Rulada de carnati si cartofi Imprimare 5323 Afişări
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 05:36
Ingrediente
Pentru aluat:
175 g faina
1 lingurita praf de copt
125 g unt
60 g ovaz
putin lapte
Pentru umplutura:
175 g cartofi fierti si raciti
250 g carnati, fara pielita
sare si piper negru proaspat macinat
nucsoara
 
Mod de preparare
1. Pentru umplutura: Pisati cartofii reci si adaugati carnatii taiati. Asezonati cu sare, piper si putina nucsoara. Dati-i compozitiei forma unei rulade.
2. Pentru aluat: Cerneti faina si praful de copt intr-un castron si adaugati untul. Puneti si ovazul si amestecati, adaugand destula apa pentru a obtine un aluat flexibil.
3. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Intindeti aluatul pe  suprafata tapetata cu faina. Intoarceti foaia de aluat si asezati rulata de cartofi si carnati pe deasupra. Infasurati bine aluatul in jurul ruladei, inchizand bine toate marginile. Indepartati alatul in exces si folositi-l pentru a taia frunzulite de decor.
4. Puneti rulada intr-o tava unsa cu unt. Ungeti rulada cu putin lapte. Coaceti pentru 30-40 de minute sau pana cand se rumeneste. Serviti cald sau rece, cu salata. 

Share
Ultima actualizare Vineri, 16 Noiembrie 2012 22:42