Pernite de cartofi Imprimare 3093 Afişări
Scris de Claudia Hotea   
Duminică, 27 Iunie 2010 07:47

Un aperitiv excelent, care poate condimenta orice masa festiva, petrecere cu prietenii sau un banal film. Pernitele de cartofi picante sunt alegerea potrivita oricand. Eu le-am facut pentru revelionul trecut si dupa cum se vede si in fotografie s-au integrat de minune printre rontaieli.


Ingrediente:
500 gr de cartofi
375 gr faina
2 oua
50 gr cascaval
50 gr unt
condimente: susan, curry, praf usturoi, piper si sare

 

Mod de preparare:
Fierbem cartofii intregi cu coaja sau curatati, cum preferam. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca si apoi ii dam pe razatoare. Adaugam ouala, cascavalul ras, untul dat prin razatoare si condimentele. Le amestecam bine si apoi adaugam treptat faina. E posibil sa mai trebuiasca sa mai adaugati 1-2 linguri de faina astfel ca bila obtinuta sa fie una elastica. Intindem biluta pe blatul de lucru infainat intr-o foaie de 0,5 cm. Taiem apoi ori diverse forme ori patratele dupa plac. Prajim pernitele intr-o tigaie de teflon cu ulei abundent de cam 3 degete. Se scot pe o hartie absorbanta si le asezam intr-un vas mai mare.


 

AUTOR: Claudia Hotea

SURSA: http://caietederetete.wordpress.com/


Share
Ultima actualizare Duminică, 27 Iunie 2010 08:57