Scris de Sighet Online
|
Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 10:49 |
 Ingrediente 500 g îngheţată de vanilie 500 g mere 150 g nuci 1 lingură cu unt scorţişoară 250 g făină 125 g unt 1 linguriţă cu zahăr 1 cană apă sare Mod de preparare
1.Cerne făina. În mijloc fă o gropiţă în care pune untul, zahărul, sare și apa călduţă. Frământă, după care acoperă aluatul cu un șervet și lasă-l la cald cel puţin 2 ore. 2.Întinde aluatul și taie-l în pătrate mari. Umple formele de tartă unse cu unt. Înţeapă din loc în loc și coace în cuptor cam 15-20 de minute. 3.Curăţă merele, taiele cubuleţe și călește-le puţin în unt topit. Scoate aluatul copt din forme și, cât este cald, presară scorţișoară. Servește repede cu îngheţată, cubuleţe de mere călite și nucă zdrobită. Pofta mare!
|
Ultima actualizare Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 10:56 |