Salata a la russe Imprimare 2842 Afişări
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 06 Octombrie 2012 06:47
Ingrediente:
- o punga legume amestec (congelate)
- 1 lingura mare unt
- 4, 5 cartofi potriviti
- 1 portie maioneza
- sare si piper dupa gust
- castraveciori murati
- felii de sunca
- smantana
- oua fierte (optional) 

Mod de preparare:

Legumele se fierb putin, cu atentie sa nu se zdrobeasca; se calesc apoi 2-3 minute in unt si se lasa la racit. Cartofii se fierb in coaja iar cand sint reci se taie cubulete si se amesteca cu legumele si maioneza. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se aranjeaza pe un platou:
Se injumatatesc cativa castraveciori murati, pe lung, sau se lasa intregi, daca sint mai mici.
Se ruleaza in cate o felie de sunca si se aseaza peste salata. Se orneaza cu “picaturi” de smantana si feliute de castravete murat sau felii de ou fiert si masline.
 
SFAT:  daca sta o noapte in frigider e mai gustoasa pt ca aromele se patrund mai bine. 
 
POFTA MARE! 

Share
Ultima actualizare Duminică, 07 Octombrie 2012 08:52