logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Un magician deschide o cofetarie la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email 7144 Afişări
Scris de Adi Oros   
Marţi, 30 Septembrie 2014 14:25

Blaturi.....piscoturi......creme.......fructe......frisca......vanilie.....ciocolataaaaaa...........si un pic de magie! Sau mai multa!!!! Toate astea la un loc ne duc pe unii cu gandul la........la o cofetarie, nu?
Exact! Chiar acolo trebuie sa ne gandim cand auzim sau visam aceste cuvinte. La o cofetarie mai altfel decat cele cu care s-au obisnuit sighetenii in ultimii ani. Mai precis la un laborator de torturi si prajituri, unde fiecare tort arata de parca e facut cu magie.....si poate ca distinsul cofetar chiar are niscaiva notiuni de magie cand se joaca cu prajiturile.
Si acel cofetar magic se numeste Nutu Boila, care impreuna cu sotia lui Cosmina si-au luat inima in dinti(si credite din banci poate:) - ca sa deschida la Sighet o cofetarie mai aparte, una cu care poate unii dintre noi suntem obisnuiti sa le vedem pe la tv, la diferite emisiuni. Altii, mai umblati, poate au vazut aievea asa ceva! Norocul lor!
Norocul nostru este ca cei doi au pus pe picioare o treaba buna pentru pofticiosii de dulce si mai ales pentru cei orientati spre segmentul torturilor si prajiturilor:).....
Si ca sa vedeti si voi cine sunt cei doi si ce magie au adus cu ei, o sa va oferim cateva detalii despre ei si ''cake''-ul lor:)
Sa-i dam drumu'!!!!
 
Mancator de prajituri: De unde sunteti?
Magicianul: Eu din Barsana, sotia de langa Baia Mare.(ma gandesc ca nu sta langa Baia Mare pe un camp si a trecut magicianul pe acolo si a luat-o cu el, o fi avand si ea un loc natal....dar magicianul nu ne-a spus....)
Mancator de prajituri: De unde a plecat ideea de Magic Cake? De ce Magic Cake si nu cofetaria nu stiu cum cu nume de fata sau de floare?:)))))(sa nu se supere cei care vor sa se supere, dar e o gluma pana la urma)
Magicianul: Numele a fost foarte greu de ales, dar in nici un caz nu m-am gandit sa aiba nume de fata. Ne-am gandit ca Magic Cake este un nume reprezentativ pentru laboratorul nostru de torturi si prajituri.(Daca voi v-ati gandit inseamna ca asta e cel mai bun nume. Si ca sa stiti ceva, un alt nume mai bun nici nu se putea!)
Mancator de prajituri:Cat curaj v-a trebuit ca sa incepeti asa ceva? (Am vrut sa ii intreb cati bani le-au trebuit, dar asta e o intrebare de domeniul fantasticului:)
Magicianul: Inceputul este greu in orice domeniu dar pornind de la citatul “Nu trebuie să vezi toată scara – fă doar primul pas.” al lui Martin Luther King, pas cu pas am reusit sa finalizam ceea ce ne-am propus.(De-ar fi stiut acum cativa zeci de ani nenea Martin ca la Sighetu Marmatiei un magician de prajituri se va ghida dupa cuvintele lui ar fi zis: Du-te ba de aici!)
Mancator de prajituri: Daca ai putea sa ne spui cate ceva despre tine? De unde ai pornit la inceput si cum ai ajuns...sa prajituresti?
Magicianul: De mic am fost pasionat de arta si pictura si datorita acestui fapt scoala gimnaziala, liceul si facultatea, toate au fost cu profil Arte Plastice (am pictat Biserici 5 ani) – sa speram ca nu a pictat torturi in loc de sfinti:). Intre timp am devenit pasionat si de bucatarie si in cele din urma si de cofetarie(am lucrat doi ani la o cofetarie din Baia Mare) – de acolo a furat meseria:), si am facut un curs de cofetar-patiser.
Mancator de prajituri: Ce aduce nou Magic Cake fata de o cofetarie clasica? Cu ce vrei sa surprinzi sighetenii mancatori de prajituri ca si mine?
Magicianul:Magic Cake vine cu o gama variata de produse noi pentru Sighet. Calitatea, gustul, aspectul torturilor si prajiturilor sunt principalele aspecte.(Daca el asa zice inseamna ca asa e, stie el ce magie face acolo pe masa cand scoate asa minunatii de torturi!)
Mancator de prajituri: In ce anume consta magia pe care o faci la prepararea prajiturilor?
Magicianul: Incepand de la decorurile torturilor, figurinele, florile(si eu care credeam ca le ia de pe aleea de la piata:), decorurile care pot fi inclusiv pictate(da' nu cu sfinti:) pana la anumite creme si prajituri pe care le gasiti doar la noi, toate sunt facute de mine. In plus putem garanta clientilor care vin cu un anumit model ca v-a fi reprodus in proportie de 95 %(Ce mai incoace-incolo 5%, ce o sa cereti aia o sa primiti!).
Mancator de prajituri: Care a fost cel mai greu tort de facut?(Si nu ma refer la kilograme)
Magicianul:Primul :) - M-a lovit cu raspunsul asta, dar nici nu ma asteptam sa inceapa raspunsul cu....era prin '45, nemtii fugeau din tara.....rusii ne ocupau....si de astea....
Mancator de prajituri: Cum a fost cand ai facut singur primul tort?(Am vrut sa il intreb cum va fi ultimul tort facut de el, dar cred ca inca nu stie:)
Magicianul: La primul tort au fost emotiile cele mai mari dar si satisfactia si curiozitatea.
Mancator de prajituri: Ce prajituri, ce fel de prajituri se vor gasi in vitrina?
Magicianul: Cheesecake,mousse-uri,(dar nu soareci!) macarons(fara spaghete), tarte cu fructe, cu crema de mascarpone(pentru mascalzone:), tiramisu, deserturi la pahar, diferite torturi si multe altele.
Mancator de prajituri: Ai o prajitura preferata, pe care o faci cu placere si pe care ai recomanda-o?
Magicianul: Cheesecake-ul in special.- De aici deducem ca va fi o prajitura excelenta...
 
Si cam atat din povestea vietii magicianului de torturi......celelalte amanunte le veti gasi in vitrina din MagicCake, care va asteapta sa ii treceti pragul incepand de miercuri, 1 octombrie!!!!!!
 
Sa aveti pofta!!!!
 
 
P.S Micile inflexiuni din articol sunt doar de natura satirica si de aceea trebuie luate ca atare!
 

 


Share
Ultima actualizare Marţi, 30 Septembrie 2014 17:08
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact