logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Cipi - Zahăr colorat cu chimicale PDF Imprimare Email 896 Afişări
Sâmbătă, 02 Mai 2009 07:36

Cipi, produs dulce de cofetărie, reprezintă un amestec de zahăr rafinat şi coloranţi azoici chimci de sinteză, care afectează în mod serios sănătatea, mai ales în cazul copiilor.

Profesorul doctor Gheorghe Men ci nicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că siropul de glucoză-fructoză, zahărul şi dextroza pun în pericol sănătatea pancreasului. Acesta va fi nevoit să secrete o cantitate mare de insulină într-o periodă scurtă de timp, ceea ce va duce la epuizarea funcţiei pancreatice. 

Mai mult, cantitatea mare de zaharuri rafinate duce la imprimarea unei valori energetice foarte mari. Studii recente au arătat că zahărul este hrana preferată a celulelor canceroase şi de aceea este recomandat să fie consumat cu precauţie. 

COLORANŢI PERICULOŞI
Pentru produsul analizat au fost folosiţi trei coloranţi chimici azoici de sinteză, care pot duce la declanşarea sidromului de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD). E110 mai poate provoca alergii, mai ales în cazul persoanelor sensibile, congestie nazală, astm, bronhoconstricţie, disfuncţii ale percepţiei gustului, distrugeri cromozomiale, spasme musculare, dureri gastrice şi blocarea enzimelor digestive. Co lorantul sunset yellow are stabilită o doză zilnică admisă de 2,5 mg/kg corp.


Articol integral in Jurnalul National.


Share
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact