logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Stimulente distractive pentru a-ti motiva copilul sa obtina note bune PDF Imprimare Email 239 Afişări
Scris de Sighet Online   
Joi, 17 Iunie 2021 11:36

Mai este putin si vine vacanta de vara. Toti copiii o asteapta cu sufletul la gura dupa un an destul de dificil. Este si cazul copilului tau care a muncit din greu la scoala si are un carnet de note “stralucitor” pentru a demonstra acest lucru. Desigur, invata pentru viitorul lui, insa orice copil se asteapta si la o recompensa din partea parintilor pentru efortul depus. Te sfatuim sa nu neglijezi aceste recompense pentru ca, nu-i asa, pana si tu lucrezi pentru un salariu, ce poate fi tradus tot prin recompensa.  Sa stii ca, pentru psihicul celui mic, un premiu, o surpriza sau o recompensa, indiferent de forma ei, inseamna mult. Pe copii aceste lucruri ii fac sa se simta mai bine si mai impulsionati sa invete, mai departe, la fel de bine.

Lauda si alte stimulente pentru note bune

Cele mai bune recompense pentru note bune arata cat de mandru esti de copiii tai. Laudele voastre pot fi un „Felicitari” sau “Bravo” entuziasmat, o imbratisare si sarut.

Lauda poate veni si punand carnetul de note, cu pagina cu note bune trasa la xerox, pe frigider, unde toata lumea il poate vedea. Aceste simple acte de lauda ii vor incuraja sa continue sa faca tot posibilul pentru a avea performante in scoala. Dar sa vedem ce altceva le poti oferi copiilor pentru a le arata, cat de mult ii apreciezi.

Cadouri dulci

Multe magazine ofera cadouri “dulci” pentru copii. De exemplu, la Gift Idea, poti gasi cosuri speciale cu bunatati, cu produse dedicate copiilor. Orice copil iubeste ciocolata si dulciurile in general si, te asiguram, nu vei da gres daca le oferi celor mici, ca premiu la sfarsit de an, pachete dulciuri copii. Desigur, poti sa mai adaugi ce vrei tu pe langa acest pachet, dar, intotdeauna, indiferent de obiectul ales, dulciurile il vor incanta pe orice copil, chiar daca acesta a intrat in randul adolescentilor. La giftidea.ro vei gasi urmatoarele pachete dulciuri copii:

-Bunny este unul din pachetele, de obicei, recomandate pentru Paste, dar niciun copil nu il va refuza cu orice alta ocazie. Acesta contine: un pachet de bomboane M&M, o ciocolata Kinder

Country, o ciocolata Kinder Maxi, Elvan Today Croissant cu ciocolata, Nutella crema ciocolata, Mellow Party Marshmallow bezele, Jellaxy Elvan jeleu fructe. Cosul este impachetat intr-o cutie frumoasa.

-Kid este un cos adorat de copii, ce poate fi oferit cu orice ocazie. Acest cos contine: Kinder Surprise ou cu surpriza, Kinder Chocolate batoane de ciocolata, Kinder Bueno, Bounty ciocolata cu cocos, Mars Baton ciocolata cu caramel, Milky Way Baton cu ciocolata, Mellow Party Marshmallow bezele, Nutella crema ciocolata, Haribo Golden Baren Jeleuri ursuleti. De asemenea, totul este asezat intr-o frumoasa cutie ce ii va incanta pe micuti.

O excursie de o zi

Probabil ca micutii au un loc preferat unde le place sa mearga. Sau poate va ganditi sa ii scoateti din oras pentru o aventura intr-un alt oras apropiat. Cand intra in vacanta, planifica o vizita la un muzeu, gradina zoologica, un parc de distractii sau un acvariu sau in orice loc pe care stii ca il va adora. O excursie sau astfel de momente pe care sa le petreceti impreuna vor fi excelente si pentru cei mici si pentru tine.

Un film 

Petreceti o dupa-amiaza sau o seara la film impreuna. Daca bugetul este prea restrans pentru bilete de film si popcorn, incerca sa organizezi acasa o seara cinema cu gustari pregatite de tine. Transforma livingul in cinematograf si, daca detii o curte, incearca sa faci asta in aer liber, seara. Va fi o experienta minunata.

Mergeti la pizza

Iesiti la pizza! Pe langa dulciuri, copiii adora pizza. Programeaza o iesire la o terasa sau comanda o pizza acasa. Daca are una preferata, nu uita sa o alegi pentru copilul tau exact pe aceea. De asemenea, poti face chiar tu o pizza delicioasa acasa. Va fi o bucurie pentru toata familia.

Gazduieste o petrecere in pijama

Lasa-l sa invite cativa prieteni pentru un pijama party. Toti copiii adora genul acesta de petreceri. Pregateste gustari si poti comanda un pachet cadou de la Gift Idea pe care copiii sa il imparta intre ei la petrecere. Sau, daca bugetul iti permite, pot oferi fiecaruia un pachet. Toti copiii vor fi mai mult decat incantati, se vor distra si vor avea o seara minunata.

Cumpara-i o jucarie

Copiii mai mici se pot bucura de o excursie la magazinul de jucarii pentru a gasi jucaria preferata. Copiii mai mari pot alege chiar un joc video preferat. O jucarie va fi mereu pe placul celui mic. De asemenea, daca stii ca isi doreste ceva in mod deosebit, poti sa ii faci o surpriza si sa comanzi jucaria de la un magazin special si sa i-o oferi atunci cand se asteapta mai putin. Nu uita, pe langa jucarie, sa alegi si un pachet cadou pentru copilul tau. Parca jucaria, fara un tratament de ciocolata, nu este suficienta.

Premii de bani 

Unii parinti adora sa le ofere copiilor bani pentru mediile bani. Altii se opun cu insistenta acestui obicei. Ei bine, daca aceste recompense banesti sunt oferite cu responsabilitate si daca copilul este invatat sa economiseasca sau sa stranga bani pentru anumite lucruri pe care si le doreste, fara a exagera, atunci nu este nicio problema. De fapt, daca copiulul tau este deja un adolescent, poate ca recompensele banesti sunt mult mai bune. Poate, pentru mediile mari, isi doreste sa iasa cu colegii la un suc sau o pizza in oras. Trebuie sa le intelegem, la un moment dat, aceste nevoi. 

Recompenseaza-ti mereu copilul si arata-i ca notele si faptele bune sunt mereu rasplatite!


Share
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact