logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Trei primari din judet, chemati in instanta pentru radarele ilegale PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Iunie 2009 11:10

Peste 100 de primari din toata tara vor fi dati in judecata de catre inspectorii Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), pentru ca au incalcat legea achizitiilor publice. Mai concret, ei au instalat radere private pe teritoriul localitatilor aflate in administratia lor, fara sa organizeze licitatii pentru aceste servicii. Printre ei se afla si trei primari marmureseni: Zamfir Adoreanu (Seini), Ioan Stegerean (Farcasa) si Petre Codrea (Giulesti). Radare fixe ilegale au functionat pe E 58 (la intrarea si iesirea din orasul Seini), pe DN 18 (la Giulesti si Berbesti), pe DJ 108 (la Budesti si Sarbi). Cristina Traila, sefa ANRMAP, a declarat ca scopul actiunii in instanta este acela de a arata ca legea in Romania trebuie respectata de toata lumea. Radarele fixe private au fost scoase din functiune dupa ce inspectorii au demonstrat ca ele sunt ilegale, iar ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a catalogat afacerea drept o smecherie.

Citeşte mai mult...
 
ATENTIONARE METEOROLOGICA. Cod galben in Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 10 Iunie 2009 13:38

In intervalul 11 iunie, ora 03 - 12 iunie, ora 15, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, nordul Moldovei, vestul si nordul Olteniei si se va manifesta prin intensificari ale vantului care vor avea si aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de l/mp si izolat, indeosebi in zonele de munte, 40-45 de l/mp. Izolat va cadea grindina.

Citeşte mai mult...
 
Urmatorul, va rog! PDF Imprimare Email
Marţi, 09 Iunie 2009 09:30

După cutremurul produs vineri, 5 iunie, în sănătatea maramureşeană, când nişte ordine trimise prin fax la toată presa locală anunţau demiterea din funcţie a doi manageri instalaţi de-o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei, azi, spune liderul Partidului Democrat Liberal Maramureş, este ziua în care vin în judeţ schimbările oficiale.

Mai exact, este vorba despre reîntoarcerea în funcţia de manager a doctorului Vasile Bodnar la cârma Spitalului din Sighet şi de instalarea la conducerea Spitalului de Urgenţă din Baia Mare a primului favorit - dr. Călin Pop. Informaţia este susţinută de Mircea Man, preşedintele PD-L Maramureş. Acesta spune că azi e ultima zi de "circ" din Sănătate. "Mâine (n.r. - azi), la prima oră, vor veni şi ordinele de demitere a lui Blăjan şi Ştefanca, precum şi ordinele de instalare a doctorilor Pop şi Bodnar la Spitalele Judeţean din Baia Mare, respectiv Municipal din Sighetu Marmaţiei. Avem un protocol semnat cu PSD, astfel că eu nu voi lucra cu Blăjan sau Ştefanca", ne-a declarat Mircea Man.

• "Nu am fabricat niciun ordin"

Întrebat despre lipsa unor elemente de validare a "Ordinelor MSP" ajunse în presă la sfârşitul săptămânii trecute, Mircea Man neagă că ar fi responsabil de asemenea trucuri şi spune că documentele sunt cât se poate de reale. "Oricâtă imaginaţie aş avea, nu mi-aş permite să fabric un asemenea ordin. Discuţiile privind schimbările din funcţie ale doctorilor Blăjan şi Ştefanca s-au făcut la Ministerul Sănătăţii de faţă cu mine, astfel că aceste modificări sunt cât se poate de adevărate.

Citeşte mai mult...
 
Somesul Ulmeni - CSO Borsa 6-1 in finala ligii a IV-a Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Joi, 04 Iunie 2009 20:18

Somesul Ulmeni - CSO Borsa 6-1 (2-0)

Au arbitrat: A. Suta - C. Gyorgy si I. Sava

Au marcat: Al. Ignat ('4), Feraru ('44), Belbe ('53 si '78 din 11 m), Peride ('84), Illes ('85), respectiv Malina-Hantig ('88)

Somesul Ulmeni: Lovasz - Villand, Bozantan, Al. Ignat, Varro ('62 Illes), Belbe ('80 Sabadis), Andreicut ('18 Grigorie), Borota, Timb ('71 Peride), Mate, Feraru. Antrenor: Vasile Oana

CSO Borsa: Hont - Molnar ('50 G. Tomsa), Ranja, Macrai, Seioan, Parvulescu, R. Bichiri, C. Tomsa, Malina-Hantig,  Ciolpan, V. Timis. Antrenor: Gheorghe Ratiu

Meciul disputat azi pe stadionul Dealul Florilor in fata a peste 1000 de spectatori a fost la discretia echipei din Ulmeni din perimul pana in ultimul minut. Anuntata cu doar o zi inainte ca va disputa finala ligii a IV-a Maramures in locul Marmatiei II, CSO Borsa a reusit sa faca fata evenimetului mai ales in prima repriza. Dupa pauza elevii lui Gh. Ratiu au terminat benzina si totul a fost simplu pentru Somesul.

Ultima actualizare Joi, 04 Iunie 2009 20:18
Citeşte mai mult...
 
ANUNT IMPORTANT pentru cititorii site-ului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 06 Mai 2009 13:24

ULTIMA ORA: Ne cerem scuze si ne pare rau ca a fost inaccesibil site-ul pentru cateva zile, dar acum speram ca a revenit totul la normal.

Din cauza unor probleme tehnice cu hosting-ul site-ului, adresa de e-mail a site-ului nu functioneaza din 5 mai 2009. De aceea, in cazul in care doriti sa ne contactati, va rugam sa o faceti pe urmatoarele adrese de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . In foarte scurt timp o sa trecem pe un alt hosting, ceea ce va duce si la imposibilitatea de accesare a site-ului timp de maxim 48 de ore, acest lucru urmand sa se intample in week-end (9-10 mai 2009). Mai multe detalii vor fi publicate in curand.

Ultima actualizare Sâmbătă, 19 Mai 2012 07:07
Citeşte mai mult...
 
Elevii care nu au fost azi la scoala vor fi trecuti absenti PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Mai 2009 15:02

Cei mai multi elevi nu au fost prezenti azi la scoala, un lucru asteptat de altfel. Potrivit declaratiilor facute de secretarul general FSLI, Liviu Pop, cei mai multi tineri nu au fost pusi la curent in timp util despre legatura cu decizia de amanare a grevei. Liviu Pop a mai mentionat faptul ca vor fi luate masuri la nivel local, iar elevii care nu au venit la scoala vor fi trecuti absenti. "Acordul cu Ministerul Educatiei va fi semnat doar in cazul in care sindicalistii din teritoriu se vor pronunta in aceasta directie si numai daca vor fi prezenti ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, Marian Sarbu, dar si premierul Emil Boc. In plus, in cazul in care azi s-ar fi sustinut teza unica la limba romana, peste 90% dintre dascali ar fi participat, cu toate ca procentul celor care au ales calea protestelor a fost mai mic", a conchis Liviu Pop.

Citeşte mai mult...
 
Acord la Ministerul Educaţiei. Greva se amână. Teza unică se va da joi PDF Imprimare Email
Luni, 04 Mai 2009 18:17

Liderii sindicatelor din învăţământ susţin că s-a ajuns la un acord cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei: marţi se vor face ore, dar nu va mai fi susţinută teza unică, teză care va fi reprogramată pentru joi.

Ministrul Ecaterina Andronescu a propus liderilor de sindicate să treacă cu vederea această grevă pe perioada tezelor cu subiect unic.

"Am hotărât amânarea tezei la limba şi literatura română programată în data de 5 mai, pentru data de 7 mai, şi amânarea grevei. Comunicatul a venit mai târziu decât ar fi fost normal astfel încât elevii să se afle în deplinătatea puterilor fizice şi intelectuale să susţină teza mâine" a declarat Ecaterina Andronescu, Ministrul Educaţiei.

