Reteta Turnulet In Ciocolata Imprimare 2660 Afişări
Scris de Sighet Online   
Duminică, 27 Noiembrie 2011 07:37
Ingrediente prajitura

Pentru blat
150 g margarina
100 g ciocolata neagra
300 g zahar
3 linguri cu cacao
o cana cu lapte
4 oua
300 g faina
un praf de copt
Pentru crema
200 g ciocolata cu lapte
300 ml frisca
o esenta de rom
Pentru decor
bomboane ousoare
bomboane de ciocolata
 
Mod de preparare reteta

Amesteci laptele cu zaharul, cacaua, ciocolata si margarina si fierbi totul pe foc mic pana se topesc.
Lasi sa se raceasca, apoi adaugi pe rand galbenusurile, faina, praful de copt si, la final, albusurile batute spuma.
Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata si o dai la cuptor pentru 50 de minute.
Intre timp, prepari crema de ciocolata: razi ciocolata, o topesti in frisca lichida si o iei de pe foc inainte sa dea in clocot.
O lasi sa se raceasca, ii adaugi esenta de rom si o mixezi pana devine pufoasa.
Dupa ce s-a racit blatul, il tai patratele mai mari. Imbraci fiecare bucata de prajitura in crema de ciocolata pregatita si o decorezi dupa preferinta.
 
Pofta buna!

Share
Ultima actualizare Duminică, 27 Noiembrie 2011 10:32