Turtă însiropată Imprimare 2177 Afişări
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 16 Iunie 2012 06:55
Ingrediente

sirop
zahăr 125g
lămâie 1/2
baton de vanilie 1
baton de scorţişoară 1
rachiu de fructe  doua pahare
 

blat
miez de nucă 250g
făină 125g
bicarbonat 1linguriţă
ouă 4
unt 80g
lămâie 1
zahăr 100g
zahăr vanilat 1linguriţă
sare 1vârf de cuţit
 
Mod de preparare
Amestecaţi 70g unt cu vanilia, zahărul şi gălbenuşurile, până când obţineţi o compoziţie spumoasă. Adăugaţi făina şi bicarbonatul, 150g nuci măcinate fin şi coaja rasă de la 1 lămâie. Bateţi albuşurile cu puţină sare. Amestecaţi prin răsturnare cele două compoziţii. Turnaţi amestecul într-o tavă cu diametrul de 23cm, unsă cu unt şi tapetată cu făină. 

Coaceţi la foc potrivit.

Fierbeţi timp de 10 minute un sirop din 250ml apă cu 125g zahăr, vanilie şi scorţişoară. 

Răciţi siropul, adăugaţi sucul de lămâie, rachiul,
lăsaţi vasul 10 minute acoperit şi apoi strecuraţi siropul. 

Înţepaţi prăjitura cu o scobitoare, cât este caldă încă şi turnaţi deasupra ei siropul fierbinte. 

Lăsaţi la răcit şi apoi tăiaţi-o în bucăţele potrivite.

Înainte de servire, presăraţi-o cu nuci măcinate fin.

Share
Ultima actualizare Vineri, 15 Iunie 2012 20:28