logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Consiliul Judetean a aprobat “Primul ghiozdan”: Printre beneficiari, peste 2.100 de elevi din clasa 0 PDF Imprimare Email
Luni, 28 August 2017 11:54

2.715 de elevi de clasa 0 din Maramures vor beneficia in acest an de programul “Primul ghiozdan”, aprobat luni, 28 august, de catre consilierii judeteni.

Pana in 9 septembrie, ghiozdanele echipate cu tot ce trebuie  pentru copii vor ajunge la Consiliul Judetean, dupa care vor fi distribuite in judet.

In sedinta extraordinara de luni, 28 august, alesii au aprobat si suma necesara achizitionarii ghiozdanelor, respectiv 153.000 lei.

Primariile participante in acest program vor cofinanta achizitia ghiozdanelor si a celorlalte obiecte cu 10%.

Citeşte mai mult...
 
Profesorii nu vor primi la prima rectificare sumele aferente sentințelor PDF Imprimare Email
Marţi, 08 August 2017 12:30

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat luni, la Focșani, că salariații din sistemul de învățământ nu vor primi la rectificarea bugetară din septembrie plata drepturilor bănești obținute în urma sentințelor judecătorești, el adăugând că se va încerca alocarea unor bani la rectificarea din noiembrie, însă nu se va putea achita toată suma, ridicată la circa 700 de milioane la nivel național.

„Am discutat și acest aspect, la prima rectificare cu siguranță nu vor primi aceste sume, știu și liderii naționali (sindicali — n.red.) pentru că vrem să fim cinstiți cu ei, încercăm în noiembrie să plătim o parte din ele”, a afirmat ministrul Pop, într-o declarație de presă susținută după o întâlnire la Inspectoratul Școlar General (IȘJ) Vrancea.

De asemenea, el a arătat că nu poate anticipa în acest moment cât vor primi dascălii din sumele datorate de stat.

„Nu știm care vor fi sumele, nu depinde numai de Ministerul Educației, sunt niște lucruri care trebuie reglate la nivel național vizavi de unele situații create în județe cu plata acestor sentințe.

Citeşte mai mult...
 
Susține și tu Liceul Tehnologic Marmația pentru a câștiga finanțarea proiectului „Acces către succes” din cadrul programului „Țara lui Andrei” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 20 Iunie 2017 07:27
Vă rugăm să vă opriţi din activităţile dumneavoastră cotidiene şi să ne acordaţi un vot de încredere (aşa ca de fiecare dată) pentru proiectul Liceului Tehnologic Marmaţia: "ACCES CĂTRE SUCCES", cu o finanţare de 20.000 euro, înscris în competiţia Idei din Ţara lui Andrei alături de alte 128 de proiecte din ţară. Perioada de vot public: 16.06-25.06.2017. 
Fiecare vot contează şi reprezintă un pas înainte pentru câştigarea competiţiei şi implicit îmbunătăţirea bazei materiale a şcolii. Educaţia o facem fiecare dintre noi azi pentru generaţiile de mâine.
Acordarea votului presupune:
1. deţinerea unei adrese de email valide şi a unui nr. de telefonie mobilă
2. accesarea link-ului http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla
3. crearea contului
4. validarea adresei de email
5. activarea codului primit prin SMS
6. vezi proiectele înscrise 
7. detalii proiect ACCES CATRE SUCCES (poziţia 4 în ordinea alfabetică a proiectelor înscrise)
8. Votează şi tu
Ultima actualizare Marţi, 20 Iunie 2017 07:38
Citeşte mai mult...
 
"1 IUNIE – CU GÂNDUL LA TOȚI COPIII" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 20 Mai 2017 08:47
Liceul Tehnologic Marmaţia şi Centrul Şcolar de Educaţie Inclusivă în parteneriat cu Colegiul Naţional Dragoş Vodă implementează în perioada mai-iunie 2017 proiectul educativ extracurricular: "1 IUNIE – CU GÂNDUL LA TOȚI COPIII"
- realizat în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) -
Motivaţie:
Ziua de "1 iunie", cunoscută în România și nu numai, sub numele de Ziua Copilului, ar trebui să fie o zi de sărbătoare pentru toți copiii: săraci sau bogați, sănătoși sau bolnavi, cu familii sau fără familii… Din păcate, Ziua Copilului e prilej de bucurie cu baloane colorate, jocuri, distracție și prăjiturele doar pentru unii dintre ei, nu și pentru alții.
Proiectul educațional "1 Iunie – cu gândul la toți copiii" a fost conceput special pentru o serie de copiii cu CES de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, aceștia având astfel posibilitatea de a simți mirajul acestei sărbători, în forma în care ei îl pot percepe.
Cunoașterea și implicit acceptarea unor persoane diferite, cu un mod de viață îngrădit de o lume care este tot mai des tentată să-i eticheteze pe cei "altfel", fără a ști prea multe despre ei, nu se poate face decât printr-o interacțiune directă cu acestea, activitățile în grupuri mixte cuprinzând beneficiari și voluntari, cadre didactice și elevi, cu rol deosebit de important în spargerea barierelor, a percepției greșite despre cei "diferiți". Este nevoie ca toată lumea să înțeleagă că a fi diferit nu înseamnă a fi exclus, că persoanele cu CES, fie că au deficiențe propriu zise, fie că prezintă doar manifestări de inadaptabilitate sunt oameni ca toți ceilalți, fiind produsul unic al eredității lor și a mediului
Scopul proiectului:
Reducerea marginalizării copiilor cu CES și schimbarea percepției elevilor din școlile de masă față de aceștia prin stabilirea unor raporturi afective, pozitive, ca urmare a interacțiunii directe dintre beneficiari și voluntari în cadrul unor grupuri mixte de acțiune.
Obiective:
 dezvoltarea abilităților practice, a competențelor de comunicare precum și îmbunătățirea aspectelor psihomotrice ale elevilor cu dizabilități ușoare și medii prin participarea lor la activități recreative cu caracter sportiv și artistic;
 încurajarea elevilor din învățământul de masa, dar și a profesorilor de a se implica în activități de voluntariat derulate cu copiii cu nevoi speciale în vederea sprijinirii acestora și susținerii procesului de integrare socială și dezvoltare educațională.
Grup ţintă/beneficiari:
● beneficiari direcți: elevi cu cerințe educaționale speciale de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Sighetu Marmației;
● beneficiari indirecți:
- elevi de la Liceul Tehnologic Marmația și de la Colegiul Național "Dragoș Vodă", Sighetu Marmației;
- cadrele didactice din echipa de implementare a proiectului.
Activităţi:
A1 - încheierea parteneriatului dintre Liceul Tehnologic Marmația și Colegiul Național "Dragoș Vodă";
A2 - promovarea / mediatizarea / proiectului, diseminarea rezultatelor proiectului
proiectului
A3 - organizarea grupurilor mixte de elevi și instruirea elevilor voluntari
A4 – desfășurarea activităților recreative cu caracter sportiv și artistic cu ocazia Zilei Copilului
Echipa de implementarea a proiectului:
● coordonatori: prof. Filimon Gabriela-Marta (LTM) și prof. Bledea Lucia - Ileana (CSEI);
● colaboratori:
Responsabili cu promovarea proiectului/diseminarea rezultatelor proiectului:
- profesor LTM: Vescan Adriana Ioana
- profesor CSEI: Marfici Oresia Aurora
Responsabili cu instruirea elevilor, organizarea grupurilor mixte de elevi și monitorizarea activităților:
- profesor LTM: Mintău Claudia Monica
- profesor CSEI: Bobriuc Nicoleta Vasilena
Responsabili cu derularea activităților
- profesori de la LTM: Catrineț Liliana, Pop Daniel Liviu, Răileanu Mariana, Săpânțan Irina, Țînțaș Adrian;
- profesori CSEI: Crișan Sergiu, Iacobuș Ioana, Lupșac Ileana, Marfici Oresia Aurora, Popșa Leontina;
Responsabili cu informarea și promovarea Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară:
- profesori CNDV: Andrașciuc Gheorghe, Andrașciuc Maria Daniela
- profesor LTM: Răileanu Mariana
Responsabil entertainment:
- profesor: Vraja – Lokos Ioan Dănuț
Ultima actualizare Miercuri, 07 Iunie 2017 17:54
 
Diversitate culturală la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12 din Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Gradinita 12 Sighet   
Sâmbătă, 20 Mai 2017 06:44

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12, Sighetu Marmației, a găzduit azi, 18 mai 2017, un număr aproximativ de 45 de educatoare din centrul metodic lll (Remeți, Săpânța, Sarasău și grădinița gazdă) cu prilejul desfășurării activității curente pe care trebuie să le desfășoare perioadic cadrele didactice, numită cerc pedagogic. În cadrul acesteia, cadrele didactice de aceeași specialitate au dezbătut, într-un cadru formal, probleme curente ale actului instructiv-educativ. Tema dezbaterii a fost ,,Diversitatea culturală în activitățile cu preșcolarii”.

Activitatea a fost organizată de colectivul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 12, Sighetu Marmației, sub coordonarea directorului prof. Nicoleta DOBOEȘ, a responsabililor de centru metodic III, doamnele prof. Rodica IODI, Eleonora MĂRGINEAN și Timea GALLOV.

Pentru câteva ore, cadrele didactice din învățământul preșcolar și-au însușit părți teoretice în abordarea diversității culturale în activitățile cu preșcolarii și au dovedit devotament și migală în munca depusă în cadrul părții aplicative a acțiunii. Prin activitatea practică, fiecare echipă a confecționat, utilizând diverse tehnici de lucru, păpuși pe linguri de lemn, reprezentând o etnie care conviețuiește în orașul nostru.

Citeşte mai mult...
 
Peste 1.600 posturi disponibile în unităţile de învăţământ din Maramureş PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Martie 2017 15:50

Recent, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a făcut publică lista posturilor şi catedrelor vacante sau rezervate pentru anul şcolar viitor.În total, începând cu anul şcolar 2017-2018, la nivel de judeţ sunt disponibile 1.630 posturi şi catedre, atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Dintre acestea, aproximativ 326 sunt deja rezervate, iar alte câteva zeci au fost ocupate în şedinţă publică.
 
Potrivit statisticii, mai bine de 400 de locuri/catedre din cele peste 1.600 libere sunt în municipiul Baia Mare şi aproape 300 în Sighetu Marmaţiei.Din nou, marea problemă a judeţului nostru rămâne zona rurală, unde, pe lângă şcoli în structură şi clase în regim simultan, pentru anul şcolar viitor este nevoie de aproape 1.000 de persoane.Actualmente, în judeţul nostru, există 7.875 de persoane cuprinse în învăţământul preuniversitar, dintre care 5.674 cadre didactice.
Citeşte mai mult...
 
“Un altfel de martisor” la Gradinita cu Program Prelungit nr. 12 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 24 Februarie 2017 08:35

Gradinita cu Program Prelungit nr. 12 din Sighetu Marmatiei intampina primavara cu ocazia vernisarii expozitiei cu vanzare din cadrul proiectului educational umanitar “Un altfel de martisor”.

Scopul acestei actiuni este educarea in spiritul solidaritatii umane prin munca si donatii pentru persoanele nevoiase.

Prin derularea acestui proiect gradinita isi propune ca, atat copiii, cat si membri ai comunitatii locale sa invete sa fie mai buni, incercand sa creeze momente de bucurie pentru persoanele amintite mai sus.

Acest proiect a debutat in anul 2012, odata cu deflagratiile de la Sighetu Marmatiei, din 19 februarie, cunoscand o dezvoltare pe parcurs prin colaborarea gradinitei cu Asociatia “Parinti Salvatori” (din anul 2016) si Liceul Tehnologic Marmatia (din anul 2017), urmand ca pe viitor sa ia amploare in randul comunitatii (a declarat initiatorul proiectului, d-na Nicoleta Doboes).

Expozitia a avut deschiderea oficiala in data de 22 februarie, ora 13:00, bucurandu-se de un numar mare de participanti din partea institutiilor colaboratoare. Sunt expuse aproximativ 300 de martisoare, confectionate de prescolari, sub indrumarea educatoarelor.

Scopul caritabil din acest an este directionarea banilor, obtinuti din vanzarea martisoarelor, catre Casiana si Ionut, doi copii care sunt supusi unor tratamente medicale cu costuri prea mari pentru bugetul parintilor.

Vezi foto
 
Prima vacanţă fără teme pentru elevi. Ce RISCĂ profesorii care nu respectă ordinul primit de la minister PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Februarie 2017 08:45

Prima vacanţă fără teme pentru elevi. Ce RISCĂ profesorii care nu respectă ordinul primit de la minister

Vacanţa intersemestrială care va începe pe data de 6 februarie va fi prima vacanţă fără teme pentru elevi. Profesorii care nu vor respecta acest lucru vor fi sancţionaţi drastic, de la scăderea salariului până la excluderea din învățământ.

Cu toate că Ministrul Educaţiei le-a interzis profesorilor ca în vacanțe să de teme elevilor, în vacanţa de iarnă elevii au primit teme, majoritatea profesorilor ignorând ordinul primit de la minister. Pentru a evita să se întâmple acelaşi lucru, cei din conducerea inspectoratelor județene vor verifica de această dată prin sondaj dacă profesorii au respectat decizia ministerului.

”Vom lua prin sondaj mai multe școli din județe și îi vom întreba pe elevi dacă au avut de făcut teme în săptămâna de vacanță. Acolo unde vom constata că nu s-a respectat ordinul vom lua măsuri drastice, mergând de la scăderea salariului până la excluderea din învățământ. Copii trebuie să se bucure de vacanță, nu să stea cu nasul în carte, așa cum s-a întâmplat în vacanța de Crăciun, când mulți profesori le-au dat teme de făcut nerespectând ordinul ministrului”, au declarat surse din Ministerul Educației.

Citeşte mai mult...
 
Reglementări la înscrierile în şcoli PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Februarie 2017 08:38

Părinţii şi dascălii pot face propuneri în ce priveşte metodologia de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. Noile reglementări sunt supuse consultării publice până în data de 10 februarie. Propunerile şi sugestiile celor interesaţi sunt aşteptate pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Metodologia supusă consultării publice reglementează înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2017-2018. Astfel, părinţii, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii. Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ au obligaţia de a asigura permanent informarea şi consilierea părinţilor referitor la prevederile legii şi ale prezentei metodologii în ceea ce priveşte înscrierea copiilor în învăţământul primar. Cererile de înscriere a micuţilor în grădiniţe vor putea fi completate online sau personal la şcolile unde se fac înscrierile, în perioada 27 februarie – 16 martie. Validarea cererilor tip se va realiza zilnic, de luni până vineri, între orele 8-20 şi sâmbăta, în intervalul orar 9-13. Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare se va face în 17 martie.  

Citeşte mai mult...
 
Anul scolar 2017-2018 PDF Imprimare Email
Joi, 02 Februarie 2017 16:45

Proiectul ordinului de ministru privind structura anului școlar 2017-2018 este supus consultării publice în intervalul 2-24 februarie 2017.

Conform proiectului, anul şcolar 2017-2018 va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 174 de zile lucrătoare.

Cursurile vor începe pe data de 11 septembrie 2017 și se vor încheia în data de 22 iunie 2018.

Anul școlar 2017-2018 se structurează pe două semestre: semestrul I (cu o durată de 19 săptămâni, dispuse în perioada 11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018) și semestrul al II-lea (cu o durată de 17 săptămâni, dispuse în perioada 12 februarie 2018 – 22 iunie 2018).

În semestrul I, primul tronson de cursuri școlare se derulează între 11 septembrie 2017 și 22 decembrie 2017 și este urmat de vacanţa de iarnă (sâmbătă, 23 decembrie 2017 – duminică, 7 ianuarie 2018). În perioada 28 octombrie – 5 noiembrie 2017, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Cursurile primului semestru vor fi reluate luni, 8 ianuarie 2018 și se vor încheia vineri, 2 februarie 2018. În perioada 3 februarie – 11 februarie 2018 elevii vor beneficia de vacanța intersemestrială.

Citeşte mai mult...
 
PRELUNGIRE – Cursurile rămân suspendate în toate unităţile de învăţământ din Maramureş până luni, 16 ianuarie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Ianuarie 2017 20:24

Marţi, 10 ianuarie, după videoconferinţa cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş a avut loc o nouă întâlnire a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, condusă de prefectul Sebastian Mihai Lupuţ, preşedintele comitetului.

 În urma videoconferinţei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a venit cu solicitarea de a prelungi suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţ, grădiniţe, şcoli şi licee, până în data de 16 ianuarie, din cauza condiţiilor de deplasare a copiilor, a frigului şi a problemelor existente cu încălzirea în unele şcoli.

Propunerea a fost aprobată prin votul membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2024 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact