logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Prajitura BRASOV PDF Imprimare Email 3256 Afişări
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 06:32
Ingrediente:
 Blat:
7 albusuri
200g unt
300 g zahar
150 g faina
1/2 praf de copt
200 g nuci 

Crema:
150 g zahar pudra
7 galbenusuri

Glazura:
100 g ciocolata amaruie
100 ml lapte
25 g unt
1 lingura ulei
50 g nuci
 
Mod de preparare : 
    1. Pentru a obtinem blatul batem albusurile spuma apoi incepem sa adaugam zaharul, putin cate putin.
    2. Adaugam untul (la temperatura camerei) si nucile taiate marunt (nucile pot fi putin prajite).
    3. Omogenizam compozitia apoi punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine cu ajutorul unei spatule.
    4. Aluatul obtinut il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptor.
    5. Intre timp pregatim crema, mixand cele 7 galbenusuri cu zaharul pudra.
    6. Cand blatul e aproape copt, scoatem tava din cuptor, adaugam deasupra crema de galbenusuri si dam la cuptor pana totul e copt.
    7. Pregatim glazura astfel: punem ciocolata la topit impreuna cu laptele.
    8. Cand totul s-a topit, adaugam untul si uleiul, omogenizand bine.
    9. Adaugam glazura pe prajitura iar deasupra ornam cu nuci tocate marunt.
 
Timp de preparare:
60 minute (complexitate redusa) 
 
POFTA BUNA! 
 
SURSA: Bucatareasa.ro 

Share
Ultima actualizare Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 06:38
 

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact