logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Video: Christmas Jazz & Folk Satu Mare (10.12.2009) PDF Imprimare Email 982 Afişări
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 09 Decembrie 2009 14:28

Christmas Fest a ajuns în acest an la ediţia a XIV-a. A pornit în 1996 doar cu concerte de muzică rock şi a crescut în ultimii ani cu spectacole si concerte folk şi jazz. Aceste spectacole stau sub semnul Craciunului dar pe lângă obişnuitele colinde care se vor asculta în seara de Christmas Fest Folk, se vor aborda şi alte genuri muzicale. Evenimentul este susţinut şi organizat de Primăria municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare şi Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu”.

La ediţiile precedente au fost invitate formaţii şi artişti importanţi din viaţa artistică românească: Kumm, Altar, Chromosomos din Polonia, Harry Tavitian, Imre Koszegi Trio, Aura Urziceanu, A.G.Weinberger şi mulţi alţii. În acest an concertele noastre vor avea un caracter mai „regional”, invitaţi fiind artiştii din oraşe apropiate de Satu Mare, singura formaţie străină, Remembering the Steel, fiind invitată din Budapesta.

  Joi, 10 decembrie 2009, de la ora 20.00 va avea loc Christmas Fest Jazz, in Satu Mare, la MusiC’at Pub, str. Ham Janos, colţ cu str. Petofi.

  Cserey Csabaartistul-gazdă al Christmas Fest Jazz 2009 nu trebuie să fie prezentat în mod deosebit publicului sătmărean. Este unul dintre cei mai prolifici si mai apreciaţi percuţionişti din România, cântă în diverse proiecte, cel mai cunoscut fiind cel cu Harry Tavitian cu care are concerte în ţară şi străinătate. Acum îi va însoţi pe Macro World, NDC Trio şi In Extenso în călătoria jazzistică de la MusiC’at!

 Macro World este un proiect muzical care si-a inceput activitatea in toamna acestui an si care invita ascultatorii intr-o aventura sonora acustica mai putin obisnuita.

Din punct de vedere stilistic se afla undeva la granitele muzicii de Jazz si

Ethno-World cu influente din muzica "indian-fusion jazz" (ex. Shakti, John McLaughlin

etc) si cu sonoritati latino-orientale.

 

Emil Gherasim: compozitor, chitarist, din 1993 membru si co-autor al grupului de

muzica rock/metal progresiv "Psycho Symphony", absolvent al sectiei de compozitie al

Academiei de Muzica "Gh Dima" Cluj Napoca (2003).

Printre cele mai importante lucrari se numara muzica camerala, electro-acustica si

electronica experimentala, muzica de balet si coloane sonore pentru instalatii

artistice. Unele dintre lucrari au avut prilejul de a fi incluse in programul Toamnei

Muzicale din Budapesta si din Cluj Napoca.

 

 NDC Trio Lucian Nagy saxofon tenor-sopran,generatia tanara de muzicieni 2006 la Sibiu Premiul I cel mai bun solist instrumentist ,2007 Sibiu Premiu pt compozitie,colaboreaza cu majoritatea muzicienilor romani precum si cu muzicieni straini :Paul de Castro(Pianist-USA} cu care a inregistrat un album Eldad Tarmu,Gyarfas Istvan etc. Unul din tinerii muzicieni activi pe plan European precum si in SUA.

Dinu Simon baterist cu o activitate foarte bogata in tara si in strainatate atat ca sideman cat si ca band leader solicitat de muzicieni ca :Garbis Dedeian, Mircea Tiberian, Johnny Raducanu, Tom Smith [trombone} Tom Wolf {guitar} ,Rick Condic(U.S.A), Mike Krstic(Yu),

 

 In Extenso este o formaţie stil funky-jazz-rock „cu vechime”. Îi are în componenţă pe Nora Denes-Ernszt – vocal, Puiu Bărnuţiu - clape, Szucs Jozsef – tobe, Bogdan Georgescu – bass, Mihai Goth – chitară. A luat fiinţă în toamna anului 1996, an în care înregistrează primul album intitulat Zilele sunt nopţi.În 1997 albumul este lansat pe piaţă de către Roton. Acesta se distribuie la nivel national dar fără nici un fel de promovare radio sau TV. Tot în acel an, piesa CONCERTUL este inclusă pe compilaţia TOP ROCK MANIA alături de cele mai renumite trupe româneşti din acea vreme printre care amintim: Semnal-M, Compact, Holograf, Iris .etc.. În anul 1998, In Extenso lansează pe piaţa un album forte, intitulat O 9 Zi. Muzica pop-rock cu influenţe chiar din sfera jazz-rock, făceau din acest album proiect ambiţios în peisajul muzical româneasc din acea perioadă. Albumul este editat de către Fundaţia Phoenix şi spre deosebire de primul album, acesta se bucură de o lansare la Bucureşti susţinută de apariţii în presă şi de o cântare în clubul Back Stage din capitală unde a avut loc şi o conferinţă de presă. Albumul se distribuie pe piaţă în tiraj restrâns şi fără o promovare post-lansare aferentă. În aprilie 2001, In Extenso semnează un contract de producţie şi impresariere cu Sphetnik Film & Partners al cărui rezultat se concretizează în filmarea primului videoclip. După numai un an contractul se reziliază de comun acord. Videoclipul este difuzat pe postul muzical Atomic TV în octombrie 2002 prin efortul membrilor trupei.

În prezent IN EXTENSO îşi continuă activitatea concertistică atât în cluburi cât şi pe marile scene ale diferitelor evenimente fie acestea festivaluri sau diverse manifestări cu un program muzical 100% live, accesibil tuturor categoriilor de ascultători.

 

Sursa: Casa de Cultura "Zamfirescu" Satu Mare

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Share
Ultima actualizare Miercuri, 09 Decembrie 2009 14:38
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact