logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Reteta culinara: Prăjiturele Muscatel PDF Imprimare Email 2887 Afişări
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 15 Martie 2014 08:03

O specialitate spaniolă, care se prepară rapid de tot. 

Ingrediente
100 g zahăr pudră
100 g făină 
100 g unt
1 ou
100 g stafide tocate
100 g curmale tocate
100 g smochine uscate şi tocate
1 vârf de linguriţă de pudră de nucşoară
1 linguriţă rasă cu scorţişoară
2-3 picături de extract de vanilie
1 linguriţă cu coajă de lămâie rasă
 
Mod de preparare
1. Amestecă mai întâi zahărul cu făina direct pe planşetă. Adaugă apoi untul şi toate fructele (păstrează câteva curmale pentru decorat) şi aromele şi frământă bine, cu degetele. 
2. La sfârşit, adaugă albuşul bătut şi, dacă aluatul ţi se pare prea moale, mai adaugă puţină făină. 
3. Întinde foaie şi taie pătrate portivite pe care le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt. 
4. Unge cu gălbenuș bătut, decorează cu bucăţele de fructe (curmale) şi dă la cuptorul încins până se auresc frumos.
 
Sugestie. Însoţeşte aceste prăjiturele cu nuca sau cu un păhărel de Porto şi ai trataţia perfectă!
 
Timp de preparare: Rapid
Numar de portii: 6-8
Complexitate: usor
 
SURSA: Ecuisine.ro

 


Share
 

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact