logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Cornelia Negrut si Zamfir Ciceu se bat in public si in culise pentru sefia PC Maramures PDF Imprimare Email 2129 Afişări
Miercuri, 03 Aprilie 2013 14:26

De cateva saptamani nu-i pace nici sub maslinii conservatori din zona Maramuresului. Desi s-ar putea spune ca intr-un partid minuscul ar trebui sa existe pace, armonie si intelegere, lucrurile nu stau tocmai asa. De aproape un an Partidul Conservator Maramures este condus de un presedinte interimar numit de la centru care, asa cum e normal, nu are autoritatea conferita de alegerea prin vot democratic de catre cei care activeaza in aceasta formatiune. Un astfel de presedinte care se inconjoara doar de interimari sfarseste, mai devreme sau mai tarziu, prin a fi contestat. Exact asa s-au petrecut lucrurile si in acest caz.


Profitand de imprejurari, conservatorii maramureseni au reusit in ultimul an sa castige mai mult decat au sperat vreodata. Pe o scena politica locala aflata in permanenta miscare, care a cunoscut transformari spectaculoase, conservatorii au fost principalii profitori. PNL si PSD s-au anihilat reciproc mai ales prin batalii purtate in culise si la centru, astfel ca au fost nevoite se accepte si sa sprijine candidatura lui Zamfir Ciceu la functia de presedinte al Consiliului Judetean. O „broasca raioasa” (vorba marelui si inegalabilului politician-filosof portocaliu, Ioan Oltean), greu de inghitit de PSD care si-a vazut ruinat visul de a-l avea in aceasta functie pe Calin Matei. La fel de greu a fost si pentru liberali, obligati sa traga la caruta alaturi de cel pe care cu putin timp in urma l-au exclus din partid.



A trecut vara, a venit toamna, dar liberalii si social-democratii n-au scapat de „broastele” din meniu. Cornelia Negrut, proaspat numita in functia de presedinte interimar, a fost plasata in postura de candidat pentru Camera Deputatilor in Colegiul Sighet. O alta pacoste pentru liberali, pusi in situatia de a sustine o alta exclusa din partid. In plus, datorita acestui implant conservator, PNL si PSD n-au mai putut sa respecte angajamentul convenit la locale, acela de a o sustine pe Eugenia Godja, dupa ce aceasta a acceptat sa se retraga din cursa pentru un nou mandat de primar al municipiului Sighetu Marmatiei, in favoarea liberalului Ovidiu Nemes.


Cornelia Negrut ar putea pleca din PC!

Anul 2012 a consfintit pozitia de exceptie a PC, detinator a doua functii cheie in Maramures. Toata lumea se astepta ca victoriile sa-i uneasca pe principalii actori, Ciceu si Negrut, dar nu s-a intamplat asa. Nemultumit de ceva inca nedefinit concret, Ciceu si-a dat demisia din functia de prim-vicepresedinte, preferand, la ora respectiva, sa ramana un simplu membru. Gestul sau (absolut necugetat dupa parerea mea) a tensionat si mai mult relatiile dintre cei doi, sfarsind in cele din urma intr-un scandal de pomina. Lucrurile s-au complicat si mai mult zile trecute, dupa ce Cornelia Negrut a reusit sa-l convinga pe deputatul Nutu Fonta (Colegiul Borsa-Viseu) sa lase PPDD si sa se inregimenteze in randul conservatorilor. Ba mai mult, Fonta a devenit presedinte interimar al organizatiei pana la organizarea alegerilor, lucru care l-a infuriat si mai tare pe Ciceu. Intre timp, acesta si-a schimbat pozitia, anuntand ca va candida pentru functia de presedinte.
Sa mai amintim faptul ca in urma cu cateva zile, la sediul PC din Baia Mare, Zamfir Ciceu a fost poftit afara din sala unde se desfasura o sedinta a conducerii prezidata de Cornelia Negrut. A iesit Ciceu, dar l-au urmat si alti colegi, astfel ca sedinta s-a suspendat.
Apoi, teatrul de operatiuni s-a mutat in Capitala, acolo unde Ciceu pare sa fi avut castig de cauza in fata conducerii centrale. Replica venita din partea Corneliei Negrut a fost prompta: in aceste conditii Nutu Fonta nu mai vine in PC si se va orienta spre alt partid! In finalul discutiilor aprinse, Cornelia Negrut a lasat sa se inteleaga ca si ea ar putea pleca din partid, cel mai probabil la PNL!

Ce spun cei doi combatanti

Iata care sunt parerile principalilor factori implicati in acest conflict.
Cornelia Negrut, deputat: „Este dreptul domnului Zamfir Ciceu să participe la aceste alegeri si sa candideze pentru orice functie doreste. Nu stiu ce s-a intamplat de s-a trezit peste noapte ca isi doreste presedintia, dupa ce a demisionat din functia avuta, dorind sa devina simplu membru de partid. Este dreptul lui, este dreptul fiecarui conservator. Eu am construit acest partid, am inceput de la zero. Am muncit in colectiv ca sa castigam, lupta a fost grea. Am crezut ca voi avea un prim-vicepresedinte care sa ma ajute sa construiesc mai departe filiala Maramures. Se pare ca m-am inselat sau am fost o naiva. Nu stiu cine l-a influentat, cine il consiliaza. Nu conteaza cine se va inscrie in lupta pentru presedintia partidului si cine va castiga. Ciceu si-a dat demisia din functia de vicepresedinte, a refuzat sa aduca noi membri in Partidul Conservator. I-am cerut sa isi plateasca cotizatia si el si-a dat demisia”.


Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean: „Din momentul in care mi-am anuntat intentia de a candida la o eventuala conferinta de alegeri pentru presedintia Partidului Conservator am avut o reactie negativa din partea doamnei presedinte si atat. Eu nu intru in niciun fel de polemica, fiecare poate sa isi exprime punctul de vedere. Doamna deputat are un punct de vedere, eu am altul. Eu apreciez ca in actuala echipa de conducere nu imi gasesc locul, iar daca as candida, daca voi candida, pentru ca inca nu am luat o decizie definitiva, o sa formez o echipa de oameni cu care as putea sa construiesc ceva. In echipa cu care nu se poate construi nimic, nu am cum sa merg mai departe”. 

sursa: emm.ro


Share
Ultima actualizare Miercuri, 03 Aprilie 2013 14:32
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact