logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL
Activarea mecanismului de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 07 Martie 2022 08:27

Comisia Europeană a decis joi, 3 martie 2022, introducerea mecanismului de protecție temporară pentru cetățeni ucraineni. Ca urmare a acestei decizii, autoritățile române au confirmat, în cadrul unei conferinței de presă oficiale care a avut loc vineri, 4 martie, faptul că mecanismul va fi aplicabil și în România pentru acei cetățeni ucraineni care aleg să rămână în țara noastră.

Mecanismul de protecție temporară presupune un proces simplificat care, cel mai probabil, va consta în: solicitarea scrisă/orală a cetățeanului ucrainean către autoritățile române (cum ar fi Poliția de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări); decizia autorităților române cu privire la statutul acordat cetățenilor respectivi; eliberarea documentelor oficiale pentru șederea în România (permis de ședere).

Citeşte mai mult...
 
Condiții de ședere și oportunități de muncă pentru ucraineni în România PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 Martie 2022 08:48

Situația creată de conflictul din Ucraina a generat un val de migrație către România și celelalte țări europene, cetățeni ucraineni și ai altor țări din regiune căutând zone sigure pentru a se stabili, cel puțin până la terminarea războiului. Dincolo de provocările legate de trecerea frontierelor, mulți dintre ei vor avea, foarte curând, de înfruntat și provocări financiare, astfel că este bine să se informeze cu privire la condițiile în care pot munci în țările în care se stabilesc. În România, există astfel de oportunități, de a lucra pentru angajatori activi pe piața locală, dar și pentru cei care își desfășoară activitatea în alte țări, inclusiv în Ucraina. Procedurile sunt greoaie, pe alocuri, dar poate că evenimentele fără precedent la care suntem martori vor determina autoritățile să le flexibilizeze.

Citeşte mai mult...
 
”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, campania de accesibilizare a practicării schiului pe pârtiile din România pentru persoanele cu dizabilități ajunge în Cavnic! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 16 Februarie 2022 13:48

Pe 19 și 20 februarie, programul inițiat de Caiac SMile și susținut de Cris-Tim, ”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze” ajunge ”acasă” (pârtia pe care s-a născut ideea și locul unde se antrenează permanent echipa proiectului) pe pârtia Icoana, din Cavnic. Voluntarii și monitorii de schi vor fi prezenți pe pârtie, în ambele zile, între orele 12 - 17.

Pârtia Icoana este cea de-a patra oprire a voluntarilor și monitorilor asociației din Satu Mare, după cele din Vatra Dornei, Cluj și Poiana Brașov. Până acum, aproape 150 de persoane cu dizabilități au alunecat pe zăpadă folosind monoschiurile - dispozitive special create pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Citeşte mai mult...
 
Continuă înscrierile pentru cursuri gratuite adresate angajaților PDF Imprimare Email
Scris de Asociatia Consensual   
Vineri, 07 Ianuarie 2022 14:53

În Sighetu-Marmației continuă înscrierile adresate persoanelor angajate, pentru cursuri de formare profesională GRATUITE în diverse domenii. Singurele condiții sunt ca persoanele interesate să aibă vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani, să aibă domiciliul în județul Maramureș, Bistrița-Năsăud sau Satu Mare și să poată face dovada angajării lor printr-o adeverință de la locul de muncă. Până în prezent pe zona Maramureșului Istoric au fost derulate 2 cursuri, unul de Inspector în domeniul Sănătății și Securității în Muncă și unul de Manager de Proiect. O grupă de bucătari este deja pregătită și așteaptă să înceapă și ei cursul, iar cei interesați pot alege din lista de mai jos a cursurilor disponibile:

Ultima actualizare Vineri, 07 Ianuarie 2022 16:05
Citeşte mai mult...
 
,,De Nasterea lui Iisus,, - proiect al Gradinitei nr 12 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 23 Decembrie 2021 07:37

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            Proiectul educațional extrașcolar ”De Nașterea lui Isus” se desfășoară ca parteneriat între grupa mare A (educatoare prof.înv.preșcolar Irina ȚIPLEA și prof.înv.preșcolar Adela CODREA) de la Grădinița cu P.P.Nr.12 Sighetu Marmației reprezentată prin director prof. Nicoleta ȚIPLEA, familiile preșcolarilor și Biserica Ortodoxă Sf. Gheorghe din Sighetu Marmației (preoți Ștefan CODREA, Flaviu VIDA) și își propune ca prin activitatea ”Nașterea lui Isus”-SCENETĂ desfășurată în Biserica mai sus menționată, preșcolarii să conștientizeze semnificația sărbătorii Crăciunului îmbunătățindu-și cunoștințele despre Sărbătoarea Nașterii lui Isus ca fiind o Sărbătoare Sfântă, ce aduce în sufletele oamenilor lumină și bucurie.

Activitatea a avut loc marți, 21.12.2021 de la ora 17:00.

Educatoarea  prof.înv.preșcolar Irina ȚIPLEA este de părere că de mici ar fi bine să îi învățăm pe copii ce reprezintă de fapt  Sărbătoarea Crăciunului și anume celebrarea Nașterii Domnului. Să le citim povesti și legende despre Crăciun, despre nașterea lui Isus, semnificația simbolurilor, a cadourilor și a culorilor Crăciunului. Să îi învățam că este o sărbătoare sacră, importantă în țoată lumea.

Mulți copii stiu că vine Moș Crăciun, dar nu stiu de ce și ce simbolizează Crăciunul.      

Implicarea copiilor în derularea acestui proiect va conduce la familiarizarea preșcolarilor cu principalele  sărbători  religioase și constientizarea părinților cu privire la importanța sărbătorii Crăciunului precum și rolul lor în educarea copiilor din perspectiva creștină, precizează prof.înv.preșcolar Adela CODREA.

 

Ultima actualizare Joi, 23 Decembrie 2021 07:51
 
Craciun in inima si in suflet - proiect al Gradinitei nr 12 in parteneriat cu Asociatia ,,Daruim si ne daruim,, PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Decembrie 2021 11:01

Educatoarele Irina ȚIPLEA și Adela CODREA de la Grădinița cu P.P.Nr.12 Sighetu Marmației - director prof. Nicoleta ȚIPLEA desfășoară acțiuni de voluntariat în cadrul unui proiect extrașcolar-intercomunitar ”Crăciun în inimă și în suflet”.

”În cadrul multor activităţi şcolare, noi ca educatoare, transmitem o vastă gamă de informaţii/noţiuni care au un caracter moral şi care vizează formarea unor conduite morale, a unor comportamente care să fie în conformitate cu cerinţele societăţii în care trăim.

Anul acesta, în preajma Sărbătorilor de iarnă ne-am alăturat Asociației DĂRUIM ȘI NE DĂRUIM, reprezentată prin președinte preot Dan SIDĂU în cadrul proiectului de voluntariat ”Crăciun în inimă și în suflet” derulat în luna Decembrie, implicând preșcolarii grupei mare A și familiile acestora.

Prin desfășurarea acestei activități de voluntariat ne-am propus: 

• Sensibilizarea copiilor cu privire la problemele semenilor lor - empatia ;

• Dezvoltarea simţului responsabilităţii la micii preșcolari ;

• Educarea spiritului de colaborare, prietenie, întrajutorare - altruismul.” 

(prof.înv.preșcolar Irina ȚIPLEA)

În săptămâna 13-17.12.2021 preșcolarii au adus la grădiniță cadouri precum: dulciuri, jucării, rechizite, obiecte de îmbrăcăminte, urmând să fie împărțite copiilor, luni 20 decembrie la subsolul Bisericii Sf Arhangheli Mihail și Gavril de către reprezentanții Asociației.

Mulțumim părinților pentru implicarea și împărtășirea aceleieși viziuni despre educație morală.

(prof.înv.preșcolar Adela CODREA)

 

 
Sâmbătă, 18 decembrie a.c., program de lucru cu publicul la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Maramureș PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 17 Decembrie 2021 16:17

Angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Maramureș vor avea program de lucru cu publicul sâmbătă, 18 decembrie a.c., în intervalul orar 8.30 -16.30. În acest context, a fost operaționalizată pe platforma www. epasapoarte.ro, posibilitatea de programare online a cetățenilor pentru data de 18 decembrie 2021.

Cetățenii se pot prezenta la ghișeele serviciului de pe strada Aleea Școlii nr. 1 din municipiul Baia Mare în vederea obținerii documentelor de călătorie, conform programării pe platforma electronică.

 

 
Caritas Dieceza Satu Mare - actiune de Pasti la Sighetu Marmatiei si Costiui PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 05 Mai 2021 13:25

De Paști, 54 beneficiari sociali ai centrului de îngrijire la domiciliu din Sighetu Marmației al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare au primit pachete cu produse alimentare.  

Pentru semenii noștri încercați de necazuri, griji, boli, singurătate, zilele marilor sărbători creștine sunt poate cele mai dificile din an. Cunoscând foarte bine acest fapt, Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare depune eforturi să fie alături de beneficiarii săi și în aceste perioade speciale. 

Cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, organizația a distribuit 54 de pachete cu produse alimentare cazurilor sociale din rândul vârstnicilor din Sighetu Marmației și Coștiui, cărora le poartă de grijă angajații Centrului de Îngrijire la Domiciliu „Sfântul Carol” din Sighetu Marmației.

Citeşte mai mult...
 
Asociația Telefonul Copilului: Pandemia a favorizat accentuarea problemelor emoționale în rândul copiilor, cu efecte pe termen lung asupra sănătății mintale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 22 Aprilie 2021 13:04

Pandemia a exacerbat problemele psihologice și abuzul în rândul copiilor, în contextul măsurilor de izolare impuse. Principalele probleme asociate pandemiei pentru care copiii au apelat numărul gratuit 116111, precum și instrumentele online de consiliere oferite de Asociația Telefonul Copilului (aplicația Happygraff și www.116111.ro), au fost: nevoia de consiliere psihologică, în  procentaj de 52,8%, respectiv abuzul și violența în familie, 46,8%.

Complexitatea cazurilor sesizate la 116111, în perioada pandemiei, a impus alocarea unui număr tot mai mare de minute de consiliere dedicate fiecărui apel. Astfel, durata medie a unui apel a crescut, de la 10 – 15 minute în anul 2019, la 30 – 45 de minute în anul 2020. În perioada pandemiei, Asociația Telefonul Copilului a oferit copiilor și părinților 322.537 de minute de consiliere psiho-socială și juridică gratuite.

Citeşte mai mult...
 
MOL România susține tineri din medii defavorizate printr-o nouă ediție a programului „Permis pentru viitor” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 26 Noiembrie 2020 15:27

 

COMUNICAT

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat cea de-a șasea ediție a programului „Permis pentru viitor”, prin care acoperă costurile obținerii permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate.

Termenul de depunere a solicitărilor de finanțare este 23 ianuarie 2021.

De la începutul acestui program, 80 de tineri au finalizat cu succes cursurile, iar alți 71 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

26 noiembrie 2020, CLUJ-NAPOCA – Programul „Permis pentru viitor”, organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România, a ajuns la cea de-a șasea ediție. Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.

Ultima actualizare Joi, 26 Noiembrie 2020 15:29
Citeşte mai mult...
 
MOL România finanțează cu 400.000 de lei proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copii cu nevoi speciale sau suferinzi de boli cronice PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 06 Noiembrie 2020 01:00

COMUNICAT DE PRESĂ

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat ediția a 12-a a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, program în cadrul căruia ONG-urile pot obține finanțare pentru proiecte de terapie emoțională și intervenție psihosocială adresate copiilor cu boli cronice sau cu nevoi speciale.

La această ediție, fondul total alocat pentru susținerea proiectelor este de 400.000 de lei, ridicând astfel la 4 milioane de lei suma finanțărilor totale alocate de la începutul acestui program, în urmă cu 12 ani.

În cadrul celor 11 ediții anterioare ale Programului, au fost finanțate 209 proiecte cu peste 3,6 milioane de lei, numărul beneficiarilor depășind 11.500.

Citeşte mai mult...
 
MOL România și Fundația Pentru Comunitate au încheiat ediția jubiliară a Premiilor Mentor și au dat startul înscrierilor în ediția a 11-a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Iulie 2020 17:39
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Trofeul-Mentor-150x150.jpgMOL România și Fundația Pentru Comunitate au publicat lista premianților Mentor 2019
 În decursul celor 10 ani de la înființarea Premiilor Mentor au fost distinși 101 profesori și antrenori de excepție
 
 Nominalizările pentru ediția din acest an pot fi trimise, online, până la 31 decembrie 2020
 
21 iulie 2020, București – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au publicat lista premianților ediției jubiliare 2019 a Premiilor Mentor pentru excelență în educație și au anunțat ediția a 11-a, 2020, a programului. Nominalizările pentru ediția a 11-a pot fi depuse până la sfârșitul anului.
Citeşte mai mult...
 
Activitatea de examinare practică pentru obținerea permisului de conducere, reluată din data de 2 iunie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 23 Mai 2020 07:48

Serviciul Public Comunitar Regim Pemise și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș va relua, începând cu data de 2 iunie a.c., activitatea de examinare la traseu a candidaților în vederea obținerii permisului de conducere, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, respectarea măsurilor de distanțare socială și de igienă pentru prevenirea și limitarea răspândii infecției cu noul Coronavirus. Angajații serviciului public comunitar vor proceda la desfășurarea acestei activități în două etape. În prima etapă vor fi soluționate dosarele depuse în perioada 16 martie a.c., - 17 mai a.c., și care au expirat, cu mențiunea că acestor dosare le-a fost prelungită valabilitatea până la data de 13 iulie 2020. Dosarele depuse și care au expirat începând cu data de 18 mai a.c., vor fi soluționate în a doua etapă. Și acestor dosare le-a fost prelungită valabilitatea până la data de 14 septembrie 2020. Din datele centralizate până acum, în prima etapă sunt depuse cereri pentru obținerea permisului de conducere de către 333 de candidați. Programarea candidaților pentru examinarea la traseu va fi efectuată de către un reprezentant al școlii de conducători auto, fără procură specială, dar cu dosarul candidaților în original. După finalizarea primei etape se va proceda la programarea din oficiu a candidaților programați în perioada stării de urgență. Aceștia vor fi programați pentru examinare în ordinea în care trebuiau să susțină examenul. Facem precizarea că activitatea de examinare se va desfășura cu utilizarea măștilor de protecție de către examinatori și candidați, Interiorul autovehiculelor se va dezinfecta înaintea de începerea fiecărei probe practice. Activitatea de instruire se va desfășura în spații deschise, cu respectarea distanței de socializare. De asemenea, la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere vor fi respectate măsurile recomandate către specialiști pentru limitarea infecției cu COVID-19.

 

 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 2 of 195

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2024 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact