Tort de Craciun cu glazura de cafea Imprimare 3221 Afişări
Scris de Sighet Online   
Duminică, 18 Decembrie 2011 07:33

Ingrediente
Blatul: 100 g zahar, 4 oua, 40 g migdale, 40 g faina, 80 g unt, vanilie. Crema: 350 g castane, 2 albusuri, 100 g zahar, 225 g unt, 1 lingura cacao, 50 g migdale, 50 ml rom. Glazura: 200 g zahar, 10 g franc, 10 g cafea. Garnitura: crema de castane si migdale, migdale, fondant violet.
 
Mod de preparare
Zaharul pudra se freaca cu galbenusurile pana la albirea compozitiei. Se adauga migdalele curatate, uscate si macinate, vanilia, albusurile spuma, faina si untul topit. Se toarna compozitia intr-o forma de 12 cm diametru, unsa si tapetata cu faina. Se coace la cuptor moderat 34-35 min. Cand este gata se scoate pe o sita sau Pentru crema se curata castanele de prima coaja si se fierb in apa clocotita, apoi se trec prin sita. Se face bezeaua, batand albusurile cu zaharul pe coltul masinii sau la foc mic, pana se tine de tel. Se ia de pe foc, se mai bate putin si se amesteca cu castanele, untul frecat spuma, cacaua si migdalele oparite, taiate feliute subtiri si prajite uniform. Se tine la rece. Blatul copt si racit se taie in doua si se umple cu o parte din crema. Restul de crema se asaza peste tort in forma de dom, oprindu-se putin si pentru ornat. Se toarna glazura peste tort, apoi se orneaza tot cu crema si cu migdale infipte putin in fondant si se completeaza garnitura cu violete facute din fondant colorat cu esenta vegetala mov.

 

Mod de servire
Se pune cateva ore la rece, iar apoi se serveste. Alte retete dulciuri: Prajitura cu nuci umplute Chec cu mere Fursecuri de Craciun
 
Timp de gătire: 65 Minute 
 
Pofta Buna!
Sarbatori fericite! 

Share
Ultima actualizare Duminică, 18 Decembrie 2011 07:56