logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Siguranta online in relatiile amoroase PDF Imprimare Email 1069 Afişări
Miercuri, 07 Aprilie 2010 09:22

Mincinosii, escrocii sentimentali, impostorii si obsedatii sexuali exista si pe Internet, nu numai in viata reala. Folosindu-se de facilitatile tehnologice si de anonimat ei pot sa va faca mult rau, inclusiv in relatiile de dragoste. Indiferent unde intalniti pe cineva, tot vor exista unele riscuri, dar un pic de atentie va reduce riscurile pe care vi le asumati in posibilele “jocuri” ale inimii.


 
Discutiile pe chat cu potentialii parteneri pot sa fie interesante si pline de farmec; ele alimenteaza imaginatia si ne pot pregati pentru relatii amoroase reale, insa riscurile pe care ele le implica cand sunt prea sincere si deschise cu o persoana pe care nu o cunoastem suficient nu sunt de neglijat.


 
Nicio intalnire online sau in mediul real nu e lipsita de riscuri. Exista mai multe feluri de riscuri: exista intotdeauna riscul sa va alegeti cu inima franta dar si posibilitatea fericita de a intalni parteneri sinceri; dar nu ar trebui sa existe riscuri de vatamare fizica. Deci orice ati face in mediul virtual si real, aveti mare grija de dvs.!
 


Internetul prin site-urile specializate de socializare este un loc unde puteti lega prietenii bazate pe dragoste si incredere, ce ar putea conduce la relatii de lunga durata. Totusi trebuie sa fiti atenti si responsabili in ceea ce priveste comportamentul in acest mediu virtual si apoi in cel real. O atitudine prudenta este cel mai bun lucru pentru siguranta dvs.


 
Iata cateva dintre masurile de siguranta de care ar trebui sa tineti seama cand incepeti o idila de dragoste:


 
-    Nu va grabiti. Fiti atenti fata de cineva care pare prea bun ca sa fie adevarat. Incepeti prin a comunica in liniste prin site-ul de socializare, Messenger, webcam sau e-mail, analizand orice comportament ciudat sau discrepanta. Persoana de la celalalt capat ar putea sa nu fie in realitate cine spune ca este. Aveti incredere in instinctele dvs.; daca ceva nu va convine, renuntati urgent de a mai comunica cu persoana respectiva.


 
-    Pastrati-va anonimatul cat mai mult cu putinta pana la intalnirea in mediul real pentru a va cunoaste cat mai bine partenerul de discutie. Nu va includeti in profilul dvs. numele de familie, adresa de e-mail, adresa de acasa, numarul de telefon, locul de munca sau orice alte informatii prin care puteti fi identificati. Opriti orice comunicare cu persoanele care va preseaza sa dati informatii personale.


 
-    Fiti precauti si judecati cu atentie. Luati decizii cu mare prudenta, feriti-va sa oferiti prea mare incredere persoanelor inselatoare. Pretendentii trebuie sa va castige increderea treptat cu un comportament onorabil si sincer. Daca banuiti ca cineva minte, luati masuri. Nu va indragostiti la primul clic al mouse-ului. Nu deveniti prea intimi cu cineva, chiar daca acest lucru se intampla online. Daca decideti amandoi ca doriti sa va intalniti in realitate, aveti grija si luati-va masuri de protectie.


 
-    Cereti o fotografie sau chiar mai multe. Daca refuza sa fraca acest lucru inseamna ca ascunde ceva. Verificati pozele trimise cu imaginea directa de pe webcam.


 
-    Vorbiti la telefon. O conversatie telefonica va poate dezvalui multe despre persoana respectiva. Luati-va masuri de siguranta, utilizand serviciul de blocare a identitatii (numarul dvs. de telefon nu apare afisat pe ecranul telefonului celeilalte persoane). Dati-va numarul de telefon doar atunci cand aveti deplina incredere in persoana respectiva.
 


-    Pregatiti temeinic intalnirea. Intalniti-va doar atunci cand va simtiti complet pregatiti. Conversatiile online va ajuta sa adunati treptat informatii care va vor face sa decideti sa continuati relatia in lume a reala. Nu aveti nicio obligatie sa va intalniti cu cineva, indiferent de gradul de intimitate la care ati ajuns online. Si chiar daca ati stabilit o intalnire, aveti oicand dreptul de a va razgandi. S-ar putea ca decizia dvs. de a mentine relatia in anonimat sa se bazeze pe o presimtire pe care nu o puteti explica in mod logic. Aveti incredere in instinctele dvs. si bazati-va pe ele.


 
-    Fiti atenti la semne. Aveti grija sa descoperiti orice urma de furie, frustrare adanca sau incercari de a fi presati sau controlati. Orice comportament pasiv-agresiv, orice comentariu injositor sau lipsit de respect sau orice comportament fizic nepotrivit (la primele intalniri reale) este un semn de intrebare. Iata cateva dintre ele: va da informatii false despre sex, varsta, interese, aspectul fizic, starea civila, profesie, locul de munca sau domiciliul etc; refuza sa vorbiti la telefon sau prin webcam dupa ce ati ajuns la intimitate online; nu va da raspunsuri directe la intrebarile directe; nu va prezinta prietenilor, colegilor de munca sau membrilor familiei etc.


 
-    Alegeti un loc sigur de intalnire. Atunci cand va decideti sa va intalniti fata in fata, sa anuntati inainte o ruda din familie, un prieten sau un coleg unde va duceti si cand va intoarceti. Dati-i persoanei respective numele si numarul de telefon al persoanei cu care va intalniti. Nu stabiliti niciodata la primele intalniri ca partenerul de intalnire sa vina sa va ia de acasa. Asigurati-va mujlocul de transport, intalniti-va intr-un loc public cu cat mai multi oameni in jur si plecati spre casa tot singuri. O alegere buna ar fi un restaurant sau o cafenea unde pot fi si alte persoane in jur. La momentul potrivit, multumiti-i partenerului de intalnire si spuneti-i la revedere.


 
-    Prevederi suplimentare de siguranta daca nu va aflati in orasul dvs. Daca luati avionul spre alt oras, inchiriati o masina si rezervati-va o camera la hotel. Nu dezvaluiti numele hotelului si nu lasati niciodata partenerul de intalnire sa se ocupe de aceste lucruri pentru dvs. De la aeroport mergeti direct la hotel si de acolo sunati pentru a va intelege cu persoana respectiva a locului de intalnire. Daca locul nu este potrivit sau nu este sigur (public), intoarceti-va la hotel. Asigurati-va intotdeauna ca un prieten sau un membru al familiei va cunoaste planurile si ca are informatiile dvs. de contact. Luati-va la dvs. telefonul mobil, incarcat.


 
-    Daca e ceva dubios, plecati! Nu faceti niciodata ceva de care nu sunteti siguri. Daca aveti unele dubii cu privire la partenerul de intalnire, puneti-va mintea la contributie din incurcatura si plecati. Inventati o scuza plauzibila, sunati un prieten pentru a-i cere sfatul, cereti ajutor de la oricine se afla in apropiere sau iesiti pe usa din spate a localului. Daca simtiti ca sunteti in pericol anuntati personalul de securitate din local sau sunati la politie; mai bine sa fiti in siguranta decat sa regretati. Nu va faceti griji sau nu va simtiti jenati de comportamentul dvs., deoarece siguranta personala este mult mai importanta decat parerea altcuiva.


 
-    Continuati relatia. Daca totul merge bine, daca simtiti incredere si siguranta in persoana respectiva continuati relatia treptat si atent, cunoscandu-va reciproc cat mai bine in diferite ocazii. Relatiile online sunt in acest caz un avantaj pentru viitorul cuplu.

 

Sursa: CityNews.ro


Share
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact