Turtă însiropată | 2532 Afişări |
Scris de Sighet Online |
Sâmbătă, 16 Iunie 2012 06:55 |
Ingrediente sirop zahăr 125g lămâie 1/2 baton de vanilie 1 baton de scorţişoară 1 rachiu de fructe doua pahare blat
miez de nucă 250g făină 125g bicarbonat 1linguriţă ouă 4 unt 80g lămâie 1 zahăr 100g zahăr vanilat 1linguriţă sare 1vârf de cuţit Mod de preparare Amestecaţi 70g unt cu vanilia, zahărul şi gălbenuşurile, până când obţineţi o compoziţie spumoasă. Adăugaţi făina şi bicarbonatul, 150g nuci măcinate fin şi coaja rasă de la 1 lămâie. Bateţi albuşurile cu puţină sare. Amestecaţi prin răsturnare cele două compoziţii. Turnaţi amestecul într-o tavă cu diametrul de 23cm, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coaceţi la foc potrivit. Fierbeţi timp de 10 minute un sirop din 250ml apă cu 125g zahăr, vanilie şi scorţişoară. Răciţi siropul, adăugaţi sucul de lămâie, rachiul, lăsaţi vasul 10 minute acoperit şi apoi strecuraţi siropul. Înţepaţi prăjitura cu o scobitoare, cât este caldă încă şi turnaţi deasupra ei siropul fierbinte. Lăsaţi la răcit şi apoi tăiaţi-o în bucăţele potrivite. Înainte de servire, presăraţi-o cu nuci măcinate fin. |
Ultima actualizare Vineri, 15 Iunie 2012 20:28 |