logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


DGASPC a aflat de la ziaristi despre pruncuciderea de la Rona de Sus PDF Imprimare Email 609 Afişări
Marţi, 21 Iulie 2009 04:22

Caz socant la Rona de Sus. O femeie in varsta de 30 ani este suspectata ca si-a omorat copilul nou-nascut, aruncandu-l in toaleta din curtea gospodariei. Este una dintre variantele pe care o au in vedere anchetatorii. Este posibil totodata ca femeia sa fii nascut pruncul direct in toaleta iar el sa fii murit inecat. Acest lucru il vor stabili medicii legisti in urma necropsiei. Suspecta a fost internata la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei. A lasat acasa trei copii: o fetita de 5 ani, un baietel de 8 ani si o alta fetita de 9 ani. Sotul femeii a decedat in urma cu doi ani. Potrivit primelor informatii oferite de comisar Voichita Zehan, purtator de cuvant al IPJ Maramures, macabra descoperire a fost facuta in cursul zilei de duminica cand “niste cetateni din Rona de Sus au anuntat politia ca o femeie in varsta de 30 ani din localitate ce fusese insarcinata nu mai prezinta acea sarcina iar copilul nu este nicaieri. La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a gasit corpul in toaleta din gospodarie. Corpul a fost dus la morga pentru necropsie. Abia dupa ce medicii legisti se vor pronunta colegii mei vor continua ancheta”. In cursul dupa-amiezii de duminica primarul comunei Ioan Romaniuc, dar si alti localnici au stat de vorba cu noi despre acest caz, chiar in curtea in care s-a petrecut grozavia. “Eu am chemat-o luni seara ca marti dimineata sa vina la greblat. Marti mi-a spus ca nu poate ca o doare burta. Miercuri a zis ca pleaca la Sighet. Am stiut ca este gravida ca se vedea burta. Miercuri cand a venit s-a tot ascuns de mine. Eu am vazut ca nu mai are burta dar mi-a fost rusine sa o intreb. Apoi astazi (duminica, n.r.) au venit politistii si au spart toaleta si l-au gasit acolo. Eu cred ca la termen a nascut. Nici nu mai stiu ce sa fac. Eu is femeie batrana si desi as vrea, chiar nu am cum sa ii cresc singura” povesteste Maria Cusco, cumnata femeii.

Copila de 5 ani este foarte atasata de mama

“Eu am fost toata saptamana la munca si nu am stiut ce a facut. De altfel nici nu ma prea interesa ce face. Acum insa sunt foarte suparat nu pentru ea, ci pentru copilasii astia. Va dati seama sunt trei copilasi nevinovati” spune cumnatul femeii. “Maria, fetita de 5 ani tot timpul intreaba de maica-sa. Este foarte atasata de ea. Chiar nu stiu cum vor trece peste asta” spune Maria Cusco. “Am venit imediat aici pentru ca trebuie sa vedem ce facem cu copilasii. Pana gasim o solutie le aducem de mancare. Oamenii din sat ne vor ajuta. Trebuie sa cautam urgent ceva persoane care sa ia copiii. Cumnata ei nu poate sa ii tina, are si ea trei copii, nu are un loc de munca. Va dati seama este foarte greu. Daca vom gasi pe cineva aici, noi ii vom ajuta inclusiv financiar. Vreau sa spun ca pana acum noi am ajutat-o pe femeia asta, inclusiv la Legea 416. E pacat ca s-a intamplat asa ceva. Daca se dovedeste ca a omorat copilasul atunci va fi o pata neagra pe fata comunitatii noastre”, ne-a declarat primarul comunei.

Directia de Asistenta Sociala a aflat de la ziaristi despre caz

“Va multumim pentru buna colaborare. Am dispus deplasarea de urgenta la fata locului a unei echipe de specialisti pentru a vedea ce solutii putem afla pentru cei trei copilasi. Totodata, am discutat cu primarul comunei care ne-a promis sprijin. Chiar a discutat cu matusa copilasilor pentru a avea grija de ei, cel putin pana in momentul in care vom gasi cea mai buna solutie. Este trist ce s-a intamplat, mai ales ca ei nu au tata. Daca se dovedeste ca mama copiilor a comis o infractiune atunci lucrurile se complica. Nu am dori nici sa ii scoatem din comunitate si de aceea vom incerca sa aflam o familie printre rudele femeii. ~n cazul in care nu vom reusi acest lucru atunci ii vom interna la Centrul de Primire in Regim de Urgenta Copii din Baia Mare, urmand sa gasim o familie pentru a-i da in plasament”, ne-a declarat Nicolae Boitor, directorul Directiei Copilului Maramures.

Bebelusul a trait aproape o zi pana cand a fost aruncat de propria mama

Luni, dr. Vasile Bodnar, directorul Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei ne-a declarat ca femeia se simte bine si ca a reusit sa discute cu ea despre caz. “Mi-a spus ca a mers la toaleta crezand ca trebuie sa faca scaun. Acolo practic a nascut. Cat priveste starea ei de sanatate pot sa spun ca este buna. I se administreaza tratament medicamentos deoarece prezinta o infectie la nivel vaginal, iar miercuri ii vom face chiuretaj deoarece au ramas resturi in interior. Fiind la a patra nastere, bebelusul a fost nascut foarte usor”, a declarat dr. Vasile Bodnar. Necropsia efectuata a stabilit un lucru cert: copilasul era viu si perfect sanatos. Se pare ca a si trait aproape o zi pana cand mama acestuia l-a aruncat in WC-ul din gospodarie. Moartea bebelusului s-a datorat asfixiei mecanice prin inec cu materie fecala. Acum femeia, mama a inca trei copilasi, este acuzata de comiterea infractiunii de omor, riscand pana la 25 de ani de inchisoare. Procurorul criminalist urmeaza sa dispuna internarea ei la sectia Psihiatrie a Spitalului Sighet pentru efectuarea unei expertize de specialitate.

Sursa: Informatia Zilei


Share
Ultima actualizare Marţi, 21 Iulie 2009 04:27
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact