Mai bine mai puţin unt decât margarină, spun medicii nutriţionişti. Deşi producătorii susţin că metoda de fabricare a margarinei s-a îmbunătăţit, doctorii devin cam sceptici atunci când vine vorba de consumul de margarină.
"Mai bine mai puţin unt (pentru că are grăsimi), decât margarină. Untul este un produs pe care îl mâncăm de zeci de ani şi, iată, am supravieţuit foarte bine cu el", spune dr. Cristian Sever Oană, medic primar medicină de familie. Producătorii: margarina şi maioneza previn bolile de inimă Producătorii de margarină şi maioneză susţin că produsele lor sunt aliaţi de încredere în lupta împotriva bolilor de inimă.
"Dieta joacă un rol esenţial în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare. Astfel, pentru a preveni aceste boli, trebuie redus consumul grăsimilor saturate şi trans - cum sunt untul, brânzeturile şi laptele grase, carnea grasă sau produsele prăjite în grăsimi animale. În schimb, acestea ar trebui înlocuite cu produse cu conţinut scăzut de grăsimi saturate, dar bogate în grăsimi nesaturate şi grăsimi esenţiale polinesaturate.
Este vorba despre produse precum uleiurile vegetale de floarea-soarelui, soia, rapiţă, măsline, produsele obţinute din acestea, margarinele tartinabile superioare, maionezele de calitate, fructele, legumele şi peştele gras". Sursa:Realitatea.net
|