Prajitura Kardinal Schnitte Imprimare 4134 Afişări
Scris de Sighet Online   
Duminică, 22 Iulie 2012 06:36
Ingrediente Prajitura Kardinal Schnitte:
 
Blat:

5 albusuri
4 oua intregi
1 galbenus
10 linguri de zahar
2 prafuri de sare
1 lingurita extract de vanilie
4 linguri cu varf de faina
 
Umplutura:

500 de ml. de smantana pentru frisca
2 linguri de zahar pudra
1 plic de intaritor pt. frisca (optional)
250 de grame de coacaze rosii sau alte fructe dupa preferinta + 4 linguri de zahar
sau 4-5 linguri din gemul preferat + 150 de grame de fructe asortate
in plus: zahar pudra pt. presarat si 3-4 linguri de sirop de fructe, visinata, lichior (optional)
 
Preparare:

1. 5 albusuri + 1 praf de sare se bat spuma tare, se adauga pe rand 5 linguri cu varf de zahar si se continua sa se bata pana cand se dizolva zaharul coplet iar spuma este foarte tare;

2. separat, se bat ouale intregi cu galbenusul 1 praf de sare si 5 linguri de zahar pana cand se formeaza o crema consistenta si zaharul se dizolva complet; se incorporeaza faina si extractul de vanilie cu ajutorul unei spatule, ridicand usor compozitia de jos in sus, astfel incat aerul incorporat prin baterea oualor sa nu se piarda;

3. se pune bezeaua intr-un pos pentru ornat cu deschizatura mare (eu nu i-am adaugat niciun varf, am folosit doar cornetul de panza, se poate folosi la fel de bine o punga taiata la unul din colturi); se acopera o tava (a mea are 35×37 cm.) cu o coala de hartie de copt umezita si stoarsa si se traseaza cu ajutorul posului 5-6 dâre de bezea, lansand spațiu intre ele (poza 1);

4. intre randurile de bezea se toarna compozitia de pandispan;

5. se va obtine un blat in care vor alterna randuri de bezea si de aluat;

6. blatul de da la cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius si se coace 30 de minute 
 
Articol integral pe Retete Ca la Mama

Share
Ultima actualizare Duminică, 22 Iulie 2012 08:37