regulamentar centura de siguranta. Statisticile au aratat ca riscul decesului intr-un accident rutier este redus cu 60%, in cazul utilizarii centurii de siguranta, astfel incat indulgenta fata de soferii si pasagerii care nu respecta normele ar fi nejustificate.

Echipele de politisti vor avea in vedere toate categoriile de autovehicule pentru care legea prevede utilizarea centurii de siguranta de catre ocupanti.

Citeşte mai mult...
 
Marian Cozma a fost inmormantat in prezenta a peste 1.000 de oameni PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 17:43

Handbalistul roman Marian Cozma a fost inmormantat, vineri, la Cimitirul Pipera din Bucuresti in prezenta a peste 1.000 de oameni care l-au condus pe sportiv pe ultimul drum

In multimea care l-a condus pe Marian Cozma la cimitir au fost si componentii echipei MKB Veszprem, antrenorul Lajos Mocsai, oficialii ai orasului maghiar, dar si personalitati ale handbalului romanesc. Inainte de a fi inmormantat Marian Cozma, a fost intonat imnul Romaniei. Slujba a fost tinuta de 3 preoti, toata ceremonia incheindu-se la ora 15:30, infmeaza NewsIn.

Slujba de inmormantare de la Biserica Teiul Doamnei Ghica a inceput in jurul orei 12:30, in biserica fiind prezenti familia, oficiali romani din handbal, delegatia maghiara care cuprinde echipa MKB Veszprem, dar si oficialitati locale din orasul maghiar. Sute de suporteri au asteptat in timpul slujbei in curtea bisericii. Ceremonialul religios a durat pana la ora 14:00.

Sicriul cu trupul lui Marian Cozma a fost depus, vineri dimineata, la sediul clublui CS Dinamo, unde suporterii si-au luat ramas bun de la el. La acest eveniment au participat, printre altii, presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, vicepresedintele FRH, Petre Paleu, presedintele COSR, Octavian Morariu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, secretarul de stat in MTS, Octavian Belu, echipa la care activa jucatorul, MKB Veszprem, insotiti de antrenorul Lajos Mocsai, presedintele Federatiei Ungare de Handbal, Istvan Kiss, primarul orasului, Janos Debreczenyi, presedintele Consiliului Judetean Veszprem, Lasztovica Jeno, presedintele clubului MKB Veszprem, Akos Hunyadfalvy.

Citeşte mai mult...
 
Mii de suporteri si-au luat ramas bun de la Marian Cozma PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 13:42

Trupul handbalistului Marian Cozma a fost depus, vineri, in jurul orei 10:20 la Clubul Sportiv Dinamo, unde mii de suporteri si-au luat ramas bun de la fostul component al echipei alb-rosii

Sicriul cu trupul lui Marian Cozma a fost purtat pe brate de sase handbalisti care aveau tricouri albe pe care era imprimata poza fostului dinamovist, in timp ce ceilalti componenti ai echipelor de juniori si seniori de la Dinamo au format un culoar prin care s-a trecut, informeaza NewsIn.

In tot acest timp, suporterii sositi in Stefan cel Mare au aplaudat. Incepand cu ora 10:30, suporterii care au dorit sa isi ia ramas-bun de la Marian, au putut intra in Sala de Trofee unde era depus trupul sportivului. Fostul handbalist avea la gat medaliile de campion cucerite in Romania si Ungaria, iar tatal lui Marian Cozma a tinut sa precizeze de ce fiul poarta aceste medalii: "Nu i le-am pus ca sa arat ca e campion, ci pentru ca Romania si Ungaria trebuie sa fie una langa alta".

Citeşte mai mult...
 
Circulatie in conditii de iarna pe drumurile din Maramures PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 10:18

Drumarii maramureseni au revenit azi dimineata pe traseu pentru a curata soselele acoperite de zapada, insa se circula in conditii de iarna pe majoritatea arterelor din judet. Drumarii maramureseni au precizat ca prognozele indica o racire a vremii si caderi de ninsoare si in weekend, astfel incat situatia nu se va imbunatati prea mult. Ei iau sfatuit pe soferi sa nu plece la drum cu masinile neechipate de iarna.

Tiberiu Tulics, inginer sef la societatea care se ocupa de deszapezirea drumurilor judetene, a declarat ca s-a iesit cu utilajele din garaje incepand cu ora 5 dimineata, cand a inceput din nou sa ninga. ”Nu am aut probleme, iar traficul se desfasoara in conditii de iarna. Zapada pe carosabil avem la munte, dar aceasta nu depaseste 1 centimetru”, a declarat Tiberiu Tulics. Reprezentantul SC Drumuri Poduri a mai declarat ca cel mai mult a nins in zona Cavnic, unde stratul nou a masurat 13 centimetri.

Citeşte mai mult...
 
Anunt important: vineri 13 februarie 2009, intre orele 9,00 si 17,00 se va opri furnizarea apei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 12 Februarie 2009 15:49
Vineri 13 februarie 2009, intre orele 9,00 si 17,00 se va opri furnizarea apei menajere in Sighetu Marmatiei in vederea efectuarii lucrarilor la sistemul de aprovizionare cu apa a orasului.

Verificati instalatia de apa,aprovizionati-va cu apa pentru o zi, inchideti robinetele.

Sursa: Acaterm

 
Guvernul anuleaza triplarea taxei auto PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 22:24

Ministerul Mediului renunta la triplarea taxei de poluare auto, urmand ca aceasta sa fie diminuata printr-o noua ordonanta de urgenta, a anuntat ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

"Elementul nou este notificarea pe care am primit-o de la Comisia Europeana cu privire la modul de aplicare a ordonantei 218 (privind triplarea taxei auto pentru masinile second-hand n.r.) si ca atare, pe langa celelalte avize pe care trebuie sa le contina ordonanta de urgenta ce o vom propune va trebui in mod obligatoriu sa avem si un aviz de la Comisia Europeana, drept pentru care, in perioada urmatoare, de maine-poimaine, vom face aceste diligente", a spus Nemirschi, citat de NewsIn.

Ministerul Mediului va alege una dintre cele trei variante privind taxa auto pe care le ia in calcul, urmand sa prezinte la Bruxelles doar varianta pe care o considera "optima" pentru a obtine avizul asupra taxei de poluare auto.

Nemirschi a mai precizat ca va fi pastrata eliminarea taxei pentru masinile cu Euro 4, iar metoda de calcul va diferi in asa fel incat suma de plata sa fie mai mica decat actuala "taxa tripla".

Citeşte mai mult...
 
MAI vrea sa angajeze 6.000 de politisti PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 22:20

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a primit in plus de la buget bani pentru a putea plati salariile a 6.000 de politisti ce ar urma sa fie angajati in acest an, a declarat, miercuri, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina a precizat, pentru NewsIn, ca MAI va primi in plus in acest an 180 milioane lei, banii putand sa fie folositi pentru plata salariilor angajatilor, iar bugetul total al acestui minister pentru acest an a ajuns la 9,981 miliarde lei.

Gherghina a precizat ca decizia a fost luata in ultima sedinta de guvern de saptamana trexcuta, potrivit NewsIn.

Liviu Dragnea a declarat la anuntarea demisiei sale ca lipsa banilor nu i-ar fi permis sa duca la indeplinire obiectivele pe care si le-a asumat cand a venit la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor.

Citeşte mai mult...
 
Tatal lui Marian Cozma: Poate nepotul meu va juca handbal la Veszprem PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Februarie 2009 11:43

Handbalistul roman Marian Cozma a fost declarat marti, post-mortem, cetatean de onoare al orasului Veszprem, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Sala Sporturilor din localitatea ungara. Dupa ceremonie, cortegiul funerar va pleca spre Romania.

Tatal handbalistului, Petre Cozma, a declarat, la ceremonie, ca "Trebuie sa facem front comun pentru a starpi raul insa, in acelasi timp, sa nu dam foc la o padure pentru un ciot uscat", referindu-se la amenintarile xenofobe proferate in ultimele zile.

Va multumesc din suflet pentru ce ati facut pentru copilul meu, e ceva de vis pentru mine. Chiar sunt mindru ca mi-am adus copilul aici. Sa dea Dumnezeu sa fiti sanatosi.

Ultima actualizare Marţi, 10 Februarie 2009 13:01
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior6162UrmătorSfârşit »

Page 61 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact