Opționalul de folclor inițiat de Măriuca Verdeș a fost introdus în școlile din Maramureș
Scris de Sighet Online
Miercuri, 22 Ianuarie 2020 11:19
Opționalul de folclor inițiat de Măriuca Verdeș a fost introdus în școlile din Maramureș. Tineriii dornici să învețe cum să păstreze tradițiile strămoșești, pot opta pentru acest curs.
Ultima actualizare Miercuri, 22 Ianuarie 2020 11:29
Permis pentru viitor - scoala de soferi pentru tineri din medii defavorizate
Scris de Sighet Online
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 19:10
Permis pentru viitor – înscrieri până în 25 ianuarie
Prin programul Permis pentru viitor se acoperă costurile școlii de șoferi pentru tineri cu posibilități materiale reduse, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.
Se pot înscrie tineri din medii defavorizate, cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie).
Solicitările de finanțare pot fi depuse online sau prin poștă până la data de 25 ianuarie 2020. Fondul programului este de 75.000 lei. Detalii și formular de înscriere:https://pentrucomunitate.ro/ro/permis
În cadrul celor patru ediții ale programuluide până acum, între anii 2015-2019, 70 de tineri au obținut permis de conducere: 60 categoria B, 8 categoria C, 1 categoria B96 și un carnet categoria B, automobil adaptat pentru persoane cu dizabilităţi. Alți 47 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.
Programul Permis pentru viitor este organizat anual pe bază de concurs de proiecte de către Fundația Pentru Comunitate, din fondurile puse la dispoziție de MOL România. În cei patru ani de la prima lansare în 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017.
Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 19:14
Primarul Horia Scubli a initiat un proiect in vederea majorarii taxelor si impozitelor pentru 2020 - Consilierii locali au votat impotriva
Scris de Sighet Online
Miercuri, 08 Ianuarie 2020 14:57
În ultima ședință ordinară de Consiliu local din anul 2019, Primarul municipiului Sighet, Horia Scubli, a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu local prin care solicita consilierilor să aprobe majorarea taxelor și impozitelor pentru anul 2020, justificând că bugetul local devine insuficient, raportat la cheltuielile existente.
Consilierii locali s-au împotrivit în unanimitate acestei cereri, inclusiv consilierii PSD și UDMR.
Astfel, consilierii au hotărât menținerea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2020 la nivelul existent în anul 2019. Așa că, taxele și impozitele urmează să crească doar ajustat cu rata inflației, adică cu 4,6%, conform legii. Primarul a solicitat creșterea taxelor și impozitelor cu aproximativ 30%, iar după ce consilierii s-au împotrivit, acesta s-a arătat dezamăgit de decizia luată.
Consilierii au hotărât doar asupra creșterii taxei lunare de utilități pentru vânzătorii din piețele agro-alimentare din Sighet de la 35 lei / lună la 50 lei / lună + TVA, având în vedere creșterea substanțială a prețurilor la apă, gunoi etc.
130 de locuinţe sociale noi, date în folosinţă în Sighetu Marmaţiei
Miercuri, 08 Ianuarie 2020 14:43
La început de an, administraţia locală din Sighetu Marmaţiei va da în folosinţă peste 100 de locuinţe sociale noi. Primăria este pe final cu două proiecte mari, unul de construire a două blocuri ce au locuinţe cu caracter social, iar altul de realizare a unui bloc ANL.
Darea în folosinţă a tuturor locuinţelor se va face cât de curând, după cum precizează Horia Scubli, primarul munucipiului Sighetu Marmaţiei: „Blocul ANL este aproape finalizat. A mai apărut doar o problemă legată de montarea liftului, care depinde de racordul electric definitiv, pentru care abia la finalul lunii decembrie am reuşit să obţinem ultimul aviz. Din păcate, există o procedură atât de stufoasă, legată de obţinerea de avize, încât totul merge foarte greu. Noi trebuia să finalizăm blocul în data de 15 decembrie, dar pentru că nu am avut racordul electric, recepţia finală s-a amânat pentru 15 ianuarie. Practic, blocul este gata, dar uite că partea de alimentare cu energie electrică ne-a întârziat. Probabil că în luna februarie blocul va putea fi dat în folosinţă. Singura problemă legată de darea în folosinţă este să nu îngheţe apa în instalaţii. Atunci când se mută primul locatar, eu trebuie să dau automat drumul la apă. Dacă o fac, apa nu merge doar la acel apartament, ci în toată reţeaua din bloc, aşa că dacă nu este căldură în celelalte apartamente, riscăm să îngheţe apa în întreaga reţea. Şi atunci cred că din data de 15 februarie nu va mai exista acest risc.
Recomandările jandarmilor montani pentru iubitorii de schi
Scris de Sighet Online
Duminică, 08 Decembrie 2019 18:57
Maramureşenii şi alţi turişti amatori de drumeţii montane şi de sporturile specifice sezonului alb, vor beneficia de sprijinul jandarmilor montani maramureşeni pentru a-şi petrece zilele libere ori vacanţa de iarnă în Maramureş în condiţii de siguranţă.
Datorita faptului că pârtiile de schi sunt amenajate la altitudini înalte, condiţiile meteorologice variază de la oră la oră şi de la o pârtie la alta, prin urmare trebuie să vă documentaţi minuţios despre condiţiile meteo şi traseele pe care intenţionaţi să vă aventuraţi.
Pentru ca perioada la schi să fie una cât mai relaxantă şi lipsită de incidente, evenimente neplăcute, jandarmii montani maramureşeni recomandă şi aduc în atenţie respectarea următoarelor reguli :
Premiul Mentor pentru excelență în educație Ultima lună pentru depunerea nominalizărilor
Premiem anual zece profesori și antrenori care au avut un rol important în viața discipolilor, în viața tinerilor, premiul constând dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemțoi, și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Nominalizările se trimit online până în 31 decembrie 2019. Detalii și formular de nominalizare: https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor
Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 19:33
S.C. ARCER SIGHET S.R.L. angajează 11 persoane pe postul de TÂMPLAR UNIVERSAL (COD COR 752201).
Cerințe minime: candidații trebuie să fie absolvenți de studii medii.
Ultima actualizare Vineri, 29 Noiembrie 2019 08:22
Programul MOL pentru sănătatea copiilor, ediția a 11-a: 18 ONG-uri de specialitate primesc 400.000 lei pentru proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale
Scris de Sighet Online
Marţi, 26 Noiembrie 2019 00:49
COMUNICAT
MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor, ediția a 11-a.
18 ONG-uri primesc 400.000 de lei pentru proiecte de terapie prin artă, terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru 628 de copii și familiile lor.
În cei 11 ani de existență a Programului MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate cu peste 3,6 milioane de lei un număr de 210 de proiecte de care au beneficiat peste 11.000 de copii și adolescenți.
Noul cartier din Sighetu Marmaţiei, amplasat lângă DN 18, la intrarea în municipiu dinspre Baia Mare, „creşte” pe zi ce trece. Astfel, dacă în urmă cu câţiva ani acolo era doar un teren viran, acum zona se schimbă. Există deja ridicate trei blocuri, iar al patrulea este în construcţie. Două dintre ele au locuinţe cu caracter social şi al treilea este bloc ANL, la fel ca ultimul care se construieşte.
Tot în zonă se realizează şi o bază sportivă, cu trei terenuri sintetice, precum şi o grădiniţă ce va putea primi micuţii din familiile mutate acolo: „Cele două blocuri care au caracter social sunt finalizate. Am mai obţinut încă un bloc ANL, la care începem construcţia anul acesta. Lucrurile evoluează destul de bine dacă sunt bani. La actualul bloc ANL sunt finalizate instalaţiile, are geamurile montate, deci este pe final şi acesta. Punerea lui în funcţiune se face în acest an. Sper să avem o zonă frumoasă acolo. Am mai câştigat un mic proiect cu Ministerul Sportului, care ne-a alocat bani să facem trei terenuri de fotbal, cu gazon sintetic, unul mare şi două mai mici, pe care le-am amplasat tot acolo. Zona aceea are o tendinţă de a prospera. Este prevăzută şi construcţia unui hotel tot acolo, un proiect pe fonduri europene a unor agenţi economici privaţi. Sighetul are, din păcate, foarte puţine zone în care se mai poate extinde, iar una dintre ele este şi parcela situată la intrarea în oraş, pe DN 18, dinspre Baia Mare, unde răsare acest nou cartier.
Curs intensiv de tehnică și artă fotografică de vară
Scris de Sighet Online
Vineri, 05 Iulie 2019 17:16
Conducerea Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” invită pe iubitorii fotografiei din Sighetu Marmației să participe din mijlocul lunii iulie 2019 la primul curs intensiv de tehnică și artă fotografică, organizat în parteneriat cu Centrul Cultural Sighetu Marmației, sub patronajul Primăriei municipiului, pentru cei care se vor afla în perioadei vacanției în acest minunat oraș de pe malul Tisei. În acest context cei interesați sunt invitați la cursul de fotografie organizat în premieră absolută în Sighet (seria C/ 2019) din data de 15 iulie 2019 cu o durată de doar o săptămână. Cursul va condus de cunoscutul artist fotograf Orădean Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației ”Euro Foto Art”, care are o experiență de peste 43 de ani în acest domeniu.
Angajatorii se plâng de lipsa interesului celor ce par a dori sa se angajeze
Scris de Sighet Online
Duminică, 30 Iunie 2019 13:47
Joi a avut loc în Vișeu de Sus, un atelier de lucru cu angajatorii, activitate-parte a unui proiect cu finanțare europeana care se derulează în județele Maramureș, Bistrița Năsăud și Sălaj. În cadrul atelierului "Inovare în Formare" la care au participat 20 de angajatori și reprezentanți ai Ajofm MM și furnizori de formare profesionala, s-a dezbătut nevoia unei colaborări între acești "actori" ai pieței muncii în vederea facilitării integrării persoanelor fără ocupație. 'Principalele probleme le reprezinta persoanele care nu doresc sa se angajeze pentru ca primesc ajutoare sociale sau care vor sa facă cursuri mai mult pentru a primi subvenții. În momentul în care se angajează, multora le lipsesc competentele necesare pentru a face fata lucrului și pe lângă asta, multi renunță doar după câteva zile pentru ca așteptările cu care au venit sa se angajeze nu corespund cu realitatea. ", a mărturisit unul dintre angajatori."
ATELIER DE LUCRU IN CADRUL PROIECTULUI „O șansă pentru angajare!”
Scris de Sighet Online
Joi, 27 Iunie 2019 07:09
Asociația Consensual, în parteneriat cu FORMVEST - Întreprindere Socială S.R.L. organizează joi, 27 iunie 2019, ora 15.00, în sala de conferințe a pensiunii Piatra Șoimului din Vișeu de Sus, atelierul de lucru “Inovare în formare”. Manifestarea face parte din setul de intalniri cu agentii economici, furnizorii de formare si reprezentanti AJOFM, fiind organizata în cadrul proiectului „O șansă pentru angajare!”, cod MySmis 121083, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Locuri de muncă pentru toți.
Obiectivul general al proiectului constă în creșterea șanselor de angajare a 360 persoane – șomeri, persoane inactive, persoane de etnie roma din mediul urban și rural din regiunea regiunea Nord Vest (județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Sălaj) si regiunea Nord Est (județele Iași, Vaslui, Botoșani), beneficiari ai serviciilor integrate și personalizate de ocupare.