logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Nu va bateti joc de sportul sighetean! PDF Imprimare Email 2996 Afişări
Scris de Adi Oros   
Vineri, 25 Iunie 2010 13:49

  Probabil in aceste vremuri de criza nu exista la Primaria Sighet bani pentru orice. Probabil sedintele Consiliului Local au alte prioritati in agenda. Probabil comisia de sport-cultura din cadrul Consiliului Local, daca mai exista, nu a fost vreodata pe stadionul municipal ca sa vada in ce stare este acesta. Nu spun ca e de aruncat la gunoi, dar nici de iesit cu el in lume nu se poate. Tribune de pe care cad bucati mari de beton, tribune pe care nu prea exista locuri amenajate unde sa stai atunci cand ''se joaca'' fotbal, tribune din care ploua in sala de forta de la parterul cladirii principale, tribune pe care se da un strat de var in fiecare an, aceasta actiune incadrandu-se probabil in procesul de ''schimbare la fata'' ce are loc anual la stadion. Acest stadion a fost construit prin anii 70-75 parca, deci a trecut ceva vreme de atunci, a trecut si printr-un incendiu. Dar din pacate nu a trecut printr-un proces de renovare completa.

De la mai-marii urbei nu am auzit inca nimic despre un proiect legat de stadion, de ceea ce s-ar putea realiza acolo. Exista destul teren pentru a crea o baza sportiva moderna( nu zic ultra moderna ca o sa aud ca nu sunt bani!-refrenul celor care nu vor sa faca nimic). Se aloca bani fotbalului, dar nimic locului unde se joaca fotbal si unde se petrec o multime de alte activitati sportive.

         Stie cineva cata lume vine si alearga la stadion? Seara de seara pista de zgura(sau de fosta zgura) e framantata de zeci de oameni care alearga ture intregi! Ca sa nu mai punem la socoteala atletii Clubului Sportiv Scolar Sighet care in anotimpul cald ies de pe ''superba'' pista de atletism de la etajul II al Colegiului National ''Dragos Voda'' si isi desfasoara antrenamentele specifice la stadion! Si pe langa ei sunt si voleibalistele CSS care prin initiativa antrenorului,sprijinul unor oameni si propria lor munca si-au amenajat anul trecut terenul de beach-voley, iar acum se antreneaza acolo pe timpule verii. Ati auzit domnilor de pista de tartan? Sau macar de doua-trei culoare acoperite de tartan? Sau macar de niste zgura pusa peste pietrele de pe pista?

        In incinta stadionului exista mult teren si spatiu nefolosit care zace de ani de zile, in spatele tribunei II se poate construi o sala de sport mai mica, acolo exista ''camuflat'' sub iarba un teren de aruncari pentru greutate si ciocan. Dar nu se poate folosi atata timp cat acel teren e impracticabil din cauza ierbii foarte mari si a cailor care pasc acolo.

       Eu nu cred ca nu exista idei pentru dezvoltarea unei baze sportive in incinta stadionului municipal, nu cred ca nu exista bani, atata timp cat in alte localitati(nu dau nume, dar va dati voi seama) se fac sali de sport care nu folosesc nimanui, iar in altele se investeste tot mai mult in sportul local.

       Daca aici s-ar investi bani, acest lucru ar duce la renasterea sportului sighetean pe aproape toate planurile lui( normal, aici nu intra si sahul), lucru care ne-ar face cunoscuti si apreciati mai mult decat o fac toti senatorii si deputatii pe care i-am trimis la Bucuresti ca sa ne reprezinte, parca.

      Nu am nimic personal cu nici o persoana implicata in fotbalul sighetean,dar am ceva impotriva nepasarii si indolentei celor care ar trebui sa se implice cu adevarat in fotbalul sighetean si am ceva impotriva celor care ar trebui sa controleze modul in care se investesc banii. Si am ceva impotriva celor care sunt consilieri pe probleme de sport si care nu fac nimic concret pentru sportul sighetean.

      Ati organizat vreo manifestare sportiva, domnilor? Ati scos lumea din case pentru vreun turneu de ceva, pentru vreo partida de ceva? Exista la primarie un consilier al primarului pe probleme de sport. Are vreo idee, vreun proiect? Daca are de ce nu il prezinta comunitatii? De ce nu se implica mai mult in sportul sighetean?

         Inainte de '89 aveam fotbal puternic in Sighet. Duminica erau pline tribunele de spectatori! Acum? Acum nu exista nimic care sa se poate numi fotbal. Terminam campionatul pe un loc retrogradabil, dar ramanem pe loc datorita faptului ca se retrag altii. Nu reusim sa castigam nici o partida acasa si facem 3 puncte din neprezentarea altora! Cu tot respectul si toata parerea de rau asta nu se numeste performanta!

      Partea buna in fotbalul sighetean o reprezinta juniorii lui Nelutu Hotea, care sunt curtati si legitimati de mari cluburi de fotbal, pentru ca aici la noi nu exista destul interes sa investim in ei ca sa ajunga fotbalisti mari si sa joace pentru Sighet, nu pentru altii! Nu cumva e o rusine pentru noi? Nu cumva e o lipsa de respect fata de munca depusa de acest om?

      Cati consilieri pe probleme de sport stiu ca in Sighet exista niste campioane balcanice la atletism, multiple campioane nationale, sportive cautate de catre cluburi mari din tara( in cazul de fata CSS Dinamo Bucuresti), sportivi medaliati la o multime de Campionate Nationale si Grand Prix-uri? Ca exista boxeri care cuceresc kilograme de medalii, voleibaliste care se bat de la egal la egal cu mari echipe din tara, ca exista luptatori de perspectiva in CSS Sighet? Ca avem jucatoare de tenis de talie mondiala? Ca pe langa Clubul Sportiv mai exista un club privat care prin actiunile lui impinge baschetul in sus si poarta cu el numele Sighetului in toata tara? Ca exista unii oameni care pe banii lor si in timpul lor liber se sacrifica si antreneaza zeci si sute de copii pentru a face performanta in sport?

      Stiti toate acestea, voi cei care ar trebui sa fiti implicati in sport mai mult decat in sedinte si stat pe scaune la birou si citit ziare toata ziua?

        De ce nu aveti un dialog cu profesorii de sport din scoli, cu cei de la cluburile sportive din oras? De ce nu le cereti parerea profesionista celor care stiu ce inseamna sport? Sau voi credeti ca le stiti pe toate si ati ajuns la concluzia ca nu se poate sustine sportul in Sighet?

       Toate acestea sunt niste intrebari care probabil vor ramane fara raspuns si fara vreo continuitate in practica, dar raman cu credinta ca poate un mic procent din constiinta celor vizati se va trezi si ii va face sa se gandeasca macar o clipa la cate pot face pentru cei care i-au ales si pe care trebuie sa ii serveasca pentru ca asta le e meseria.

    Inca o data, fara a jigni pe nimeni personal, fara a acuza pe cineva de ceva, fara a atenta la sentimentele cuiva, fara toate acestea am scris aceste randuri. Le-am scris doar pentru ca, dupa cum veti vedea si voi din doua-trei poze iti poti da seama de ceea ce nu se intampla in sportul sighetean, fie el de masa sau de performanta.

    Va rog domnilor raspunzatori de soarta sportului sighetean, faceti ceva in plus fata de ceea ce nu ati facut pana acum si investiti timp si tot ceea ce trebuie in aceasta parte a vietii sighetenilor!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Share
Ultima actualizare Joi, 16 Decembrie 2010 23:42
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact