logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE


Tânăr din Borşa prins în flagrant in timp ce încerca să fure bunuri dintr-un autoturism PDF Imprimare Email
Joi, 12 Februarie 2009 12:13
O patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Borşa, în timp ce efectua serviciul de patrulare, a prins în flagrant un tânăr care a încercat să fure bunuri dintr-un autoturism. Azi noapte, la ora 00,40, poliţiştii l-au surprins pe Daniel D. de 23 de ani din Borşa, în timp ce acesta spărgea geamul dreapta faţă al unui autoturism cu intenţia de a sustrage bunuri. Maşina era parcată pe str. Tineretului în momentul comiterii faptei.
Citeşte mai mult...
 
Cum sunt plătite cadrele didactice care participă la tezele cu subiect unic PDF Imprimare Email
Joi, 12 Februarie 2009 08:31

Personalul didactic care face parte din comisia pentru organizarea şi desfăşurarea tezelor cu subiect unic la clasele a VII -a şi a VIII-a în anul şcolar 2008-2009 vor fi plătiţi astfel: membri - 80-150 lei, asistenţi - 40 lei/persoană, profesori evaluatori - 3,25 lei/lucrare evaluată, informaticieni - 125 lei. Unităţile de învăţământ în care se susţin teze cu subiect unic sau sunt evaluate lucrările elevilor vor elibera fiecărui membru al comisiei o adeverinţă care cuprinde informaţiile necesare pentru plata activităţii depuse. Adeverinţa va fi semnată de directorul unităţii de învăţământ pe baza listei alcătuită şi semnată de preşedintele comisiei respective.

Citeşte mai mult...
 
Dispariţia misterioasă din Grădina Morii PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 22:50

În luna mai a.c., se vor împlini doi ani de la dispariţia - o fetiţă de doar 4 ani - incident ce a şocat întreaga comunitate. Condiţiile în care a dispărut copila rămân încă neelucidate.

La acel moment, pentru găsirea fetiţei au fost mobilizate importante efective ale Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră care, în cadrul unei operaţiuni de mare anvergură, nemaiîntâlnite în asemenea cazuri în Maramureş, au scotocit zile întregi locurile de unde se presupunea că ar fi dispărut fetiţa. La un moment dat au fost angrenaţi în căutări şi luptători ai Deteşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă (DPIR), din cadrul IPJ Maramureş. În ciuda eforturilor depuse, fetiţa nu a fost găsită. În paralel, poliţiştii din cadrul mai multor Servicii de Investigaţii Criminale au demarat cercetări, audiind mai multe persoane.
În momentul dispariţiei, fetiţa se afla împreună cu o bătrână, gazda la care ea şi părinţii ei locuiau, în zona Parcului Grădina Morii. În timp ce bătrâna îşi păştea vitele, fetiţa s-a îndepărtat şi, de atunci, nu a mai fost văzută. Anchetatorii au avut în vedere, la început, posibilitatea implicării bătrânei, dar şi a părinţilor, în dispariţia Iulianei.

• Varianta înecului accidental

În cele din urmă, varianta plauzibilă prezentată de către anchetatori a fost înecul accidental în apele râului Iza. Familia fetiţei a fost supusă testelor poligraf (detector de minciuni), dar fără a se obţine rezultate care s-o incrimineze. Părinţii au acuzat-o pe bătrână că le-ar fi vândut fata, iar la rândul ei bătrâna i-a acuzat pe aceştia că, de fapt, ei ar fi vândut-o, dar cercetările ulterioare nu au dat dreptate nici uneia dintre părţi.

Citeşte mai mult...
 
Sighetu Marmaţiei, oraş de frontieră al Uniunii Europene PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 22:39

Situat lângă malurile Tisei, municipiul Sighetu Marmaţiei se bucură de privilegiul existenţei unui pod care ajută cetăţenii de dincolo şi de dincoace de Tisa să dezvolte relaţii comerciale, religioase şi culturale specifice.

Existenţa frontierei externe a Uniunii Europene presupune şi reglementări clare privind desfăşurarea diferitelor activităţi, un personal selecţionat care să poată face faţă marilor provocări ale secolului al XXI-lea, de pe plan internaţional. Din acest motiv, în această zonă de frontieră, Uniunea Europeană impune oameni serioşi, exigenţă maximă în aplicarea legii şi, nu în ultimul rând, poliţişti de frontieră care să aibă o puternică personalitate dictată de interesele UE şi ale ţării noastre.
Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei (SPF), aflat în subordinea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureş, îşi desfăşoară activităţile într-o zonă de competenţă deosebit de sensibilă în ceea ce priveşte supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat. Întrucât cetăţenii care tranzitează acest punct nu cunosc prevederile legale pe care trebuie să le respecte, ajung fără voie în situaţii nedorite. Pentru o mai bună informare a cetăţenilor în ceea ce priveşte respectarea acestor cerinţe, comisarul-şef Podascu Mihail, şeful SPF Sighetu Marmaţiei, ne-a precizat:

Citeşte mai mult...
 
Un fitoterapeut a plecat la ceruri PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 22:28

Puţini dintre cititori l-au cunoscut probabil pe Ioan Ardelean, fitoterapeutul şi vindecătorul prin terapii spirituale din Petrova. În zonă era cunoscut drept "vindecătorul cu buruieni". A avut emisiune regulată pe domeniu la Radio Sighet.

Medicina naturistă este pe mapamond o alternativă a celei alopate. Asistent medical de profesie, Ioan Ardelean a fost unul dintre practicanţii ei. A publicat în regie proprie cartea "Tratarea bolilor stomacului, intestinelor, ficatului, căilor biliare şi pancreasului cu remedii naturiste." Pe lângă medicaţia naturistă, cartea oferă şi terapii spirituale şi psihoterapii prin vizualizare. Crezul lui în domeniu îl găsim pe contracoperta cărţii publicate, "Medicina naturistă tratează atât trupul, cât şi sufletul printr-o alimentaţie naturală şi cu plante medicinale care acţionează atât asupra structurilor fizice, cât şi celor spirituale." Este nominalizat într-o antologie apărută pe plan naţional în anul 2005. Ca recunoaştere a meritelor sale, Primăria şi Consiliul Local Petrova i-au acordat post-mortem titlul de cetăţean de onoare al comunei.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1001100210031004100510061007100810091010UrmătorSfârşit »

Page 1004 of 1019

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact