Crochete de cartofi | 4304 Afişări |
Scris de Dani Godja |
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 05:09 |
Ingrediente: 100 g caşcaval ras 3 cartofi mari 3 ouă 4 linguri cu făină 4 linguri cu pesmet ulei sare piper Mod de preparare:
1.Spală bine cartofii și pune-i la fiert, în coajă, cu un praf de sare. 2.După ce s-au fiert, lasă-i să se răcorească puţin, curăţă-i de coajă și zdrobește-i ușor cu furculiţa sau mixerul. 3.Adaugă cașcavalul ras, două linguri cu făină și un ou bătut cu un praf de sare și piper. 4.Din compoziţia astfel obţinută, modelează crochete cu palmele pudrate cu făină. 5.Trece-le prin restul de ouă bătute și apoi prin pesmet. Rumenește-le în baie de ulei și scoate-le pe hârtie absorbantă. 6. Ca sfat personal, in afara retetei, crochetele de cartofi merg bine cu smantana si rosii. POFTA MARE! |
Ultima actualizare Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 06:16 |