Placinta medievala Imprimare 2505 Afişări
Scris de Sighet Online   
Duminică, 04 Septembrie 2011 10:08
Ingrediente:
- aluat (sau foi) pentru placinta;
- cca. 1 kg carne (vita, porc, pasare, vanat; amestec sau un singur tip), prajita pe jumatate si taiata bucatele sau tocata (maruntirea sau tocarea se va face dupa ce carnea va fi prajita si se va raci cat de cat!);
- aripioare de pui prajite (optional);
- 5 galbenusuri;
- cca. o cana supa de carne (atentie sa nu fie prea moale umplutura);
- putin vin rosu sau alb (sec!);
- cca. 3 cani din urmatoarele ingrediente, amestecate si maruntite (nu este obligatoriu sa le folositi pe toate si puteti adauga si altele de acelasi tip, in functie de preferinte si imaginatie): curmale, smochine, stafide, nuci, alune (macinate), branza telemea rasa, etc. Proportiile sunt, de asemenea, dupa preferinte.
-sare, piper;
- 2 - 3 linguri (in total) oricare (separat sau in combinatie) din urmatoarele mirodenii: ghimbir, scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamom, coriandru, cimbru, etc. (tot in functie de preferinte)
 
Mod de preparare
Intindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor de pui si intindeti compozitia pe aluat. Aripioarele se aseaza deasupra (optional, eu personal nu le-am folosit, dar am presarat branza rasa). Se da tava la cuptor pentru 45 de minute - o ora (verificati din cand in cand).
POFTA BUNA !

Share