Tartă cu praz, ciuperci şi cartofi |
|
|
|
5770 Afişări |
Sâmbătă, 09 Martie 2013 08:15 |

Ingrediente
300 g făină
200 g margarină
10 g drojdie
1 linguriţă cu sare
150 ml apă
200 g cașcaval de post
sare
piper
ulei
Pentru umplutură:
200 g cartofi
1 fir de praz
400 g ciuperci
2 bucăți de cepe
Mod de preparare
1.Fierbe cartofii în coajă, lasă-i la răcit, curăţă-i și pasează-i. Amestecă piureul obţinut cu drojdia, făina, 150 g de margarină și sare și frământă până obţii un aluat. Lasă la dospit într-un vas acoperit, la loc cald.
2.Taie ciupercile și firul de praz sub formă de rondele și toacă ceapa. Călește într-o lingură cu ulei ciupercile, scoate-le apoi din tigaie și adaugă ceapa și prazul, condimentând cu sare și piper.
3.Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius și întinde o foaie de aluat pe o suprafaţă presărată cu făină. Unge cu margarină o formă rotundă de tartă (diametru 28 cm) și așază aluatul în ea. Coace aluatul fără umplutură zece minute și scoate-l din cuptor.
4.Amestecă ciupercile, prazul și ceapa călite și întinde amestecul pe blatul de aluat de cartofi . Rade cașcaval vegetal și dă din nou la cuptor, până când cașcavalul se topește și tarta capătă o crustă ușor rumenită.
|
Ultima actualizare Sâmbătă, 09 Martie 2013 13:06 |