logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


DARK BOMBASTIC EVENING – al 6-lea ritual, în 20-22 August la Alba Iulia PDF Imprimare Email 783 Afişări
Scris de Bolgar Tudor   
Miercuri, 12 August 2015 17:21

20-22-ul de Gustar va regăsi, după doi ani de rătăciri, Cetatea din Alba Iulia înţesată de lume faină. De spirite. De minţi. De liberi şi libertate. De relaxare. De chestii bune: lume, muzică, ambianţă şamd. Cea de-a 6-a ediţie de DARK BOMBASTIC EVENING, eveniment pe care nu mă sfiesc să îl decretez drept PREFERAT ABSOLUT între toate cele, va aduna cam tot ceea ce restul dispersează, firesc în mod ne-voit: lume frumos de pestriţă, suficient de latentă din punctul de vedere al preferinţelor de orice fel încât să compacteze, într-un mod absolut incredibil, punctele de comuniune ale unei largi şi colorate palete de suflete care trăiesc şi simt în mod sensibil şi vădit diferit, atmosferă calmă şi caldă, deconcentrare, deconectare şi purificare în cadrul unor zile şi, mai cu seamă, nopţi pline. Este imposibil de descris în amănunţite sau simple cuvinte chiar şi simpla aparenţă a unei experienţe DBE-istice, darămite să punctezi ceea ce se leagă în concret în acele zile … mă mărginesc, SUFICIENT, să spun că experienţa DBE trebuie trăită o dată de orice, de absolut orice iubitor de frumos. Sau de artă, indiferent de finoşagul ei. De ce „doar o dată”? Pentru că doar o dată este prima dată :).
 
Iacă-că-tă că, după doi ani de căutări şi, spre bucuria unor mii suficient de bune de oameni, şi de regăsiri, DBE îşi continuă povestea.
 
Ideile curg, vin, se reped, când mai învolburate, când mai liniştite întocmai de propriile lor tumulturi. Aşa cum ne-a obişnuit, sau aşa cum premieră ne este, vor fi spre vânzare atâtea tipuri de suveniruri câţi ani de Kogaionon se aniversează, suveniruri în ediţie mai mult decât limitată (căni, obiecte pentru uz şcolar, pixuri şi stilouri, insigne din lemn, mici tablouri, brăţări, tabachere, cercei, eşarfe, stickere, sacoşe, tricouri negre şi gri-petrol, girlie-uri roşii, desigur toate acestea personalizate).
 
La această ediţie, s-au anunţat deja participanţi (spectatori) din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina, Ungaria, Serbia, Austria, Elveţia, Italia, Croaţia, Grecia, Cipru, Turcia, Federaţia Rusă, Franţa, Germania, Republica Cehă, Slovacia, Olanda, Israel, Spania, Belgia, Finlanda, Norvegia, Irlanda, Islanda, Marea Britanie, Irlanda De Nord, Statele Unite Ale Americii, Polonia şi chiar şi din Argentina. Mulţi dintre aceştia, nu sunt la prima „abatere”, la fel cum sunt convins că nu vor rămâne la singura. Cine a fost la ediţiile trecute, ştie că limba română nu este întocmai majoritară absolut printre cele vorbite la DBE.
La fel ca la precedentele ediţii mai din urmă, de bunul mers al lucrurilor şi de siguranţa publicului se vor ocupa cei de la BLACKHAWK SECURITY – cei mai în măsură să fie „here to assist you„.
 
Accesul în zona de camping va fi permis doar posesorilor de abonamente, în sistem de rezervare online a spaţiului de camping la adresa de mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Accesul în zona campării se va face doar pe baza prezentării abonamentului DBE (care e presale, dar poate fi cumpărat şi în data de 20 August, la intrare), alături de o copie/dovadă a confirmării rezervării pe email trimisă de organizatori solicitantului. În cazul în care vor exista unele persoane cu rezervare care nu vor mai putea ajunge, organizatorii au marea rugăminte să fie informaţi imediat, întrucât pe lista de rezervări sunt alte multe persoane în aşteptare. Accesul în zona de camping se va putea face începând cu ora 14:00, în data de 20 August. Nu se vor putea închiria corturi de la faţa locului.
 
De pe site-ul Eventbook, pot fi achiziţionate atât abonamente (la preţul de 222 de lei), cât şi bilete pe câte o zi (la preţul de 130 de lei/zi), urmând ca acestea să poată fi achiziţionate, la acelaşi preţ, şi de la faţa locului. Prin Eventbook.ro, se pot comanda bilete oriunde în ţară în sistem print-at-home, plătind cu cardul sau cash la orice oficiu Poşta Română sau Banca Transilvania sau ramburs. Biletele fizice pot fi cumpărate şi de la Librăria Engleză „Anthony Frost” (Calea Victoriei nr. 45) sau de la Librăria Franceză „Kyralina” (George Enescu nr. 8) sau pot fi comandate online cu livrare prin curier oriunde în ţară. Trebuie precizat faptul că, la concertele programate în seara zilei de 20 August, vor putea avea acces doar posesorii de abonamente (pentru ziua de 20 August, nu vor fi puse în vânzare bilete pentru o zi).
 
După cum am fost obişnuiţi de la ediţiile precedente, la DBE nu vor exista acreditări de presă, nici invitaţii date pe bază de noroc chior. În schimb, fiecare participant este liber să fotografieze şi să filmeze cât pofteşte, atât timp cât bunul-simţ al nederanjării celorlaltor participanţi rămâne, astfel, îngrădit. Există doar un număr extrem de limitat de invitaţii nominale pentru cei ce au fost alături de festival încă de la începuturi şi un număr variabil, dar tot mic, de voluntari/amazoane care fac parte din echipa DBE şi s-au oferit să îi ajute pe organizatori la buna desfăşurare a întâlnirii de taină.
De asemenea, în perioada festivalului, ANCA MITROI ne va încânta simţurile cu expoziţia sa de fotografie „AUSSERWELT„.
 
Iată şi programul pe zile al concertelor de la această a 6-a ediţie, urmată de prezentarea succintă a trupelor şi a artiştilor muzicali participanţi:
 
Opening Night – 20 August:
– concertele încep la ora 20:08 –
EXIT OZ (contemporary jazz, Timişoara)
NEBELUNG (darkfolk / acoustic / instrumental, Germania)
DARKHER (female fronted dark metal, Marea Britanie)
SANGRE DE MUERDAGO (acoustic folk, Galicia, Spania)
 
21 August:
– concertele încep la ora 17:00 –
ESBEN AND THE WITCH (indie rock / post rock / dream pop / alternative rock / gothic rock / indie rock / darkwave, Marea Britanie)
DER WEG EINER FREIHEIT (black metal, Germania)
WALLACHIA (symphonic black metal, Norvegia)
DRONTHEIM (industrial metal / industrial rock, Norvegia)
DARKSPACE (black ambient metal / atmospheric black metal / electronic metal, Elveţia)
AGALLOCH (dark metal / folk metal / progressive metal, Statele Unite Ale Americii)
 
22 August:
– concertele încep la ora 17:00 –
CLOUDS (funeral doom metal / atmospheric doom metal / death metal, Marea Britanie)
YEAR OF NO LIGHT
SKEPTICISM (funeral doom metal, Finlanda)
SHAPE OF DESPAIR (atmospheric doom metal / funeral doom metal, Finlanda)
MANES (black metal / experimental jazz / electronic jazz, Norvegia)
DIRTY GRANNY TALES(dark theatrical music / puppet theatre / dance theatre, Grecia)
 
EXIT OZ este un proiect muzical timişorean inedit, de jazz contemporan, iniţiat în anul 2011 de către fostul chitarist, bass-ist şi vocalist ALEXANDRU IOVAN, odată cu trecerea acestuia la saxofon. Împreună cu cel de-al doilea membru, OVIDIU ZIMCEA, a fost înregistrat LP-ul de debut, intitulat „ÎMPĂMÂNTENIT„, în anul 2014, la Sinagoga din Cetate din Timişoara şi la Gărâna Jazz Festival, în luna Iulie. De-a lungul anilor, trupa a beneficiat de ajutorul unor muzicieni de prestigiu, precum Lucian Năstase (chitară), Jorge Lopez (chitară şi producţie), Dorothea Iordănescu (clape) şi Sebastian Hamburgher (tobe).
 
AUTOR: Bolgar Tudor
Articol integral pe JurnalRock.ro


Share
Ultima actualizare Miercuri, 12 August 2015 17:39
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact