logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Protest spontan la Spitalul Municipal Sighet PDF Imprimare Email 2270 Afişări
Joi, 25 Februarie 2010 09:55

Peste 100 de angajati de la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei au declasat in aceasta dimineata un protest spontan.

Oamenii se plang de faptul ca lefurile pe luna ianuarie le-au fost diminuate nejustificat de actuala conducere, toate acestea pe fondul unei nemultumiri generale cauzate de marile datorii pe care unitatea le are catre proprii angajati inca din 2007.

“Este vorba despre 110-120 de cadre medicale - medici, asistente si infirmiere care protesteaza la aceasta ora. Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca sporurile specifice pe ianuarie le-au fost diminuate. Este vorba de acele sporuri pentru munca in conditii grele si deosebite, cum ar fi cele de la ATI si psihiatrie, dar si din celelalte sectii. Toate acestea se suprapun peste faptul ca de un an de zile am castigat in instanta suma de 23 de miliarde de lei vechi, bani reprezentand restante din perioada 2007-2009, iar personalul nu a primit niciun ban din aceasta suma”, a declarat pentru citynews.ro liderul Sanitas Maramures Mircea Ciocan.

 

UPDATE: Directorul refuza dialogul cu angajatii

 

Protestul cadrelor medicale din Sighet continua. Angajatii vocifereaza zgomotos si striga lozinci la adresa directorului Gheorghe Stef, care pana la aceasta ora a refuzat sa dea ochii cu angajatii si reprezentantii presei.

 


Oamenii spun ca au fost amenintati si ca li s-a transmis ca daca vor lua parte la aceasta forma de protest vor fi concediati. De altfel, o angajata s-a plans ca ar fi fost data afara fara vreun preaviz sau un motiv intemeiat si ca de luni nu mai are ce cauta la serviciu.

 


Protestatarii sunt nemultumiti de diminuarea sporurilor pentru conditii dificile de munca, mai ales ca angajatii din Baia Mare care lucreaza in sectii similare primesc bani mai multi chiar daca au de-a face cu cazuri de o mai mica complexitate.

Pana la aceasta ora la fata locului a ajuns doar liderul Sanitas Mircea Ciocan. Din pacate, niciun reprezentant de la Directia de Sanatate Publica sau Consiliul Judetean nu a discutat pana acum cu protestatarii.

(NR. Pana la urma, seful DSP dr. Bodnar Vasile, s-a deplasat la Sighet, pentru medierea conflictului.  Misiunea de a aplana conflictul de munca nu a fost una usoara pentru Vasile Bodnar, chiar daca acesta a fost ani buni in fruntea spitalului sighetean. De altfel, salariatii chiar i-au imputat ca unele dintre pronbleme i se datoreaza. Ca sa isi dovedeasca nevinovatia, seful DSP Maramures a cerut sa i se prezinte mai multe rapoarte financiare. De asemenea, el a cerut sa i se prezinte o statistica a angajarilor facute cat a fost el director si cat unitatea a fost condusa de Stefanca, respectiv Stef).

 

Angajatii sunt decisi sa continue greva si spun ca vor merge pana la capat si ca nu vor lasa balta aceste forme de protest, in conditiile in care li se incalca deptul pe care il au. Ei dau vina pe director spunand ca decizia ii apartine in totalitate si ca el taie si spanzura dupa bunul plac la Municipalul din Sighet.

 

 

UPDATE 1: Oamenii protesteaza, directorul examineaza pacienti


Cei 120 de oameni de la spitalul sighetean isi continua protestul, timp in care directorul Gheorghe Stfe isi vede netulburat de treaba lui, examinand pacienti.



“Sunt la ecograf cu un pacient”, a declarat Stef pentru citynews.ro, completand ca nu a fost chemat la niciun fel de discutii de catre protestatari: “Nu merg la discutii pentru ca nu am fost solicitat. Eu am stat de vorba ieri su asistentii sefi si cu o parte din medici si le-am explicat care e situatie. Nu am timp sa vorbesc cu fiecare angajat in parte”.



Directorul sighetean spune ca niciuna dintre masurile luate de el nu este in afara legii, nici diminuarea sporurilor si nici reducerile de personal.



“Micsorarea sporurilor s-a facut pentru ca bugetul nu ne permite decat sa supravietuim. Eu administrez banul public ca la mine acasa si incerc sa reduc pe cat pot acea datorie istorica de 110 miliarde (n.n. de lei vechi) pe care o are spitalul iar pana acum am achitat 10 miliarde. Am avut probleme mari cu furnizorii de medicamente care ne-au dat in judecata si au obtinut sentinte irevocabile si executorii. Daca nu plateam riscam sa avem acum conturile blocate. Tocmai de aceea am discutat cu firmele in cauza si am decis esalonarea restantelor. La fel vom face si in cazul angajatilor”, a precizat Gheorghe Stef.



Comform spuselor sale, medicii ar urma sa primeasca o prima transa din datoriile pe care spitalul le are catre ei in luna martie: “Vom incepe sa platim din cele 23 de miliarde, cel mai probabil din luna martie, pentru ca atunci vor scadea facturile la gaz si ne vom permite acest lucru. In prezent platim lunar circa 3 miliarde doar pentru gaz”.


In ceea ce priveste reducerile de personal, directorul spune ca vor pleca din spital doar 30 de angajati, respectiv cei detasati de la alte unitati si 8 pensionari, astfel ca se va face o economie la buget de circa 600 de milioane de lei vechi.

 

Aici puteti sa vedeti imagini VIDEO

 

AUTOR: Tania Purcaru

Sursa: CityNews.ro

 




Share
Ultima actualizare Miercuri, 03 Martie 2010 17:27
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact