logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Tort cu Mandarine si Frisca PDF Imprimare Email 3296 Afişări
Scris de Sighet Online   
Duminică, 08 Ianuarie 2012 07:27
Ingrediente:

Ingrediente blat:
6 oua
125 g zahar
1 plic zahar vanilat
125 g faina
2 lingurite praf de copt
50 g amidon
 
Ingrediente crema de frisca si fructe:
500 g fructe proaspete sau din compot
2 plicuri de gelatina
un pachet de branza de vaca grasa Milli Perfecto – 25o g
o cutie crema de branza nesarata – 250 g
10 linguri de zahar pudra
2 plicuri de zahar vanilat
350 g frisca
 
Blatul trebuie copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, asa ca inainte de a ne apuca de compozitia pentru blat dam drumul la cuptor.

Separam albusurile de galbenusuri, si pe cele din urma le batem spuma impreuna cu 100 g zahar si zaharul vanilat.

Albusurile le batem cu restul de zahar si peste adaugam galbenusurile batute si omogenizam compozitia.

Peste adaugam faina, praful de copt, amidonul si amestecam usor de jos in sus.

Compozitia astfel rezultata o punem intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm unsa cu putin unt si o bagam in cuptor pentru 35 de minute.

Dupa 35-40 de minute, scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit; acesta trebuie sa aiba o culoare aurie. Doar dupa ce el s-a racit complet ne apucam de crema.

Daca mandarinele noastre sunt din compot, le punem la scurs pentru a elimina tot surplusul de zeama. Punem cele doua plicuri de gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece. Amestecam bine cele doua feluri de branza cu zaharul vanilat si zaharul pudra.

Punem gelatina pe baie de aburi la topit, fara a o lasa sa se incalzeasca foarte tare si cand aceasta e compet dizolvata adaugam 2-3 linguri din compozitia de branza peste gelatina; omogenizam si adaugam gelatina peste intreaga compozitie de branza si asteptam 15-20 de minute pana aceasta incepe sa se intareasca. Batem frisca lichida si o amestecam cu crema de branza; adaugam mandarinele si amestecam usor pentru a nu rupe fructele.

Taiem blatul in doua pe orizontala si partea de deasupra o taiem in 12 triunghiuri (la mine e taiata in 16, prietenii stiu de ce  ).

Partea de jos a blatului o asezam pe platoul de servit si peste adaugam crema pe care o distribuim uniform pe toata suprafata.

Asezam cele 12 triunghiuri de blat peste, avand grija sa pastram forma tortului. Ornam cu zahar pudra si cu feliute de mandarina. Inainte de a fi servit, tortul trebuie sa stea o noapte la frigider pentru a se intari crema.

Pofta buna!

Share
Ultima actualizare Duminică, 08 Ianuarie 2012 08:02
 

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact