logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Cum puteti pastra fructele si legumele proaspete pentru mai mult timp PDF Imprimare Email 926 Afişări
Vineri, 20 Februarie 2015 08:16

Cu totii ne-am confruntat cu aceasta problema: cumparam produse proaspete si le punem in frigider, dar nu dureaza mult pana acestea se strica, se zbarcesc sau putrezesc. Pentru a evita arucarea alimentelor, este important sa stiti unde trebuie sa pastrati fructele si legumele si cum sa le separati. Cum trebuie sa depozitati fructele si legumele pentru a le pastra proaspete pentru o perioada mai lunga de timp?
 
FRUCTE
Mere: Merele produc etilena, asa ca trebuie sa le pastrati departe de alte produse. Acestea pot fi lasate pe masa pentru aproximativ o saptamana sau in frigider pentru mai mult de sapte zile.
Avocado: Lasati-le sa se coaca in bucatarie, apoi depozitati-le in frigider.
Banane: Tineti bananele verzi in afara frigiderului si lasati-le sa se coaca in bucatarie.
Fructe de padure: Afinele, murele, capsunile si zmeura sunt fructe delicate si nu trebuie pana cand nu doriti sa le consumati. Pastrati-le in frigider in recipiente uscate, acoperite.
Cirese si struguri: Puneti-le in frigider, nespalate, in recipiente de platic pana cand doriti sa le consumati.
Citrice: Prelungiti termenul de valabilitate al clementinelor, grapefruitului, lamailor sau portocalelor prin stocarea lor intr-o plasa in frigider.
Pepeni: Stocati pepenele galben intr-un loc intunecos, uscat, la distanta de alte produse. Pepenele taiat trebuie lasat in frigider.
Fructe samburoase: Pastrati nectarinele, piersicile si prunele intr-o punga de hartie in bucatarie pana cand se coc, apoi mutati-le in frigider.
Rosii: Rosiile trebuie pastrate intotdeauna la temperatura camerei. Rosiile tinute in frigider se strica mai repede.
 
LEGUME
Broccoli si conopida: Broccoliul si conopida trebuie pastrate in sertare diferite din frigider, la distanta de alte produse.
Telina: A se pastra in frigider.
Porumb: A se pastra in frigider cu tot cu coaja.
Castraveti: Pastrati castravetii la temperatura camerei. Acestia pot fi pastrati in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumati intr-o perioada scurta de timp.
Vinete: Vinetele trebuie pastrate la temperatura camerei. Pot fi pastrate in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumate intr-o perioada scurta de timp.
Fasole verde: A se pastra in frigider.
Legume cu frunze: Salata verde, varza si spanacul trebuie pastrate la frigider.
Ceapa si usturoiul: Ceapa si usturoiul trebuie pastrate intr-un loc intunecat, racoros si uscat. Separati-le de alte alimente.
Ciuperci: Pastrati-le nespalate in frigider. Umiditatea le face lipicioase.
Ardei iuti: Tineti ardeii iuti la temperatura camerei. Pot fi pastrati in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumate intr-o perioada scurta de timp.
Radacinoase: Pastrati morcovii, sfecla si ridichile in frigider. Cartofii, cartofii dulci si dovleceii trebuie pusi intr-un loc racoros, intunecat si uscat (camara sau pivnita).
 
Sursa: Heart.org
A.C.
 

Share
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact