Scris de Apopi Mariana Diana
|
Duminică, 06 Martie 2011 11:21 |
Iarna se pare ca nu vrea sa abandoneze taramurile maramuresene astfel ca, m-am gandit ca pentru cei ramasi acasa, la caldura focului din soba, incotosmaniti cu haine groase (pentru ca asa-i iarna pe la noi), m am gandit sa va propun o batura delicioasa ce poate fi preparata acasa. Reteta este simplu de realizat, insa complexa prin natura ingredientelor, insa rezultatul cu siguranta ca va va incanta papilelel gustative. Iata care sunt ingredientele: 1 litru vin rosu (ideal ar fi demisec) 1 lingura rom (sau cateva linguri de coniac sau gin) 3 portocale 1 lamaie 1 lime 2-4 linguri zahar (dupa gust) 1 baton scortisoara alte fructe (caise, piersici, dar se pot folosi capsuni, zmeura, mere, struguri, ananas etc) |
Ultima actualizare Duminică, 06 Martie 2011 11:48 |
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de Claudia Hotea
|
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 13:10 |
O reteta buna pentru cand suntem in pana de idei. Pulpite bune si crocante. Ingrediente: 1kg 200g pulpe de pui dezosate si fara piele 270 ml lapte 3 oua 170g faina 200g pesmet 450g cascaval Sare si piper dupa gust Mod de preparare: |
Citeşte mai mult...
|
Scris de Sighet Online
|
Vineri, 24 Decembrie 2010 14:50 |
|
Sarmale de post cu orez si ciuperci |
|
|
|
Scris de Sighet Online
|
Duminică, 12 Decembrie 2010 13:29 |
|
Ultima actualizare Duminică, 12 Decembrie 2010 13:47 |
Fursecuri cu unt de arahide |
|
|
|
Scris de Sighet Online
|
Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010 10:54 |
|
Reteta: Gratin dauphinois (cartofi gratinati) |
|
|
|
Scris de Sighet Online
|
Duminică, 14 Noiembrie 2010 13:49 |
|
Scris de Sighet Online
|
Sâmbătă, 06 Noiembrie 2010 21:07 |
|
Reteta culinara: Ratatouille |
|
|
|
Scris de Sighet Online
|
Duminică, 31 Octombrie 2010 07:25 |
|
Scris de Sighet Online
|
Duminică, 24 Octombrie 2010 13:48 |
|
Ultima actualizare Duminică, 24 Octombrie 2010 14:13 |
Ceva dulce: Crema de malai cu mac |
|
|
|
Scris de Sighet Online
|
Duminică, 17 Octombrie 2010 10:58 |
|
Scris de Claudia Hotea
|
Duminică, 03 Octombrie 2010 09:19 |
Un mic dejun sofisticat pe gustul tuturor gurmanzilor. E asa de usor de facut si mai gustos nu se poate. Ingrediente 1/2 cana malai 2 cani apa sau lapte cateva linguri parmezan (optional) 4 oua sare, piper, boia carnati afumati sau orice alt mezel (pentru servit) Mod de preparare: Se face o mamaliga din malai si apa/lapte si putina sare. Ca sa nu se faca cocoloase eu pun malaiul in apa de la inceput, cand e apa rece, amestec bine si las sa fiarba. |
Ultima actualizare Duminică, 03 Octombrie 2010 10:39 |
Citeşte mai mult...
|
Scris de Sighet Online
|
Sâmbătă, 25 Septembrie 2010 19:29 |
Brânza mozzarella, brânza cult a bucătăriei italiene care se bucură de popularitate peste tot în lume, se poate face şi în casă, relativ simplu şi cu un minim de efort. Ca principiu de bază, mozzarella se prepară prin opărirea caşului dulce, adică a laptelui covăsit şi strecurat de zer, şi frământarea lui pentru a primi formă, cel mai adesea sferică (bocconcini) sau alungită.
Mozzarella se prepară din lapte de vacă sau, varianta premium, din lapte de bivoliţă. |
Citeşte mai mult...
|
Ciulama cu pui, ardei copt si ceapa verde |
|
|
|
Scris de Sighet Online
|
Duminică, 19 Septembrie 2010 10:19 |
|
|
|
|
|
Page 6 of 7 |