logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ADVERTORIAL: Béres Ștefan Vasile: Pamantul natal te obliga si te leaga! PDF Imprimare Email 2140 Afişări
Scris de Ing. Dr. Béres Ștefan Vasile   
Joi, 22 Noiembrie 2012 15:30
De ce Eu și nu altul?  Răspunsul este foarte simplu ! 
 
  Dragi concetățeni !
 
  Numele meu este Béres Ștefan Vasile, născut la Sighetu Marmației la 8 mai 1961. Sunt căsătorit, am doi copii, sunt inginer silvic la bază, meserie pe lângă care am mai dobândit o licență în  informatică și topografie geodezie. În anul 2011 am obținut titlul de DOCTOR în silvicultură, în cadrul facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere de la Brașov. Până în anul 2004 am lucrat în cadrul Ocolului Silvic Sighet, având funcția de șef ocol.  Între 2004- 2008 am fost viceprimar al municipiului Sighetu Marmației. Actualmente sunt deputat de Maramureș, obținând mandatul din partea Uniunii Democrate Maghiare din România. 
Ca deputat în Parlamenul României, mi-am făcut pe deplin datoria, sunt primul din județul Maramureș dintre deputați și senatori, cu cea mai bună prezență la sesiunile de lucru parlamentare. 
Am 31 de proiecte de legi inițiate din care 7 au devenit legi. Este o performanță pentru primul mandat.
 Consider lucrul cel mai important  faptul că sunt un localnic, cu rădăcini puternice de peste 150 de ani în Sighetu  Marmației, sunt maramureșan trup și suflet pentru pământul natal !  Foarte mulți oameni din comunele Dumneavoastră și din oraș mă cunosc și știu cine sunt, cum gândesc, cum trăiesc și că respectul față de toți semenii mei este pe primul plan în viața mea. Această filozofie de viață am învățat-o de la bunicul meu care a fost farmacist, ca de altfel toată familia mea, părinți, bunici, străbunici, care a spus:,, În viață vei fi respectat așa cum îi vei respecta și tu pe semenii tăi !”  Niciodată un om străin locului, nu va putea simți, nu va fi legat și nu va munci cu atât drag pentru această zonă, cum ar face-o un localnic. Fiecare din noi suntem legați de tot ce există, mișcă, trăiește sau ne încântă în Maramureșul istoric, atât de drag nouă, încât am face și am da orice pentru el, pentru oamenii care trăiesc aici, care merită pe deplin să aibă o viață mult mai bună, în concordanță cu potențialul vital al regiunii.       
Pentru acest lucru suntem noi, reprezentanții lor, meniți să luptăm, să muncim și să aducem îmbunătățiri vieții comunității ținând cont de posibilitățile economice existente! 
         Obiectivele mele sunt clare și realizabile! În condițiile economice actuale, proiectele grandomane, cum este cel al  tunelului  sub Gutâi, sunt ireale, imposibil de realizat în acest moment, sunt praf în ochi pentru a ademeni alegătorii. Ținând seama de realitățile economico-sociale, de potențialul oferit de această zonă geografică, de oamenii Maramureșului istoric, eu mi-am propus să lupt pentru realizarea unor obiective absolut necesare și perfect realizabile:  
      -     Voi milita pentru înființarea unor noi locuri de muncă, prin sprijinirea intreprinderilor mici mijlocii și mari, pe toți care dau o pâine și ne ajută să ținem tinerii acasă!
- Activând în Comisia de agricultură - silvicultură, lucrând la legea ”Camerelor agricole”, știu că voi fi util celor care trăiesc din agricultură precum și din  sectorul silvic. 
Este necesară revigorarea agriculturii, a potențialului zonal, dar mai ales asigurarea unor condiții pentru valorificarea producției pomicole  prin construirea unei fabrici de sucuri naturale din investiții străine, (există investitor). 
Îmi propun să acționez mai ferm pentru a găsi și aplica soluții urgente pentru a îmbunătăți infrastructura , pentru a beneficia toți maramureșenii de condiții civilizate de viață, de alimentare cu apă, canal, drumuri. Procesul este început dar finalizarea este încă departe.
Modernizarea infrastructurii va duce în mod cert la dezvoltarea rapidă și exploatarea potențialului turistic existent valoros, unic, de mare atractivitatea pentru turismul european și nu numai. 
Doresc o regândire și reașezare a sistemului sanitar, reabilitarea valorică a învățământului din zona Sighetului, și nu numai, pentru că sunt două puncte strategice care influențează direct și hotărâtor societatea, nivelul de trai, valorificarea capacității intelectuale a copiilor și tinerilor.
Un domeniu important și neglijat este cel al asigurării unui trai decent persoanelor de vârsta a III-a, a bătrânilor care nu au mijloace pentru un trai decent, care se confruntă cu lipsuri materaile  foarte mari. De acea doresc să înfăptuim un sistem de îngrijire al bătrânilor, ținând seama de modelele  și sistemele  consacrate, de exempul celor din țările civilizate. 
Maramureșului istoric este o zonă transfrontalieră unde conviețuiesc de sute de ani români, maghiari, ucraineni, evrei, în armonie și înțelegere, formând un tot unitar, valoros,(poate fi considerat un exemplu de umanism și toleranță demn de civilizațiile europene). În acest context doresc să militez pentru păstrarea multiculturalității, pentru  ridicarea nivelului economic, social și cultural al tuturor maramureșenilor, idiferent de ce limbă vorbesc sau cărei culturi aparțin. Aici avem tradiție și forme concrete care trebuiesc puse în valoare, dezvoltate, pentru că prin diversitate să răspundem unității pe care o reprezentăm cu toții, aceea de cetățeni români !

 Când veți ajunge în fața urnelor să vă aduceți aminte de cuvintele mele, să meditați la ce este necesar pentru noi și cine se angajază hotărît să contribuie la dezvoltarea acestei zone,  de numele meu, de semnul  electoral, laleaua roșie , pentru că: 
PĂMÂNTUL NATAL, TE OBLIGĂ ȘI TE LEAGĂ!

AUTOR: Ing.  Dr. Béres Ștefan Vasile
 
NOTA: Acesta este un advertorial. Sighet Online nu-si asuma responsabilitatea pentru continutul articolului. 

Share
Ultima actualizare Joi, 22 Noiembrie 2012 15:50
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact