Scris de Sighet Online
|
Sâmbătă, 16 Martie 2013 07:44 |
Ingrediente
300 g faina
1 plic cu praf de copt
300 g zahar
4 oua
250 g margarina
200 ml lapte batut
1 lingura cu cacao
2 linguri cu lapte
3 pliculete cu zahar vanilat
esenta de rom
100 g alune
PENTRU GLAZURA
150 g ciocolata neagra
50 g ciocolata alba
200 ml lapte
2 linguri cu margarina
Mod de preparare
Freaca margarina spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga treptat galbenusurile, laptele batut si cateva picaturi cu esenta de rom. Incorporeaza apoi albusurile batute spuma.
La final, presara faina, amestecand de jos in sus. Toarna compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu margarina si tapetata cu faina, dar pastreaza cam 5-6 linguri si amesteca-le cu cacaua.
Pune apoi si compozitia cu cacao, presara nucile tocate si amesteca usor cu o furculita. Coace la cuptor cam 45 de minute.
Separat, fierbe laptele. Adauga ciocolata neagra rupta bucati. Dupa ce s-a topit complet, adauga coniacul si mai lasa putin sa se ingroase.
Lasa sa se raceasca un pic, dupa care adauga margarina. Imbraca guguluful in glazura de ciocolata. Ca sa arate si mai apetisant, topeste ciocolata alba si traseaza deasupra dungi subtiri. Lasa la rece cel putin 40 de minute.
SURSA: Revista FEMEIA.
|
Ultima actualizare Sâmbătă, 16 Martie 2013 07:43 |