"S-a luat decizia de amânare a tezei de mâine şi de reprogramare pentru ziua de 7 mai. Dacă nu vom ajunge la înţelegerea pe care noi am discutat-o atâta vreme, conflictul va continua" a declarat pentru Antena 3, Anton Hadăr, vicepreşedinte al federaţiei Alma Mater. "Ne-a convins faptul că sunt foarte afectaţi copiii" a spus acesta.

Ultima actualizare Luni, 04 Mai 2009 18:23
Citeşte mai mult...
 
Tezele unice vor fi reprogramate in intervalul 28 mai - 4 iunie PDF Imprimare Email
Joi, 30 Aprilie 2009 17:19

Ministerul Educatiei va reprograma sustinerea tezelor unice in sesiunea speciala din intervalul 28 mai - 4 iunie, in cazul in care cadrele didactice nu renunta la greva generala programata pentru zilele de 5, 13 si 21 mai, a declarat astazi secretarul de stat Adriana Pana.

Federatiile sindicatelor din educatie au decis astazi declansarea grevei generale in zilele in care se desfasoara teze cu subiect unic, respectiv 5, 13 si 21 mai, din cauza nerespectarii prevederilor legale legate de salariile cadrelor didactice, relateaza NewsIn.

"Am decis sa luam aceasta masura care inseamna practic blocarea anului scolar, pentru ca prin nesustinerea tezelor nici nu se pot incheia mediile claselor a VII-a si a VIII-a si nici nu se poate organiza admiterea la liceu. Suntem mandatati de colegii din teritoriu sa organizam aceasta forma de protest, iar vinovati de situatia grava in care ne aflam se fac numai parlamentarii si Guvernul Boc.

Ultima actualizare Joi, 30 Aprilie 2009 17:48
Citeşte mai mult...
 
Pana de curent in Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 08 Aprilie 2009 09:09

ULTIMA ORA: La ora 11:00 a revenit curentul pe reteau ELECTRICA din Sighet!

Defectiunea unui transformator dar si unele probleme inca neidentificate au lasat fara curent o mare parte din municipiul Sighetu Marmatiei.

Reprezentantii Elecrica ne-au informat ca mai multe echipe se afla deja pe teren si incearca sa identifice si sa remedieze problemele.

Ultima actualizare Miercuri, 08 Aprilie 2009 10:34
Citeşte mai mult...
 
ULTIMA ORA: Internetul a fost "taiat" in Chisinau PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 15:43

Toate site-urile din Republica Moldova sint inaccesibile in acest moment, iar utilizatorii de din Chisinau nu mai au acces la internet. "Ne-a fost taiat complet internetul", a declarat pentru HotNews.ro Dumitru Ciorici, director executiv al Unimedia.md.

Reamintim ca televiziunile si radiourile din Republica Moldova nu transmit imagini si informatii de la protestul violent din Chisinau. Singurele informatii de la proteste vin prin intermediul internetului: bloguri, comentarii pe forumuri si retele sociale precum Twitter sau Facebook.

In urma cu citeva ore, Dumitru Ciorici ne-a relatat faptul ca si semnalul telefoanelor mobile a fost bruiat in zona unde se desfasoara manifestatiile.

Citeşte mai mult...
 
În timp de criză “greii” industriei sînt cei care supravieţuiesc: Mecanica Sighet la ora adevărului PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 14:46

34 de ani de activitate neîntreruptă, dezvoltată an de an şi exprimată în profit absolut, fac din Mecanica Sighet unul dintre cei mai importanţi producători naţionali de organe de asamblare şi, după părerea multora, cel mai bun pe anumite segmente, în special pentru reperele nestandardizate. Toate acestea la o calitate impusă de standardele interne şi internaţionale: SR EN ISO, STAS, DIN, UNI şi alte norme ale clienţilor externi.

Dar cum activitatea firmei este strîns legată de clienţi din domeniile: construcţii, construcţii de maşini, industria auto, ne-am îndreptat atenţia spre strategiile conducerii firmei pe timp de criză.
Dl. ec. Vasile PRODAN, manager general al firmei Mecanica Sighetu S.A., a analizat pentru noi anul 2008 şi ne-a dat predicţii pentru 2009. “Pentru noi 2008 a fost un an bun, exceptînd noiembrie şi decembrie, cînd am disponibilizat 10 oameni. Am rămas cu 115 şi sperăm că nu vor mai fi disponibilizări. Am lucrat la un plan în care profitul să fie minim, am scăzut preţul pe tona de organe de asamblare cu 18-20% pentru a ne  menţine o parte din piaţă. Cifra de afaceri în anul 2008 a fost uşor în creştere faţă de anul 2007, în condiţiile scăderii numărului de personal cu circa 50 de persoane. Pentru anul 2009, datorită scăderii preţurilor la organe de asamblare şi reducerii pieţei, în special a pieţei externe, se preconizează reducerea cifrei de afaceri faţă de anul 2008 cu 25 %.

Citeşte mai mult...
 
A murit Ion Dolanescu PDF Imprimare Email
Joi, 19 Martie 2009 18:02

Ion Dolanescu (1944-2009)Cantaretul de muzica populara si fost deputat Ion Dolanescu a incetat din viata joi, la varsta de 65 de ani, in urma unei afectiuni cardiace, anunta televiziunile de stiri.

Ion Dolanescu s-a nascut la 25 ianuarie 1944 la Persani, in judetul Dambovita, avea doi copii si nu era casatorit. Ion Dolanescu a fost deputat PRM in legislatura 2000-2004 si era membru PRM.

Ion Dolanescu a inregistrat, de-a lungul carierei sale, nu mai putin de 50 de albume.

Citeşte mai mult...
 
Sighet Online este din nou accesibil PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 18 Martie 2009 19:16

Ne cerem pentru faptul ca site-ul Sighet Online nu a fost disponibil aproximativ 36 de ore. Problema a fost cauzata de o defectiune hardware a server-ului pe care a fost gazduit site-ul nostru. Aceeasi problema au avut-o toate site-urile gazduite de acel server. Am primit nenumarate semnale de ingrijorare din partea multor cititori fideli ai site-ului. Va multumim tuturor pentru ca sunteti alaturi de noi si speram sa nu mai apara astfel de probleme tehnice.

Ultima actualizare Joi, 19 Martie 2009 06:43
 
Doua eleve din Sighet prinse la furat dintr-un magazin PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Martie 2009 17:41

Azi, 10.03.2009, in jurul orelor 16, doua eleve de la Liceul " Regele Ferdinand" din Sighet au fost prinse in timp ce incercau sa paraseasca magazinul “Rebel” cu un tricou Nike de culoare alba, neplatit. Tinerele sunt S. Maria de 17 ani din Sapanta si B. Anuta din Sarasau; prima a probat mai multe haine in garderoba si a vrut sa fure bluza, introducand-o in ghiozdan. Aceasta a fost ajutata de complicea ei care statea de “sase”, incercand sa distraga atentia vanzatoarei, rugand-o sa-i dea si sa-i arate diferite articole de pe manechini. Dupa 15 minute, fetele vroiau sa iasa din magazine, dar angajata a observat ca lipseste tricoul si le-a rugat sa il scoata. Elevele au sustinut ca nu stiu despre ce este vorba si vazand ca vanzatoarea suna politia si retine 2 martori in magazin , Stan M. a intrat in garderoba si a scos tricoul din ghiozdan, dandu-l vanzatoarei.

Ultima actualizare Miercuri, 11 Martie 2009 11:42
Citeşte mai mult...
 
ORAS INCHIS - Borsa, din nou sub asediul mascatilor pentru depistarea de masini furate din strainatate PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Martie 2009 08:08

Pana la miezul noptii, in Borsa nu s-a putut intra sau iesi decat dupa o verificare la sange a documentelor soferilor si masinilor pe care acestia le conduceau. Timp de cateva ore, pe parcursul zilei de luni, 9 martie, Borsa a fost un oras inchis, dar si unul interzis pentru cei care s-au simtit… cu musca pe caciula. Oameni cu cagule, arme la vedere si o desfasurare de forte fara precedent in ultimii ani in zona respectiva aproape ca i-au determinat pe borseni sa creada ca au de-a face cu o reluare autohtona a filmului “La Piovra” (Caractatita), doar ca in locul carabinierilor au fost politistii de frontiera, iar in locului comisarului Catani a fost prim-procurorul din Viseu de Sus, Adi-Gabriel Stancioiu.

Filtre rutiere au fost instituite la ambele capete ale orasului Borsa, atat la complexul turitisc, cat si inspre Moisei, in cadrul unei actiuni de amploare efectuate in cadrul programului Strada 2009. Actiunea a fost ca in filme, iar pe durata ei orasul aproape ca a incremenit si pentru ca traficul rutier s-a redus simtitor. Explicatia a fost insa usor de gasit, pentru ca verificarile facute au avut ca scop combaterea traficului international de autovehicule furate.

Citeşte mai mult...
 
Maşinile aduse din străinătate se pot înmatricula doar de cel care le-a achiziţionat PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 10:58

Noutate de ultimă oră. Nu se mai pot înmatricula maşini decât pe numele persoanei care a procurat-o. “Azi (n.r. ieri) am primit prin poşta electronică o precizare de la ANAF, prin care ni se aduce la cunoştinţă o nouă procedură de lucru. Este vorba de faptul că maşinile aduse din străinătate nu mai pot fi înmatriculate decât de persoanele care le-au achiziţionat”, ne-a declarat Vasile Grădişteanu, director adjunct al Administraţiei Finanţelor Publice Baia Mare. El a adăugat că ordinul se aplică din 4 martie, după primirea ordinului.
Interlocutorul a menţionat că în Ordonanţa nr. 7/2009 privind noua taxă pe poluare nu exista o astfel de prevedere. Măsura a fost luată pentru a scoate din ring speculanţii care vând maşini second hand.

Citeşte mai mult...
 
EXCLUSIV: Cum se infiinteaza o asociatie de proprietari? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 05 Martie 2009 08:51

Un anunt postat in toate scarile blocurilor din orasul nostru, potrivit caruia am fost anuntati ca incepand de la 1 aprilie 2009, furnizarea apei in Sighet va fi preluata de catre SC Vital SA Baia Mare in locul firmei SC Acaterm SA Sighet a provocat multa neliniste in randul sigheteniilor.

Noua firma de gestionare a apei din Sighet impune incheierea unor contracte cu cetatenii bazate pe alte reguli decat cele de pana acum, si anuma creearea de asociatii de proprietari pentru toate blocurile de locuinte.

La sugestia si rugamintea unor cititori ai site-ului nostru, am solicitat autoritatilor locale ajutorul pentru a se crea un model simplificat pentru dosarul de infiintare a asociatiilor de proprietari.

Am primit in acest sens din partea Biroului de Presa al Primariei urmatorul comunicat impreuna cu promisiunea de a incerca sa se creeze un model simplificat pentru dosarul de infiintare a asociatiei, care sa nu coste nici timp si nici bani atat de multi.

Alaturat, cu titlu informativ, va punem la dispozitie cea mai relevanta sursa ce contine documentele necesare infiintarii unei asociatii de proprietari. Noi vom comanda materialul si speram sa aiba si un format electronic pe care sa-l punem la dispozitia dumneavoastra pe Sighet Online de unde sa poata fi descarcat.

Ultima actualizare Joi, 05 Martie 2009 10:22
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 60 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact