logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Vita de Vie, Celelalte Cuvinte , Partizan, Blazzaj şi multe alte trupe bune vin la Aeternus Maramorosiensis Sighet (21-23.08.2015) PDF Imprimare Email 1737 Afişări
Scris de Dani Godja   
Vineri, 14 August 2015 12:23

Ediţia a V-a a festivalului antic şi medieval AETERNUS MARAMOROSIENSIS ce va avea loc în Centrul Vechi din Sighetu-Marmatiei în perioada 21-23 august 2015 se anunţă o mare reuşită prin trupele invitate să concerteze: Vita de Vie (Buc.), Celelalte Cuvinte (Oradea) , Partizan (Bucuresti), (Timisoara), Grimus (Cluj) , Dirty Shirt (Seini), Pinholes (Iasi), Wild Angel (Cluj), The Kryptonite Sparks (Botosani), The Remakers (Cluj), SKA-NK (Baia Mare) alături de sighetenii de la Hybrid Symphony (o trupă cu o ascensiune uimitoare, care face cinste oraşului nostru peste tot unde concertează, dar care nu prea are ocazii sa cante in Sighet) . 

Viţa de Vie este o trupă de referinţă a rock-ului românesc, mult iubită şi de sigheteni, ce trebuia să concerteze în Sighet in luna martie 2014 dar, din cauza că Stage Pub-ul (NR. locaţia unde trebuia să se desfăşoare evenimentul) a fost nevoită să se închidă cu doar două săptămâni mai devreme, concertul s-a anulat, însă fanii lui Adi Despot & co. se vor putea bucura, în sfârşit, de această trupă care este capul de afis al festivalului. 

Celelalte Cuvinte este una din cele mai vechi trupe rock din România care mai activează în prezent (formată în 1981). Călin Pop & co. a scos de-a lungul timpului opt albume foarte valoroase, adaptate vremurilor dar surprinzând prin conţinutul şi structura elaborată a muzicii. Piese precum "Iarbă prin păr", "Dacă vrei", "Fantana suspinelor", "Un sfarsit e un inceput", "Se lasă rau" fiind fredonate şi în prezent de mulţi tineri. 

Partizan este o formație de muzică rock fondată din  jumatate din membrii trupei Timpuri Noi în 2001 de Adrian Pleșca ("Artanu"), Cătălin „Tobi” Neagu, Florin Barbu și Răzvan Moldovan.  Partizan a înregistrat două albume, un disc single și trei videoclipuri. Partizan s-a destrămat în 2004 când Adrian „Artan” Pleșca a decis să reformeze vechea sa formație, Timpuri Noi. În 2011, după șapte ani, Artan a părăsit Timpuri noi și a reînființat formația Partizan.

Blazzaj s-a constituit in 1998, in Timisoara. Iar numele lor provine din combinatia cuvintelor 'blazare" si "jazz', folosit insa invers, numele trupei citit de la coada la cap, nu e altceva decat 'jazzalb", adica exact stilul muzical al trupei. Florin Barbu este, alaturi de Eddie Neumann, fondatorul Blazzaj-ului. Tavi Horvath canta in paralel cu trupa Implant pentru refuz, cu care a lansat trei albume, el fiind din primavara anului 1998, si solistul vocal al Blazzaj-ului. Un alt membru de baza al Blazzaj-ului este chitaristul Horia Crisovan, considerat pe buna dreptate ca unul din cei mai buni chitaristi din Romania, cunoscut unora din trupele Neurotica si Stepan Project. 

Dirty Shirt (Seini) este o trupa ce nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru publicul sighetean, fiind o trupa foarte iubita in orasul nostru, o trupa care a dat numeroase concerte in Sighet, iar show-ul oferit acum un an la editia anterioara a festivalului a reusit sa stranga cei mai multi oameni in fata scenei din tot festivalul. Faptul ca anul trecut Dirty Shirt a obtinut locul 2 la cel mai important festival-concurs de metal din lume spune multe despre valoarea trupei maramuresene, trupa care anul acesta a lansat un album nou "Dirtylicious" (puternic influentat de folclorul romanesc). 

Grimus este o formație de rock alternativ din Cluj Napoca, înființată în anul 2005. Grimus este anagramarea aproximativă a cuvântului simurgh, ce reprezintă o pasăre gigantică din mitologia persană. Este, de asemenea, primul roman al scriitorului de origine indiană Salman Rushdie, cel care a făcut anagramarea. Clujenii se bucurat de aprecierea publicului, reusind sa editeze pana in prezent un demo si 3 albume. 

Pinholes (Iasi) și-a început activitatea în 2011. Albumul de debut, „Zmei”, a fost lansat în 2013. Melodiile sunt pe-alocuri alternative rock, grunge sau triphop. Muzica trupei este una elaborata, fiind prezenta de mai multe ori pe Sighet Online. Sergiu Ivanov, liderul trupei, s-a mutat recent in Cluj-Napoca. Vom vedea care va fi cursul trupei in conditiile acestei schimbari de domiciliu. 

The Kryptonite Sparks este o trupa rock botoşăneană infiintata acum 4 ani. Stilul practicat este uşor inspirat de Pink Floyd, trupa preferată a celor trei tineri botoşăneni, dar presărat cu elemente electrice şi dure ale metalului, plus influenţe britanice din heavy metal şi alternativ. 
Trupa a  primit premiul pentru cel mai debut în sfera alternativ pe anul 2014 la festivalul Metalhead Awards din Bucureşti. Premiul este ca o încununare a activităţii artistice a tinerilor rockeri botoşăneni în ultimii doi ani. Tinerii rockeri botoşăneni nu sunt la primul premiu, obţinând anul anul trecut şi premiul cel mare la secţiunea alternativ la festivalul de metal-rock de la Posada, dar ajungând şi în semifinalele celui mai mare festival rock din Moldova, Rock’n’Iaşi. 
 
Wild Angel este o trupa rock de cover-uri pe care o vom cunoaste mai bine cu ocazia acestui festival, fiind una din trupele celebrului Andy Gjost (Altar, Masterpiece samd). 
 
The Remakers (Cluj) este o alta trupa de cover-uri, foarte cunoscuta sighetenilor prin concertele anterioare la Aeternus Maramorosiensis. 
 
SKA-NK (Baia Mare) este o trupa foarte apreciata in zona post-punk din Romania, trupa oferind un show de zile mari acum doi ani in Stage Pub Sighet si mai mult ca sigur ca vor avea acelasi succes si la festivalul antic si medieval Aeternus Maramorosiensis. 
 
La festival nu vor lipsi nici Ordinul Cavalerilor Cetatilor Barsei, Asociatia Clujul Medieval, Paladinii din Terra Medes, Cnezii de Maramures, Garda Romana de Appulum, Lupus Dacus, Targul Mesterilor Populari. 
 
NOTA: Un program detaliat pe zile va fi publicat in curand pe Sighet Online.

Share
Ultima actualizare Vineri, 14 August 2015 13:50
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact