Prajitura cu crema de nuci |
|
|
|
3103 Afişări |
Scris de Sighet Online
|
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012 11:18 |
 Ingrediente:
Aluat:
- faina - 100 grame zahar - 1 ou - o lingura amoniac - lamaie - 1 pahar cu apa - 1 pahar ulei
Crema:
- 800 grame nuci - 800 grame smantana - vanilie - 250 grame zahar
Mod de preparare:
Zaharul se caramelizeaza, se adauga apa si se topeste zaharul.
Dupa ce s-a racit se adauga uleiul, oul, amoniacul stins cu lamaie si se adauga faina pana se obtine un aluat.
Aluatul se imparte in patru foi care se coc in cuptor.
Pentru crema se amesteca bine toate ingredientele.
Foile se ung cu crema si se baga la frigider.
Pofta buna!
|
Ultima actualizare Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012 16:09 |