logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Spitalul Sighet - Managerul interimar Vasile va fi înlocuit cu el însuşi? PDF Imprimare Email 894 Afişări
Scris de Florentin Nasui   
Luni, 08 Iunie 2009 10:09
Spitalul SighetManagerul interimar Vasile va fi înlocuit cu el însuşi?

Legat  de acest subiect, în Graiul de vineri aţi putut citi un text scris cu o zi înainte, cînd numai o minte diabolică mai putea crede că noul  director interimar Vasile (Ştefanca), uns în post pe 18 mai, va fi înlocuit pe 2 iunie  cu fostul director general Vasile(Bodnar), devenit şi el interimar, printr-un Ordin fantomă!

Vestea am aflat-o printr-un fax primit , vineri după-amiază de la Spitalul Sighet. Comparînd Ordinul cu număr de  înregistrare şi dată emis în mai de   ministrul Bazac,  ordin de numire în funcţia de manager interimar la Spitalul Sighet  a domnului Ştefanca, am remarcat că  noul Ordin, fără număr, fără dată,  are acelaşi conţinut, cu diferenţa că numirea e din 2 iunie şi că apare în plus dr., adică domnul dr. Bodnar Vasile, faţă de formularea anterioară , domnul Ştefanca Vasile!

Am rîs în hohote, convins că e o glumă, adică cineva a lipit dr. Bodnar peste  Ştefanca, adică 8 litere peste 8 litere, crezînd că voi muşca farsa. Dar, privind mai atent, copia-fax cu copia xerox primită la conferinţa de presă din 3 iunie, de la dl Ştefanca , mi s-a părut că semnătura nu e identică ci asemănătoare.

Pus în derută, am întrebat în stînga, în dreapta, întîlnind chiar un lucrător în Spital, C.N., care , făcîndu-şi cruce, mi-a zis:”Chiar acum am auzit şi eu, dar nu pot să cred că e posibil aşa ceva. După ce în iulie, anul trecut, a fost demis de ministrul liberal şi repus după două luni printr-o sentinţă de la Cluj, unde cineva important avea relaţii, nu pot să cred că domnul Bodnar, demis  şi de ministrul PSD, poate fi repus în funcţie  după două săptămîni de acelaşi ministru, care poate nu ştie ce datorii are Spitalul. Spun asta în condiţiile în care dr. Bodnar mi-e foarte simpatic şi nici nu mă interesează cine este director. Noi vrem să primim salariile la timp şi bonurile de masă. Director poate să fie şi Goibaz. Eu cred că dl Bodnar a căzut în plasă!Astfel nu-mi explic cum , în fruntea caravanei electorale striga din răsputeri la porta-voce votaţi PDL. Dacă era ordinul adevărat, dl Bodnar putea fi repus în funcţie, deja. Cred că cineva se foloseşte de el în campania electorală. Mai pe româneşte, cred că-şi bate joc. Păcat!”

După ce am aflat că dl Mircea Man, preşedintele PDL Maramureş susţine că, potrivit protocolului, postul de manager al Spitalelor Judeţean şi sighetean ar aparţine PDL-ului, am întrebat-o pe dna Eugenia Godja, preşedintele PSD Maramureş, cum stau lucrurile în cazul spitalului din Sighet, unde lumea se strică de rîs:uite popa, nu e popa!

„Vineri, după ce am aflat cu stupoare de cele două schimbări sosite prin fax , l-am  înştiinţat pe preşedintele Mircea Geoană şi am vorbit cu ministrul Ion Bazac, care a susţinut că nu a semnat nici un ordin  şi a cerut să trimitem la Minister ordinul prin fax. Acolo au constatat că ştampila nu este lizibilă, semnătura ministrului este aproximativă, adică nu-i a ministrului  şi că Ordinul nu are umăr de ieşire, înregistrare care se face la Cabinetul ministrului. Ministrul Ion Bazac mi-a transmis telefonic că rămîn în continuare pe funcţii Ioan Blăjan la Baia Mare şi Vasile Ştefanca la Sighet(…)Protocolul dintre partidele noastre nu a fost respectat de PDL în cazul Electrica şi Finanţe, unde ei şi-au pus oamenii lor. Considerînd că  ministrul Sănătăţii fiind de la PSD ne poate ajuta direct, am propus ca, în compensare, posturile de manageri de la Judeţean şi Municipal să ne revină nouă. Şi ştiţi prea bine, că în aceste cazuri, adjuncţii sunt de la PDL. Mai trebuie reţinut că nu PSD-ul l-a dat jos pe Bodnar, ci el s-a regăsit pe lista celor 73 de manageri de spitale demişi de Minister, în urma controlului făcut în decembrie trecut şi aprilie anul curent. În cazul directoarei PDL de la Lăpuş, contestaţia a fost acceptată la Bucureşti. În cazul doctorului Bodnar, nu. Evaluarea nu am făcut-o noi, care nu suntem specialişti în domeniu”.

Cum a primit vestea „schimbării” directorul interimar Vasile  Ştefanca?

„Eu am fost înştiinţat telefonic, vineri pe la amiază. Nu m-am impacientat, numai că am fost supărat pe secretara Spitalului, persoana care i-a ţinut locul, care nu mi-a spus nimic de faxul primit de la Bucureşti. Din ordinul   telefonic al doctorului Bodnar, care ştia că trebuie să sosească această hîrtie înainte de  ora11, faxul a fost retransmis către toate mijloacele  de informare în masă, înainte ca eu să ştiu despre această făcătură. Sigur, voi convoca o comisie de disciplină şi vom decide împreună ce măsuri vom lua. Cu doctorul Bodnar nu m-am  întîlnit vineri. Nici nu am avut timp să verific dacă a fost sau nu  la serviciu. Unor colege sau colegi indisciplinaţi le-am tăiat deja din ore,din 25 mai încoace, de cînd am preluat conducerea . Vineri am fost la Baia Mare, la Casa de Asigurări să încercăm o îmbunătăţire a  contractului cu CAS. Am negociat  şi cu Societatea medicală „Ghergulescu” pentru interesul pacienţilor din zonă, să găsim o soluţie amiabilă de separare clară a spaţiilor dintre ei şi Ambulatoriul Spitalului, pentru a intra într-o competiţie corectă şi loială. În prezent, programele celor două instituţii nu se suprapun, cei 120 de mii de cetăţeni din zona Sighet beneficiind de servicii medicale multiple, pe care singur, ambulatoriul Spitalului nu le poate rezolva, încă”.

Într-o conferinţă de presă de la Ulmeni s-a anunţat că mîine  vor fi schimbaţi oficial cei doi manageri de spitale.

Gura lumii însă vorbeşte că schimbările se vor face, dar la alt nivel!

De Ne Aude…

Autor: Florentin NĂSUI

Sursa: Graiul.ro 


Share
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact